Neler Yeni

2026 Yılında Yeni Alfabeye Geçiyoruz!

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,015
İsim
Oğuz Oğuz
Biz Latin alfabesini kullanıyoruz ama bunu kendi isteğimizle kabul ettik. Diğer Türk devletleri maalesef Sovyet himayesi altında kaldığı için böyle oldu. Dediğin gibi, pek de yapacak bir şey yok gibi ,özellikle bu zamanda.
Şartlar böyle gelişti ve sovyetlerin etkisinde kaldılar. Bir anda sovyet etkisinden çıkamazlar. Hala yaşayanların çoğu rusça biliyor. Hatta sadece rusşça bilenler var. Günlük hayatta rusça konuşanlar var. İsimlerinde bir sürü x ve q ile başlayan kelime var. En iyi yöntem buydu.

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
fikir iyi de uygulama olmamış sanki yeni alfabe diye harflerin yeri değişmiş gibi
s-c u-y n-h r-p olmuş

Ben geçmiyorum✍️😌✋
20240903_015217.jpg

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,571
İsim
Mehmet Aslan

Rulep

80+ Gold

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,710
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
o kısmı benden anlamadım da ekstradan 5 harf eklenecek
ben rus alfabesi kullanmam aga yeni yeni ingilizceyi soktuk kalkip bi de rusca ogrenemem ben

kurtce
turkce
ingilizce

yetmez mi lan? kozmopilik bir cografyada yasiyoruz diye her seyi de ogrenmeyek ya

Rulep

80+ Gold
ben rus alfabesi kullanmam aga yeni yeni ingilizceyi soktuk kalkip bi de rusca ogrenemem ben

kurtce
turkce
ingilizce

yetmez mi lan? kozmopilik bir cografyada yasiyoruz diye her seyi de ogrenmeyek ya
bir de siz yurtdışı düşünüyorsunuz bir dil daha eklenir gibi işiniz zor

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,463
İsim
Sarp Yılmaz
Bi bu eksikti zaten ne kadar boş beleş iş varsa uğraşıyoruz , ülkede çözülmesi gereken bir ton sorun varken uğraşılan şeylere bak...
daha da acısı forumda şu boş işleri savunan kitle daha da insanın canını acıtıyor.

Top Bottom