2015 Accent Blue Ses Sistemi Sorunu: Çözüm Önerileri Arıyorum”

Asykut

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
5
2015 model, 2016 çıkışlı, 120 bin km’de 1.4 Accent Blue benzinli bir araç aldım. Aracımın ses sistemiyle ilgili bir sorun yaşıyorum ve çözüm bulmak istiyorum. Aracımda sonradan takılan dokunmatik bir multimedya sistemi var. Aracı ilk çalıştırdığımda telefonumu Bluetooth ile bağlayıp müzik dinlediğimde ilk 15 dakika sorunsuz bir şekilde dinleyebiliyorum. Ancak 15 dakika sonra ses, bozuk bir radyo programı dinler gibi bozuluyor. Sesi sessize alıp 5 dakika sonra tekrar açarsam 4-5 dakika daha dinleyebiliyorum. Ses bozulduğunda parazit sesi, gaz pedalına bastığımda yükseliyor. Aracımın bagajında önceden çekilmiş bir ses sistemi tesisatı var, ancak herhangi bir subwoofer ve amfi yok. Kapı içi hoparlörlerinin orijinal olup olmadığını bilmiyorum. Aracı iki ustaya götürdüm iki ustada ayak üstü baktı. Biri, tabletin tamamen değişmesi gerektiğini ve bunun 8-9 bin TL’ye mal olacağını söyledi. Diğeri ise tabletin ses kartında sorun olduğunu ve bırakırsam 2-3 bin TL’ye hallolacağını belirtti. Ustaların önerilerine tam olarak güvenemedim ve bir de sizlere danışayım dedim. Kendim elektrik teknikeriyim ve teknik işlerde iyiyim, ancak ses sistemleri bilmediğim bir alan olduğu için bilenlerinizin yönlendirmesiyle kendim halletmeyi düşünüyorum. Sizce sorunum ne olabilir ve nasıl çözebilirim?

Teşekkür ederim.

Ekler

• IMG_C3E4C1DE-315C-43EB-B4F4-FE8FB70ED0FD.webp
    IMG_C3E4C1DE-315C-43EB-B4F4-FE8FB70ED0FD.webp
    1.8 MB · Hit: 13
tablette bir sorun olsaydı 15dk sonra değil ilk andan beri ses kötü olurdu, %90 ihtimalle eskiden kalan elektirik tesisatından kalma parçalar yüzünden olduyordur yerinde olsam tüm elektrik tesisatını baştan yaptırırdım ya da aracı değiştirirdim, o sorun ileri zamanlarda başka büyük sorunlarada yol açabilir.

Önce ki ses sistemi yapılırken ya tesisatın içinden geçtiler ya da aldığında söküp verdilerse bir şeylerin içinden geçtiler.

1 - Elektrik tesisatına baktır.
2 - 4 GB RAM / 64 GB Depolama ( Önermem ) Multimedya ekranlar 3 - 6 arasına bulursun. Zaten alayı aynı. Ekranda sorun varsa tabii.

tablette bir sorun olsaydı 15dk sonra değil ilk andan beri ses kötü olurdu, %90 ihtimalle eskiden kalan elektirik tesisatından kalma parçalar yüzünden olduyordur yerinde olsam tüm elektrik tesisatını baştan yaptırırdım ya da aracı değiştirirdim, o sorun ileri zamanlarda başka büyük sorunlarada yol açabilir.
Ne gibi başkamsorunlar? Çözümsüz sorunlar mı? aracı yeni aldım değiştirmeyi pek düşünemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arabanın elektrik tesisatı müzik tesisatından ayrı değilmi yani ateşleme tesisatından felan

Ne gibi başkamsorunlar? Çözümsüz sorunlar mı? aracı yeni aldım değiştirmeyi pek düşünemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arabanın elektrik tesisatı müzik tesisatından ayrı değilmi yani ateşleme tesisatından felan
Ustaya bağlı olabiliyor hocam o yüzden baştan yaptır diyorum zaten, beyni yanabilir mesela şaun bir beyin kaç bin tl dir kim bilir.

Geri