Neler Yeni

2023 Aralık DDR4 mü DDR5 mi sistem Toplanmalı

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ

rayli82

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Bay Koçak
Ekran kartına odaklanacaksanız şuna benzer bir sistem daha mantıklı olur;
İlerde upgrade yapmam daha mantıklı olur (amd’de 8000 serisi falan) diyorsan biraz daha bütçeyi zorlayıp am5 daha mantıklı
aynen hocam benim aklımdan da böyle bir sistem geçiyor zaten en f/p kralı bu olur ama eksikleri var parçalar tek tek toplansa ikinci el ve yurtdışından alma imkanlarıyla daha iyi parçalarla daha ucuza gelebilir

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,946
İsim
kilan embappe
25K civarı bir bütçen varsa her zaman am5 bakmanı öneririm.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Benim mantığım şudur pc dediğin şey eşittir ekran kartı demek diğer tüm bileşenler ekran kartını beslemek için var ekran kartı aralığında max çıkacağım seviye rtx4070 ki ben bunu fazla söyledim gerçekçi olursam xt6700 gibi başlar rtx 3070 gibi bile devam edebilirim ama bu ekran kartlarını max rtx 4070 kadar çıkarırken beni alt sistem olarak üzmeyecek min para vereceğim bir sistem arıyorum intel amd farketmez işlemci odaklı hiç bir işim yok ekran kartını beslesin yeter
öyle bir sistem arıyorsan. hazır sistem alman gerekiyor.Çünkü hazır sistemlerde senin mantıkla aynı hem daha ucuz.

rayli82

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Bay Koçak
Mesela r5 5600 veya r5 5600x in ikinci elini bulmak zor alan kullanıyor neden çünkü hala performansı yeterli bir işlemci upgrade gerektirmiyor https://www.garajonline.com.tr/amd-...ghz-35mb-am4-65w-mpk-2513?ref=akakce&v=1.53.1 o yüzden bu şekilde sıfır bir işlemci alabilirim ama isteğim özellikle yurtdışı fiyatlarıda baz almak gerek
Mesaj otomatik birleştirildi:

öyle bir sistem arıyorsan. hazır sistem alman gerekiyor.Çünkü hazır sistemlerde senin mantıkla aynı hem daha ucuz.
Haklısınız hocam hazır sistem daha mantıklı ama dediğim gibi zamana yaymam gerek çünkü tamam bütçem belki 30k ya kadar çıkacak ama bu 30k nın 15k sını bir anda vereceğim o da en son alacağım ekran kartı olacak o ekran kartını alana kadar alt sistemimi hazır etmek istiyorum

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Mesela r5 5600 veya r5 5600x in ikinci elini bulmak zor alan kullanıyor neden çünkü hala performansı yeterli bir işlemci upgrade gerektirmiyor https://www.garajonline.com.tr/amd-...ghz-35mb-am4-65w-mpk-2513?ref=akakce&v=1.53.1 o yüzden bu şekilde sıfır bir işlemci alabilirim ama isteğim özellikle yurtdışı fiyatlarıda baz almak gerek

Haklısınız hocam hazır sistem daha mantıklı ama dediğim gibi zamana yaymam gerek çünkü tamam bütçem belki 30k ya kadar çıkacak ama bu 30k nın 15k sını bir anda vereceğim o da en son alacağım ekran kartı olacak o ekran kartını alana kadar alt sistemimi hazır etmek istiyorum
2.el almak senin için uygun olursa. sahibinden de ekran kartsız sistem satan çok. onları da incele istersen

2.el almak senin için uygun olursa. sahibinden de ekran kartsız sistem satan çok. onları da incele istersen
pardon sarı site demek istemiştim :D

rayli82

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Bay Koçak

pardon sarı site demek istemiştim :D
bu ekran kartsız am5 alt sistemi uyguna düşürmek istiyorum adam ekran kartını uyguna almak için alıyor anakart işlemci ram 3lüsü genelde a620m+r5 7500f +8gb kötü ram şeklinde satıyor bulsam çok güzel olur ama zor olsa iyi olur ama onların sorunuda şu r5 7500f tamam çoğu am4 işlemciden iyidir r7 5800x ten bile iyi o cepte hadi ramde ucuz bir şey zaten değiştirilir de a620m ile benim dediğim ekran kartı veya ileriye dönük durumu nasıl olur bilemiyorum birde o hazır sistemlerde öyle anakartlar kullanıyorlarki colrfulmuş astrocmuş biostarmış en en ucuzunu takıyorlar öyle bir anakart sorun çıkarırmı çıkarırsa elden çıkartmakta dert olur.Tartıştıkça fikirlerden yararlanıyorum ddr5 e karar verdim r5 7500f i ve ekran kartınıda yurtdışından alırım anakartı yurtdışından alamam bulamam hem büyük olur fln ana bileşen olarak işlemci ve ekran kartı diyelim

Yeni soru şu r5 7500f in üstüne çıkayım mı anakartı ne alayım

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,595
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Am5 ddr5 mantıklı bence

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
bu ekran kartsız am5 alt sistemi uyguna düşürmek istiyorum adam ekran kartını uyguna almak için alıyor anakart işlemci ram 3lüsü genelde a620m+r5 7500f +8gb kötü ram şeklinde satıyor bulsam çok güzel olur ama zor olsa iyi olur ama onların sorunuda şu r5 7500f tamam çoğu am4 işlemciden iyidir r7 5800x ten bile iyi o cepte hadi ramde ucuz bir şey zaten değiştirilir de a620m ile benim dediğim ekran kartı veya ileriye dönük durumu nasıl olur bilemiyorum birde o hazır sistemlerde öyle anakartlar kullanıyorlarki colrfulmuş astrocmuş biostarmış en en ucuzunu takıyorlar öyle bir anakart sorun çıkarırmı çıkarırsa elden çıkartmakta dert olur.Tartıştıkça fikirlerden yararlanıyorum ddr5 e karar verdim r5 7500f i ve ekran kartınıda yurtdışından alırım anakartı yurtdışından alamam bulamam hem büyük olur fln ana bileşen olarak işlemci ve ekran kartı diyelim

Yeni soru şu r5 7500f in üstüne çıkayım mı anakartı ne alayım
İlk attıklarım işini görür. 1 yıl içinde alacakmışsin zaten . İnce hesap her cuma indirim yapıyor bazı parçalarda . Her cuma takip et . Öyle öyle tamamla bence

rayli82

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Bay Koçak
7500f, msı b650m-p
b650m mi a620m mi aradaki farka değermi ve gigabyte a620m olanı beğendim ama bakacazz

asus gigabyte msi olabilir şu biostar astrock sevimyorum bios ekranı kötü olan kart almam

ConquerorXIV

80+ Gold
b650m mi a620m mi aradaki farka değermi ve gigabyte a620m olanı beğendim ama bakacazz

asus gigabyte msi olabilir şu biostar astrock sevimyorum bios ekranı kötü olan kart almam
tabi değer bomboş a620 anakart alınmaz

asrock b650m riptide kullanıyorum ve stok yok zaten istesende alamazsın

Top Bottom