20-30 Bin TL Telefon Önerisi

Bu tercih konusu cidden çok kafa bulandırıcı bir süreç. Şu an ki düşüncem ya telefona yüksek bir bütçe ayırmayıp s24fe alıcam ya da bütçeyi yükseltip s24+ alıcam. İki bütçede de samsung tarafını tercih edicem gibi duruyor.
Honor 400 pro ve Xiaomi 14T Pro da çok hoşuma gitti ama gelen yorumlar beni bu cihazlarda ikileme düşürdü. O sebeple samsunga yöneldim.
Peki şu anda:
S24 FE ortalama 28.5-29k bandında
S24+ ise ortalama 39k bandında
Bu iki cihazda bu paralara alınabilir durumda mı yoksa indirim kampanya vs. olma durumu varmıdır. Biraz daha beklemeli miyim yoksa hemen almalı mıyım?
Bencede

Iphone 6'yı 7 sene kullanınca samsung a24 e geçtim memnundum tek memnun olmadığım tarafı ekran boyutu ve kalınlığıydı güncel telefonların ekran boyutları artık 7 inç telefon cebe sığmıyor ve sığsa da beni rahatsız ediyor iphone 13 aldım memnunum apple desteği 2-3 sene sonra sona erdirse bile bu telefonun beni 5 sene götüreceğine inandığım için aldım

not: 5-6 yıl önceki apple hesabımı hatırlıyordum güncel iphone 13 ile eşitleyince 4 yıl önceki fotoğraflar galerimde belirdi :D

Iphone 6'yı 7 sene kullanınca samsung a24 e geçtim memnundum tek memnun olmadığım tarafı ekran boyutu ve kalınlığıydı güncel telefonların ekran boyutları artık 7 inç telefon cebe sığmıyor ve sığsa da beni rahatsız ediyor iphone 13 aldım memnunum apple desteği 2-3 sene sonra sona erdirse bile bu telefonun beni 5 sene götüreceğine inandığım için aldım

not: 5-6 yıl önceki apple hesabımı hatırlıyordum güncel iphone 13 ile eşitleyince 4 yıl önceki fotoğraflar galerimde belirdi :D
Hocam zaten çevremde de iphone 13-14 tavsiyeleri verenler var. Tam Samsung kısmında kesinleşmişken ve ona rağmen s24 fe mi s24+ mı ona bile karar verememişken yine iphone tavsiyesiyle kafam bulanıyor dur yapma aman diyim 😂😂

Hocam zaten çevremde de iphone 13-14 tavsiyeleri verenler var. Tam Samsung kısmında kesinleşmişken ve ona rağmen s24 fe mi s24+ mı ona bile karar verememişken yine iphone tavsiyesiyle kafam bulanıyor dur yapma aman diyim 😂😂
Zaten 6s ten beridir iphone cihaz kullannadım çok uzun zaman oldu. İçimde gizli bir ios hasreti yatıyor. Gönlüm kaymaya müsait 😂

bence olaya daha kolay bi düşünce bakış açısıyla bak,
büyük ekran güzel ve yüksek tazeleme hızı bir telefon istiyorsan samsung al
stabil ios yazılımı kamera + güvenilirlik, 6 inç orta boyutta gündelik işler için iphone al derim ben şahsen böyle düşünerek aldım

bence olaya daha kolay bi düşünce bakış açısıyla bak,
büyük ekran güzel ve yüksek tazeleme hızı bir telefon istiyorsan samsung al
stabil ios yazılımı kamera + güvenilirlik, 6 inç orta boyutta gündelik işler için iphone al derim ben şahsen böyle düşünerek aldım
Dediğim gibi benim için önemli olan güncellik, uzun süre destek alması, bataryasnın iyi olması, şarjının çabuk bitmeyip hızlı bir şekilde dolması ve kamerası.
Her iki telefonda çok iyi ama batarya ve güncelleme desteği konularına bakınca samsung biraz daha ağır basıyor. Beni her ikiside mutlu eder ama uzun yıllar güncel kalması lazım. Malesef apple, iphone 13 için desteğini samsunga göre daha yakın bir zamanda kesecek. O sebeple samsunga yakınım.
İşin şu yönüde var tabi 2 yıl sonra bu iki cihaz aynı stabilitede olacak mı orası muamma. O konuda da iphone ağır basıyor mesela.

s24fe kullanıyorum özellikle kamerası çoğu üst segment telefona kafa tutar emin ol.
Hocam kararımı verdim sanırım. S24 FE için çok iyi şeyler duyuyorum hep. Tercihimi bu telefondan yana kullanacağım. Bütçemi daha fazla arttırmama da gerek yok diye düşünüyorum bu fiyata benim işimi görecektir.
Size sorularım olacak.
Günlük yoğun kullanımda bataryası yeterli oluyormu (oyun oynamadan)
Batartası sıfırdan yüze kaç dakikada doluyor
Yoğun güneş ışığı altında ekran iyi görümüyor mu
Hafif - orta oyunları oynarken kasma donma takılma ısınma gibi durumlar oluyormu
Birde bu telefon için hangi şarj adaptörünü almalıyım

Bu sorularımı da cevaplarsanız çok sevinirim.

Hocam kararımı verdim sanırım. S24 FE için çok iyi şeyler duyuyorum hep. Tercihimi bu telefondan yana kullanacağım. Bütçemi daha fazla arttırmama da gerek yok diye düşünüyorum bu fiyata benim işimi görecektir.
Size sorularım olacak.
Günlük yoğun kullanımda bataryası yeterli oluyormu (oyun oynamadan)
Batartası sıfırdan yüze kaç dakikada doluyor
Yoğun güneş ışığı altında ekran iyi görümüyor mu
Hafif - orta oyunları oynarken kasma donma takılma ısınma gibi durumlar oluyormu
Birde bu telefon için hangi şarj adaptörünü almalıyım

Bu sorularımı da cevaplarsanız çok sevinirim.
Vala ben orjinal kablo ile spigen 30w şarj aletini kullanıyorum gayet yeterli geliyor. Işık konusunda ışık altında fullersen hiç sorun yaşamazsın belli olur ekran. Orta seviye oyunlarda kasma hiç yaşamadım. Batarya olarak sürekli kullanmadığım zaman eve dönünce anca yarısı bitmiş oluyor. Ama gün boyu çok kullandıysam 1 günü çıkarır akşam şarja takman gerekir. Hiç elinden düşürmezsen bu süre azalır tabii.

Vala ben orjinal kablo ile spigen 30w şarj aletini kullanıyorum gayet yeterli geliyor. Işık konusunda ışık altında fullersen hiç sorun yaşamazsın belli olur ekran. Orta seviye oyunlarda kasma hiç yaşamadım. Batarya olarak sürekli kullanmadığım zaman eve dönünce anca yarısı bitmiş oluyor. Ama gün boyu çok kullandıysam 1 günü çıkarır akşam şarja takman gerekir. Hiç elinden düşürmezsen bu süre azalır tabii.
Çok teşekkür ederim. Aklımda ki soru işaretleri gitti sayenizde.

Geri