Neler Yeni

2000 euro gaming/render pc tavsiyesi

İceWolf

80+ Silver

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Teşekkür ederim kardeşim bekliyorum sizi asla unutmayacağım 😂
Burada da tercih edebileceğiniz birkaç nokta var:
- 12700K'nın bir de KF versiyonu var, bu versiyon 20 Euro daha ucuz ama içinde entegre grafik birimi yok. Bu kısmının tercihi size kalmış ama ben olsam grafik biriminden vazgeçmezdim. Hem QuickTime encoding için hem de eğer ana GPU ile bir sorun olursa kontrol için kullanılabilir. Çok güçlü bir grafik birimi değil ama GPU sonradan alınacaksa veya sıkıntı olursa kullanılabilir.
- Anakartın bir de Z690-P alternatifi var ama bu model hoşuma gitti. Bu anakartlar DDR4 anakartlar, DDR5 destekleyen anakartlar farklı. Yani bu işlemci DDR5 anakartta DDR5 bellek çalıştırabilir, DDR4 anakartta da DDR4 bellek çalıştırabilir.
- DDR5 ateş pahası olduğu için DDR4 RAM'i yeterli buldum. Şu anda zaten DDR5 o fiyatı hak etmiyor ve ileride bu DDR5 modülleri şu anki 2400 MHz DDR4 modülleri gibi olacak, o yüzden bence şimdiden o ekstrayı ödemeye gerek yok. Birkaç sene sonra DDR5 RAM'ler büyük bir fark yapınca geçmek daha mantıklı.
- İşlemci sıvı soğutması biraz renkli dursun diye A-RGB modelini tercih ettim. Ancak size fark etmezse 40 Euro ucuza aynı soğutucunun ışıksızı alınabilir.
- Ana sürücü olarak bir PCIe Gen 4 M.2 SSD seçtim. Ayrıca bir de SATA 860 Evo 1 TB ekledim. Depolama gereksiniminize göre isterseniz bunu azaltıp biraz tasarruf yapabilirsiniz.

Ekran kartı da RTX 3070/3070 Ti uygun olur.

the10ur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur boz
Burada da tercih edebileceğiniz birkaç nokta var:
- 12700K'nın bir de KF versiyonu var, bu versiyon 20 Euro daha ucuz ama içinde entegre grafik birimi yok. Bu kısmının tercihi size kalmış ama ben olsam grafik biriminden vazgeçmezdim. Hem QuickTime encoding için hem de eğer ana GPU ile bir sorun olursa kontrol için kullanılabilir. Çok güçlü bir grafik birimi değil ama GPU sonradan alınacaksa veya sıkıntı olursa kullanılabilir.
- Anakartın bir de Z690-P alternatifi var ama bu model hoşuma gitti. Bu anakartlar DDR4 anakartlar, DDR5 destekleyen anakartlar farklı. Yani bu işlemci DDR5 anakartta DDR5 bellek çalıştırabilir, DDR4 anakartta da DDR4 bellek çalıştırabilir.
- DDR5 ateş pahası olduğu için DDR4 RAM'i yeterli buldum. Şu anda zaten DDR5 o fiyatı hak etmiyor ve ileride bu DDR5 modülleri şu anki 2400 MHz DDR4 modülleri gibi olacak, o yüzden bence şimdiden o ekstrayı ödemeye gerek yok. Birkaç sene sonra DDR5 RAM'ler büyük bir fark yapınca geçmek daha mantıklı.
- İşlemci sıvı soğutması biraz renkli dursun diye A-RGB modelini tercih ettim. Ancak size fark etmezse 40 Euro ucuza aynı soğutucunun ışıksızı alınabilir.
- Ana sürücü olarak bir PCIe Gen 4 M.2 SSD seçtim. Ayrıca bir de SATA 860 Evo 1 TB ekledim. Depolama gereksiniminize göre isterseniz bunu azaltıp biraz tasarruf yapabilirsiniz.

Ekran kartı da RTX 3070/3070 Ti uygun olur.
Eline emeğine sağlık kardeşim çok çok saol aldığım zaman resmini paylaşırım seni etiketlerim sağlıcakla kal
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkiyeden şu makineyi önereyim bende. 5800x-3070ti ikilisi işlemci gpu her türlü ezer geçer. Türkiyeye gelip giden bir arkadaşınada getirtebilirsin.
İlgilendiğin için teşekkür ederim kardeşim

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Sidar Özel
Selamlar dostlar almanyda yaşıyorum ve gaming performansı iyi olan ama render ağırlıklı bir sistem toplamak istiyorum abimin topladıgı sistem sizce mantıklı mı ya da herhangi bir tavsiyeniz var mı
İ9 12900k
Rtx 2060 (ben 3060 taraftarıyım)
Z450 / 550 anakart
Corsair 850 watt psu
Corsair 3600 mhz 16x2 32 gb ram
Sandisk 2 tb ssd (1tb m2 ssd de olabilir)
Corsair 2 fanlı sıvı soğutma

Dostlar pek bilgim yok elinizden geldiğince yanıtlarsanız sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Edit: kasa ekipman almayacağım hazır var
Bencede i7 olsun rtx 3070 alın anakartinizi dikkkatli secin i7 12.nesil uyumlu olmasi lazim ddr5 medoli icin anakartiniz ozelikleri bol olsun asus yada gigabyte biraz ust modellerini oneriyorum ssd leriniz samsung olsun cunku en iyi yonngaları onlar kullaniyor sececeginiz kasanin hava surkilasyonu felan cok iyi olmasi lazim butce varsa asus tuf gt501 oneririm ramler ddr5 olsun ve en az 32 gb olamsi lazim render için psu cok onemli en onemlilerinden hata asus rog serisi veya tuf serisi oneriyorum ve en az 850 watt ve sertifikalari felan gol olsun zaten asus un hepsi gold sertifikası var sıvı sogutma biraz pahali galiba ama 360mm alirsaniz birdaha cebinizde para cikmicaktir ileriki süreçte

Top Bottom