Neler Yeni

20 lik diş çekimi nasıl olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Paşadöner
Senin sorudaki metin dışında başka mesajları okumadan yazıyorum. Ben 5 sene tel tedavisi gördüm benim çenem üçüncü derecenin en kötü durumundaydı. 15-16 yaşlarımda tel takmam rağmen 20lik dişler çok sorun yarattırıyordu. 18in sonlarına doğru diş tellerimi çıkardım biraz rahat ettim fakat 1 yıl sonra 20 olmama 1 ay kala(öncesinde de ağrı vardı) çok fazla acı çekmeye ve arka tarafta dişler etlerimi eze eze yaralar oluşturduğunda 4 20lik dişimide çektirdim. ilk önce sol tarafımdaki alt-üst 7 gün sonra sağ tarafımdaki alt-üst çekildi. Çekimi çok kolay ilk iğne yapılıyor 5 dakikaya uyuşuyor ve hemen alt-üst çekimi oluyor. Benimkiler çok kötü ve derinde olmasından her ameliyat(öyle diyorlar bazıları cerrahi müdahale der) yaklaşık 30 dakika sürdü. İlk çektiğim gün hemen jel kompresi yatana kadar kullandım ve çok fazla şişkinlik(oldu ama fazla değil) olmadı, ikincisinde çektirdiğim gün değil ertesi günden 1 hafta boyunca kullandım ve bir türlü dinmedi ilk gün yapılması çok önemli .!
*
Dikişler bir kaşınabilir ve rahatsız edebilir normaldir ama hiç oynama. Dişlerini fırçalamanı söyler ama ben yapamadığımdan ağız suyu kullanmak durumunda kaldım doktoruna söyle ne olur ne olmaz reçetene yazsın. Ağrı kesici ise güçlü bir ağrı kesici yazsın. Çünkü bu yaşta sende de başladıysa çok fena çene ve baş ağrısı olacak.
hocam tel takdırmadan öncede yapıyormuydu bende herhangi bir sorun yok şuan

Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Paşadöner
tel takmadan önce çenem çok fazla öne gidiyordu. Takdırmasam felaket önde olurdu şuan normal durumundayım. Sende aynı durumdaysan mecburen bu tedaviye başlaman gerekiyor.
hocam aslında çopu kişi acıtmadığpını söylüyor ama benim doktor korkum var

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Korkmana gerek yok. Diyorum ya bende çok küçükken başladım bu tedaviye. İlk damaklık denilen şeye başladım. Tedavi yeteri kadar görülmedi ardından tel tedavisi uygulanmaya başlandı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Paşadöner
Korkmana gerek yok. Diyorum ya bende çok küçükken başladım bu tedaviye. İlk damaklık denilen şeye başladım. Tedavi yeteri kadar görülmedi ardından tel tedavisi uygulanmaya başlandı.
seninki baya ilerdedir uzaman
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanka ben 20 lik dişin çekiminden bahsediyorum

anesteziden sonra hissetmen imkansız. dişin zor çıkması da seni ilgilendirmiyor mesela doktorun sorunu sen hissetmiyorsun çünkü :D
çok deşer hocam

Son düzenleme:

donanimci98

80+ Bronze
seninki baya ilerdedir uzaman

kanka ben 20 lik dişin çekiminden bahsediyorum

çok deşer hocam
0 his. İsterse asfalt deler gibi girsin yine hissetmezsin. Rahat ol zaten çok basit bir işlem. Aç çıkar kapat. Korkacak bir şey yok. Ben çekim animasyonlarına da bakmıştım.Hatta bak ataytım sana da. Senin durum ilk 10 saniyedeki sonra kapatabilirsin. Aç çıkar kapat çok basit.

Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Paşadöner
0 his. İsterse asfalt deler gibi girsin yine hissetmezsin. Rahat ol zaten çok basit bir işlem. Aç çıkar kapat. Korkacak bir şey yok. Ben çekim animasyonlarına da bakmıştım.Hatta bak ataytım sana da. Senin durum ilk 10 saniyedeki sonra kapatabilirsin. Aç çıkar kapat çok basit.
saolun hocam peki bu üst 20 li dişler den gözükmüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
acıttımı hocam
Yok hocam çekimde sıkıntı yok acımıyor fakat ağzın yüzün kan oluyor insan bi tiksinmiyor değil. Baya bi kanama oluyor onun haricinde sıkıntı yok. Benim 2 dişide aynı anda çektiği için biraz daha fazla oldu tabii bunlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Paşadöner
Yok hocam çekimde sıkıntı yok acımıyor fakat ağzın yüzün kan oluyor insan bi tiksinmiyor değil. Baya bi kanama oluyor onun haricinde sıkıntı yok. Benim 2 dişide aynı anda çektiği için biraz daha fazla oldu tabii bunlar
Hocam.ben göz bandı ile girecem galiba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,751
Üyeler
162,055
Son üye
YardimEdinLutfen
Top Bottom