Neler Yeni

200W 5+1 ses sistemine 400W amfi bağlarsak ne olur?

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,796
İsim
emirhan
Herkese merhaba, bende MX2500 5+1 ses sistemi mevcut fakat kendi amfisinden farklı şekilde çalıştırmak istiyorum. 200W amfi yapımı videosunu gördüm fakat yapmışken güçlü yapmak istedim 400W amfi yapıp bağlasam seste bozulma vb. olur mu bozulma olur derseniz 200W olan videodan bakarak yapacağım.

En İyi Cevap
toplam 200w büyük bass ile beraber haftasonu bu videoya bakarak yapmayı düşünüyorum hem parçaları da almış olurum ve güzel bir şekilde çalışır mı?

Hocam güzel bir devre değil bu. Hoparlörden ses gelsin yeter mantığıyla yapılmış bir devre. 200 watt da olmaz. 200 wattı verebilmesi için iyi bir güç beslemesi gerekir. (12 Volt 20 Amper trafo 240 watt yapar.) Mosfetin max gücü 200 watt olabilir bakmadım bilmiyorum.

Ayrıca büyük bass ın doğru çalışabilmesi için crossover denilen 2 yada 3 yollu hoparlör sürücü devresi yapmanız gerekir. Bass tiz mid filtresi diye de geçer. Aşağıdaki videoda olduğu gibi.

Sizin elinizde bulunan Ton kontrolcünün ile filtre aynı işlevde olmadığını da belirtiyim...

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,071
İsim
göksel yurtcan
Hmm anladım şimdi, laptop adaptörü ün kablosunu sıyırdım hangisi - + çözemedim 3 kablo ne işe yarıyor
siyah eksi ama artı hangisidir emin değilim fakat mavi olması gerekli multimetre varsa kontrol edin 3. kablo ne işe yarıyor emin olamadım

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,796
İsim
emirhan
siyah eksi ama artı hangisidir emin değilim fakat mavi olması gerekli multimetre varsa kontrol edin 3. kablo ne işe yarıyor emin olamadım
bende emin olamadım senin adaptörde de öyle miydi multi metre ile denedim beyaz + siyah - miş fakat gene çalışmadı Teyp dışarda kime test ettirebilirim bilemedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

21V veriyor ama kaç amper olduğuna bakamadım multimetre de değer çıkmıyor

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,071
İsim
göksel yurtcan
bende emin olamadım senin adaptörde de öyle miydi multi metre ile denedim beyaz + siyah - miş fakat gene çalışmadı Teyp dışarda kime test ettirebilirim bilemedim
diğer kablo trafoya çalışması için tetik veriyor olabilir normalde çalışması gerekli

21V veriyor ama kaç amper olduğuna bakamadım multimetre de değer çıkmıyor
amper önemli değil çalışması gerekli potaslar ile falanda oynayın

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,796
İsim
emirhan
diğer kablo trafoya çalışması için tetik veriyor olabilir normalde çalışması gerekli
kenara bantla yapıştırdım bende mavi kabloyu zaten trafo ötüyor bildiğin içinden düüt düüt diye dışarda birisine test ettirmem lazım teybi dışarda çalışırsa bilmiyorum bende sorun vardır

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,071
İsim
göksel yurtcan
kenara bantla yapıştırdım bende mavi kabloyu zaten trafo ötüyor bildiğin içinden düüt düüt diye dışarda birisine test ettirmem lazım teybi dışarda çalışırsa bilmiyorum bende sorun vardır
muhtemeln kablo dediğim gibi bie işe yarıyor tetik gibi başka trafo yokmu hocam evde hiç 5/24v arası

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,796
İsim
emirhan

amper önemli değil çalışması gerekli potaslar ile falanda oynayın
potas neydi benim alacağım amfiyi daha almadım bende oto teybi var da onu deniyorum yanlış anlattım sanırım özür dilerim

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,071
İsim
göksel yurtcan
potas neydi benim alacağım amfiyi daha almadım bende oto teybi var da onu deniyorum yanlış anlattım sanırım özür dilerim
şu geçen denediğiniz ototeypse geçmiş olsun 21v yakar onu

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,796
İsim
emirhan

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,796
İsim
emirhan

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,071
İsim
göksel yurtcan
evet... denedim.

oto elektrikçiler bakar mı oto teyplerine
bakar bakmasına ama içerisinde çıkış entegresi teypten daha pahalı eğer sigorta atmadıysa ama o teyp sigorta olacağını sanmam trafoda kısa devreden dolayı ötüyor yapacak pek bir şey yok

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,796
İsim
emirhan
bakar bakmasına ama içerisinde çıkış entegresi teypten daha pahalı eğer sigorta atmadıysa ama o teyp sigorta olacağını sanmam trafoda kısa devreden dolayı ötüyor yapacak pek bir şey yok
giden gitti :( 12v 5 amper ile denesem bir zararı olur mu

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,071
İsim
göksel yurtcan
Top Bottom