Neler Yeni

2025 Hurda Teşvik Yasası! ÖTV'siz KDV'siz Sıfır Araç

Shix2x

80+ Bronze

Alyx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Murat
Benim ne suçum varda devlete 2 tane alıyorum? 25 yaşında aracim yok diye 800 bin liralık araca 2 milyon ödemem normal mi?
Ne yazık ki şu an sistem bu şekilde. Kimse 1 araba parasına 3 araba parası vermek istemiyor tabii ki. En azından böyle bir adımın atılmış olması da büyük bir şey.

Beşiktaşlı Reyna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Samet Kapucuoğlu
Benim ne suçum varda devlete 2 tane alıyorum? 25 yaşında aracim yok diye 800 bin liralık araca 2 milyon ödemem normal mi?
Ne arabası kullanıyorsun? Araban nedir ne marka kaç model bilmiyorum ama gelipte 25 yaşından büyük arabayla senin arabanı kıyaslaman yanlış. Herkes ister ötv kdv vermeden daha iyi araba almayı. Ama çevre temizliği, can güvenliği diğer etkenlerden dolayı devletin böyle bir adım atması bile büyük bir şey farkındaysan. O yüzden hasetlenmek yanlış. Sadece kendimizi değil, ülkemizde yaşayan, bu topraklar için çalışıp gelişmesi için VERGİ ödeyen herkesi düşünmek lazım. Fakirinden, orta sınıfına, zenginine kadar. Son olarak şunuda eklemek isterim ki, 25 yaşından büyük araba kullanan kişilerin durumu olsa zaten sen gibi 2 milyonluk araba alırdı. Bu yasanın çıkmasını beklemezdi.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Değil 3 yıl, 5-10 yıl olsa bile sonuca bakmak lazım. Hiç yoktansa devlet az bir kesimede olsa senelerdir araba değiştiremeyen kişilere destek olmuş olur böylece fırsatçılara da çok fırsat çıkmaz. Hatta 5-10 yıl gibi bi aüre kuralı olsa gerçek ihtiyaç sahipleri yararlanır. Gönül isterki herkes yararlansın ancak devlet herkesten vergi toplamaya çalılırken herkes vergisiz araç alsın diye 1 yıl falan yapmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onun 5 yıl satılmama kuralı yok muydu?
Sıfır araç normalde 1,5milyon, sen almışsın ötv indirimi ile 900bine 1,200ye istediğine verirsin satışı sadece veremezsin. Ki fiyatlar geçen yıllar da o kadar arttı ki, ötv yi ödeyip satan bile var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Yusuf Arda Karatay
Eğer sahip olduğunuz araç 25 yaşından büyükse (2000 model altı) yeni yasaya göre aracınızı hurdaya teslim ederek yeni aracınızı ÖTV ve KDV olamadan alabileceksiniz. Bu kapsama sadece Türkiye'de üretilen araçlar giriyor.

Türkiye'de üretilen araçlar:
-Fiat Egea
-Fiat Fiorino
-Ford Transit
-Hyundai i10
-Hyundai i20
-Hyundai Bayon
-Renault Clio
-Renault Megane
-Renoult Duster
-TOGG T10X
-Toyota C-HR
-Toyota Corolla

Teşvikten sadece bir defa faydalanılabiliyor. Sıfır araç alacaklar bu teşvikin yürülüğe girmesini bekleyebilir. Bence güzel bir atılım olmuş umarım çok gecikmeden yürürlüğe girer.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Ağır hasar kayıtlı araçlarda girebilir diyorlardı, girer mi ki veya ne zaman yürürlülüğe girer ona göre araç değişimi yapaağım

Alyx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Murat
Ağır hasar kayıtlı araçlarda girebilir diyorlardı, girer mi ki veya ne zaman yürürlülüğe girer ona göre araç değişimi yapaağım
Birisi aracın en az 3 yada 5 yıl tescilli olması gerekiyor demiş ne kadar doğru bilemem. Eğer elinde hali hazırda kriterlere uygun aracınız varsa kanunun yürürlüğe girmesini bekleyin derim

Shix2x

80+ Bronze
Ne arabası kullanıyorsun? Araban nedir ne marka kaç model bilmiyorum ama gelipte 25 yaşından büyük arabayla senin arabanı kıyaslaman yanlış. Herkes ister ötv kdv vermeden daha iyi araba almayı. Ama çevre temizliği, can güvenliği diğer etkenlerden dolayı devletin böyle bir adım atması bile büyük bir şey farkındaysan. O yüzden hasetlenmek yanlış. Sadece kendimizi değil, ülkemizde yaşayan, bu topraklar için çalışıp gelişmesi için VERGİ ödeyen herkesi düşünmek lazım. Fakirinden, orta sınıfına, zenginine kadar. Son olarak şunuda eklemek isterim ki, 25 yaşından büyük araba kullanan kişilerin durumu olsa zaten sen gibi 2 milyonluk araba alırdı. Bu yasanın çıkmasını beklemezdi.
25 yasindan buyuk arabasi olanlar nasil alın teri ile calisiyorsa bizde öyle calisiyoruz. Ben enayi gibi 2 tane araba hediye edeceğim, millet bedava fiyatina alacak, mantıklı mi sence? Kim ne kazaniyorsa onu yiyecek.

Beşiktaşlı Reyna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Samet Kapucuoğlu
25 yasindan buyuk arabasi olanlar nasil alın teri ile calisiyorsa bizde öyle calisiyoruz. Ben enayi gibi 2 tane araba hediye edeceğim, millet bedava fiyatina alacak, mantıklı mi sence? Kim ne kazaniyorsa onu yiyecek.
Son cümlenden ne düşüncede biri olduğunu anladım o yüzden seninle tartışmaya girmek istemiyorum. İyi forumlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
897
İsim
Yuzarsef
Devletler harıl harıl eski araba alıyor şu an az düşünen asla satmaz aracını.

Top Bottom