Neler Yeni

2030-2050 Çikolata Krizi (Alternatif Senaryo)

S.S.SS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Miyavlayan Kedi
Dostlar tahminlerime göre çikolata çok tüketildiği için kakao rezervleri tükenecek, çikolata çok değerli olacak. Yatırım tavsiyesi değil tabi ki ama kakao rezervlerinin azalması çikolatanın pahalanması ve çikolata üreten firmaların zarara geçmesi demek, bu da çoğu fabrikanın kapanmasına sebep olacaktır ve işsizlik artacaktır 2032 gibi çikolata alıp depolamayı düşünüyorum bitter çok fazla pahalanmaz ama sütlü ve beyaz çikolata çok fazla uçar. Eğer kakao rezervleri aşırı miktarda azalırsa herkes çikolatalara yüklenir ve dünyada hiç çikolata kalmaz, sonra ise kakao yetişmesini bekleriz karaborsacılar binlerce çikolata alıp çok pahalıya satacaktırlar büyük ihtimalle. Şu anki sade sütlü çikolatanın fiyatı 10 tl civarlarında eğer dediğim kriz olursa sade sütlü çikolata 150 antep fıstıklı gibi çeşitleri ise 200 tl ye satılacaktır biraz hayalperest düşünüyorum ama olabilme olasılığı var. Kakao ağaçları 25-30 yılda yetişkin bir ağaç oluyor diye biliyorum umarım bu kriz olmaz çünkü bu dünyayı etkileyebilir bu sadece benim düşüncem sizde fikirlerinizi yazın tartışalım.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
kakao, altın gibi bir şey değildir ki bitsin. ne kadar talep varsa o kadar ağaç dikersin o kadar ürün alırsın. ha kuraklık felan bambaşka mesele orası ayrı

I Auditore I

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar,
Dostlar tahminlerime göre çikolata çok tüketildiği için kakao rezervleri tükenecek, çikolata çok değerli olacak. Yatırım tavsiyesi değil tabi ki ama kakao rezervlerinin azalması çikolatanın pahalanması ve çikolata üreten firmaların zarara geçmesi demek, bu da çoğu fabrikanın kapanmasına sebep olacaktır ve işsizlik artacaktır 2032 gibi çikolata alıp depolamayı düşünüyorum bitter çok fazla pahalanmaz ama sütlü ve beyaz çikolata çok fazla uçar. Eğer kakao rezervleri aşırı miktarda azalırsa herkes çikolatalara yüklenir ve dünyada hiç çikolata kalmaz, sonra ise kakao yetişmesini bekleriz karaborsacılar binlerce çikolata alıp çok pahalıya satacaktırlar büyük ihtimalle. Şu anki sade sütlü çikolatanın fiyatı 10 TL civarlarında eğer dediğim kriz olursa sade sütlü çikolata 150 antep fıstıklı gibi çeşitleri ise 200 TL ye satılacaktır biraz hayalperest düşünüyorum ama olabilme olasılığı var. Kakao ağaçları 25-30 yılda yetişkin bir ağaç oluyor diye biliyorum umarım bu kriz olmaz çünkü bu dünyayı etkileyebilir bu sadece benim düşüncem sizde fikirlerinizi yazın tartışalım.
Evet olabilir hiç şaşırmam ama özellikle neden 2032 yılı ki temsil olsun diye mi yazdın.

S.S.SS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Miyavlayan Kedi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet olabilir hiç şaşırmam ama özellikle neden 2032 yılı ki temsil olsun diye mi yazdın.
evet
Mesaj otomatik birleştirildi:

kakao, altın gibi bir şey değildir ki bitsin. ne kadar talep varsa o kadar ağaç dikersin o kadar ürün alırsın. ha kuraklık felan bambaşka mesele orası ayrı
çok fazla tüketilir ve yetiştirenler işi bırakırsa yenilerinin yetişmesi çok uzun sürer o zamanda çikolata kıtlığı başlar

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Desene en F/P çikolata araştıracağız. Gaming gecesine çikolata gelmeye başlar. :D

I Auditore I

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar,
çok fazla tüketilir ve yetiştirenler işi bırakırsa yenilerinin yetişmesi çok uzun sürer o zamanda çikolata kıtlığı başlar
Belki uzmanlar bazı gen aktarmı vb. şeyler ile yetiştime süresini kısaltabilir eğer böyle bir şey olursa.

Loxerith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ne yani 20 yıl sonra götten yiyemiycekmiyiz?
1613737532807.png

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dostlar tahminlerime göre çikolata çok tüketildiği için kakao rezervleri tükenecek, çikolata çok değerli olacak. Yatırım tavsiyesi değil tabi ki ama kakao rezervlerinin azalması çikolatanın pahalanması ve çikolata üreten firmaların zarara geçmesi demek, bu da çoğu fabrikanın kapanmasına sebep olacaktır ve işsizlik artacaktır 2032 gibi çikolata alıp depolamayı düşünüyorum bitter çok fazla pahalanmaz ama sütlü ve beyaz çikolata çok fazla uçar. Eğer kakao rezervleri aşırı miktarda azalırsa herkes çikolatalara yüklenir ve dünyada hiç çikolata kalmaz, sonra ise kakao yetişmesini bekleriz karaborsacılar binlerce çikolata alıp çok pahalıya satacaktırlar büyük ihtimalle. Şu anki sade sütlü çikolatanın fiyatı 10 TL civarlarında eğer dediğim kriz olursa sade sütlü çikolata 150 antep fıstıklı gibi çeşitleri ise 200 TL ye satılacaktır biraz hayalperest düşünüyorum ama olabilme olasılığı var. Kakao ağaçları 25-30 yılda yetişkin bir ağaç oluyor diye biliyorum umarım bu kriz olmaz çünkü bu dünyayı etkileyebilir bu sadece benim düşüncem sizde fikirlerinizi yazın tartışalım.
yalnız sen istersen şuan 200 paket çikolata al 2030 a kadar dayanmaz onlar oyüzden boşverin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,731
Üyeler
163,709
Son üye
yigitsilken
Top Bottom