Neler Yeni

20 mbit upload ile yayin acamama

Hanudes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Han Kabakci
Merhaba 100Mbit download 20 Mbit upload fiber Superonline kullanicisiyim.
Yayinlarimi 720p 60FPS 6K bitrate ile hem Twitch hem de Kick'te (ayri ayri) aciyorum ve gayet normal bir sekilde acabiliyordum. (ıki PC ile yayin aciyorum)

Sorunum:
Son 1 aydir bazi gunler OBS de uploadim 1000-2000KBPS arasinda gidip geliyor. Internet hizimda bir sorun yok gozukuyor ama canli yayin hiçbir sekilde akici olmuyor.

Superonline ile yasadiklarim:
Bunu ilk sefer yasadigimda Superonline'i aradim ve internet hizimda sorun olmadigini ve yayin acamadigimi soyledim. Onlar da sorunun benden kaynaklanmadigini ve yazilimsal bir sorun oldugunu soylediler. Ertesi gun sorunum duzeldi. 1 gun sonra ayni sorunu tekrardan yasadim ve yine aradim. Yine yazilimsal bir sorun oldugunu soylediler ve ertesi gun yine duzeldi. 1-2 gun sonra yine yasandi ve tekrardan aradim. Bana bir sorun gozukmedigini ve ucretli ekip yollayabilecegini soyledi ben de reddetim. (o sirada belki sorun benim bilgisayarimdadir vesaire diye dusundugumden reddetmistim). Hiçbir şey yapmamama ragmen ne hikmetse internet 1-2 hafta civari hiçbir sorun olmadan calisti. Simdi son 1 haftadir yine sadece canli yayin acarken bu sorunu yasiyorum. Son 1 haftadir denemedigim şey kalmadi. Yaptiklarimi da devaminda anlatacagim. Yine musteri hizmetlerini aradim. Sorunun daha once yazilimsal oldugunu soylediklerini soyledim. Tum her seyi degistirip denedigimi ama hala ayni sorunlari yasadigimi soyledim. O da bana internet hizimda sorun olmadigi icin talep acamayacagini soyledi. (sorunun sadece internet hiziyla alakali olmayabilecegini anlatamadim). Yine ucretli teknik servis yonlendirebilecegini soyledi ve ben yine reddettim.

Bunlara ek olarak Şikayetvar'da sikayet açtım ve otomatik cevap verdiler. (kablosuz baglantiniz gitmemesi icin sunlari yapin diye saçma sapan paragraf yazmislar ama sorunum zaten kablolu)

Sorunu gidermek icin yaptiklarim:
1-ılk olarak ınternet kablomu degistirdim (3-4 farkli kablo ile)
2-eski modemimi router olarak kullaniyordum o yuzden hem routeri degistirdim hem de router olmadan direkt kabloyu takarak denedim.
3- ekstra olarak kablosuz da denedim.
4- hem Kick hem twitchten ayri ayri açtım ve cogu serveri denedim.
5- ıki PC ile yayin actigim icin yayinci bilgisayarini degistirdim (3 farkli PC denedim)
6- belki sorun iki PC yaptığımdandir diye dusundugumden tek PC ile de denedim.
7- modemi fabrika ayarlarina dondurdum.

Bu yukarida saydiklarimdan hicbiri ise yaramadi.

Superonline'in modemi - Huawei-LG8245x6-50
Şu an router olarak kullandigim modem - TP-LINK-W8961n

Şu an yayin bilgisayarım.
Ekran karti: 1050 Ti 4 GB.
Islemci: Ryzen 3 1200.
RAM: 8 GB 2133MHz.
Anakart: ASRock AB350M.

Yayin PC'sinin donanimlari ile alakasi yok cunku 3070'li dolu sistem ile de denedim.
Bana Superonline'in ugrasmak istememesi ve sirf o 600TL'lik ucretli teknik servisini almam icin ugrasi gibi geldi sorunuma yardimci olur musunuz? (eksik bilgi varsa soyleyin ekleyem)

Top Bottom