Sefir Süleyman Çakır 👑
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 578
- İsim
- Paşadöner
- Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam tel takdırmadan öncede yapıyormuydu bende herhangi bir sorun yok şuanSenin sorudaki metin dışında başka mesajları okumadan yazıyorum. Ben 5 sene tel tedavisi gördüm benim çenem üçüncü derecenin en kötü durumundaydı. 15-16 yaşlarımda tel takmam rağmen 20lik dişler çok sorun yarattırıyordu. 18in sonlarına doğru diş tellerimi çıkardım biraz rahat ettim fakat 1 yıl sonra 20 olmama 1 ay kala(öncesinde de ağrı vardı) çok fazla acı çekmeye ve arka tarafta dişler etlerimi eze eze yaralar oluşturduğunda 4 20lik dişimide çektirdim. ilk önce sol tarafımdaki alt-üst 7 gün sonra sağ tarafımdaki alt-üst çekildi. Çekimi çok kolay ilk iğne yapılıyor 5 dakikaya uyuşuyor ve hemen alt-üst çekimi oluyor. Benimkiler çok kötü ve derinde olmasından her ameliyat(öyle diyorlar bazıları cerrahi müdahale der) yaklaşık 30 dakika sürdü. İlk çektiğim gün hemen jel kompresi yatana kadar kullandım ve çok fazla şişkinlik(oldu ama fazla değil) olmadı, ikincisinde çektirdiğim gün değil ertesi günden 1 hafta boyunca kullandım ve bir türlü dinmedi ilk gün yapılması çok önemli .!
*
Dikişler bir kaşınabilir ve rahatsız edebilir normaldir ama hiç oynama. Dişlerini fırçalamanı söyler ama ben yapamadığımdan ağız suyu kullanmak durumunda kaldım doktoruna söyle ne olur ne olmaz reçetene yazsın. Ağrı kesici ise güçlü bir ağrı kesici yazsın. Çünkü bu yaşta sende de başladıysa çok fena çene ve baş ağrısı olacak.