2026'da Javascript öğrenmek mantıklı mı?

Reaksiyon skoru
1
Merhaba. 16 yaşındayım ve yazılım geliştirmeye ilgi duyuyorum. Geçen yıl Python'ın temellerini öğrendim. Ancak ilgim web ve mobil uygulama geliştirmeye yönelik olduğu için "WEB GELİŞTİRME KURSU (HTML, CSS, Javascript, React)" satın aldım. Yapay zeka'nın da gelişimini göz önünde bulundurarak, Javascript öğrenmenin ilerideki kariyerime faydalı olup olmayacağından endişeleniyorum! Sizce Javascript öğrenmek kariyerim için iyi olur mu?

merhaba, tek bir seye odaklan onda iyice uzman ol. en guzeli bu olur. bu bilgiler transfer edilebilir. iyi derecede python bilen birisi js ogrenmek isterse cok zorlanmaz.

eger front-end tasarim tarafinda agirlik kazanmak istiyorsan react iyice ogren. web ve mobil birlikte olacagini dusununce tavsiyem iyi derecede javascript ogren. sonra typescript. react. sonra nestjs ile backend uzerinde gelistirme yap. nextjs ile frontend uzerinde. sonra bir de bunlari nasil iletisime gecirecegine bakarsin.

bol bol kitap oku. teorik olarak cok iyi kendini gelistir. mobil icin acele etme. once js/ts temellerini oturt. sonra react. sonra mobile iki sene sonrasinda bakarsin. temel saglam olursa react native de kolay ogrenirsin.

baslangicta sqlite ve postgresql ogren. karsina cikacaktir. sonra pgvector kurup rag/embedding kisimlarina bak. firebase, supabase gibi elini kolaylastiracak cozumlere gitme. yasin genc. zorluk cek, ogren sonra kolaylastirirsin isini. cogu zaman da gerek duymazsin. baslangicta asla cloud platformlari kullanma. surpriz faturalar gelmesin. hobby planlari varsa kart bilgini girmeden kullan tabii. ama tavsiyem docker nedir bildigin vakit zaten coolify kurmayi ogren. hetzner'den bir sunucu kirala. en basiti coolify cloud uzerinden (ismi aldatmasin. aws, azure gibi degil) hesap ac. panelden sunucunu kirala. bir de cloudflare ile proxy/dns ayarlarini ogrendin mi cok iyi.

Merhaba. 16 yaşındayım ve yazılım geliştirmeye ilgi duyuyorum. Geçen yıl Python'ın temellerini öğrendim. Ancak ilgim web ve mobil uygulama geliştirmeye yönelik olduğu için "WEB GELİŞTİRME KURSU (HTML, CSS, Javascript, React)" satın aldım. Yapay zeka'nın da gelişimini göz önünde bulundurarak, Javascript öğrenmenin ilerideki kariyerime faydalı olup olmayacağından endişeleniyorum! Sizce Javascript öğrenmek kariyerim için iyi olur mu?
ileri seviye java öğrenirsen iş imkanı bile sağlar. bilgisayar programcılığı oıkuyorum bizde html css ve java görüyoruz

Yapay zekâ çok hızlı yükseliyor. Sen Üniversiteye geçtiğinde, o zamana kadar hocaların bile yapay zekâ olacak. Unut bu işi.

Hocam öyle bir şey yok maalesef. Okuma-yazma bilmek gibi bir şey js zaten öğreneceksin web dev'de.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,409
Üyeler
188,420
Son üye
kjw37
Geri