20li yaşlarda evlilik düşünmemek mantıklı mı?

blaack00

80+
Reaksiyon skoru
14
İyi geceler herkese. 22 yaşındayım evden işe işten eve geçiyorum. Arada bir de yakın arkadaşlarımla buluşur kahvemi içer sporumu yapar eve dönerim. Flört sevgili işlerine mümkün olduğunca uzağım. Kendimi hep 20li yaşlarimın sonuna doğru evlenirim diye düşünürdüm. Son 1 senedir akrabalardan ve arkadaşlardan 20-23 yaş aralığındaki kişilerin evlendiğini duydum. Sonra bir iki arkadaş da bana neden sevgili yapmadığımı, tanışma söz nişan düğün derken yaşımın 25 olacağını geç kaldığımı vs söylediler. Kendilerinin de yok sevgilisi orası ayrı konu : ) Sonra bir düşündüm ben yanlış mı yapıyorum diye. Açıkçası biriyle tanışıp ona bağlanıp hayatımdan çıkarsa ve eskisi gibi olamam tekrar düşüncesi var. Bununla beraber bu yaşlara bir daha gelmeyeceğimi, neden hemen evlilik yükünün altına koyayım kendimi düşüncesi eşlik ediyor. 30a kalırsan 30dan sonra kimseyi bulamazsın diyen de var. Ailemi hiç söylemiyorum benim yaşımda evlenenleri duyunca bana gönderme yapıyolarlar sürekli. Evet herkes kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yaşasın ama yanlış mıyım ben? Hele ki şu zamanda evlilik bana çok ciddi geliyor artık kaldı ki erkeklerin işi daha zor bu bir gerçek.

1 ayda evlenmeyeceğine göre şimdiden adayını bulman lazım

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Kurbanlık mı seçiyoruz? Ya da bulduğum adayla evlilik kriterlerimizin uyup uymayacağı ne malum? Sonuçta 1 ayda evlilik konuşmayacağız(!) Bence ne demek istediğimi anlamamışsın.
işte kurbanlık seömemek için şimdiden bulman lazım sen dediğimi anlamamışsın bence ama bildiğini yap illa bulursun bi yerden

Ben 32 yaşıma geçiyorum hala evli değilim. Çocuğum olursa ileride 50 yaşında dede olarak çocuğu okula götürmekte çok koyar adama.

Bence evlen

Zihnen hazır değilsen evlenmeyeceksin tabii.

Geç kaldın diyenler ne yaşıyorlar acaba :D Öyle bir şey yok geç falan kalmadın kardeşim, 22 dediğimiz yaş gençliğin ortası bile değil. Bu kadar erken evlenip bir anda sırtına geçim derdi sorumluluklar falan bindirmek bence mantıklı bir şey değil. Ben 28 yaşımdayım henüz evlenmedim ve 1-2 senemin daha olduğunu düşünüyorum, en azından hayalimde ki bir kaç şeyi daha yapıp ondan sonra evlenmek isterim. Hayat ne getirir bilemeyiz, biliyorsun bu işler birazda nasip kısmet işi. Geç kaldım diye paldır küldür evlenmeye gerek yok, hele böyle güzel bir yaşta kendini bir eve kapatıp sırtına yük almaya hiç gerek yok. İlla evleneceğim dersen 25'den önce öyle bir şey yapma.

Arkadaş saçmalığa bak iyice arabistan yapmaya çalışıyorlar ülkeyi insanların evlilik isteğine karışmadığınız kalmıştı , yakında herhalde zorla birbiriyle seviştirecekler insanları çocuk olsun diye.
Ya sabır ya ne zaman bitecek bu saçma dönem.

27 yaşındayım bekarlık sultanlık

İyi geceler herkese. 22 yaşındayım evden işe işten eve geçiyorum. Arada bir de yakın arkadaşlarımla buluşur kahvemi içer sporumu yapar eve dönerim. Flört sevgili işlerine mümkün olduğunca uzağım. Kendimi hep 20li yaşlarimın sonuna doğru evlenirim diye düşünürdüm. Son 1 senedir akrabalardan ve arkadaşlardan 20-23 yaş aralığındaki kişilerin evlendiğini duydum. Sonra bir iki arkadaş da bana neden sevgili yapmadığımı, tanışma söz nişan düğün derken yaşımın 25 olacağını geç kaldığımı vs söylediler. Kendilerinin de yok sevgilisi orası ayrı konu : ) Sonra bir düşündüm ben yanlış mı yapıyorum diye. Açıkçası biriyle tanışıp ona bağlanıp hayatımdan çıkarsa ve eskisi gibi olamam tekrar düşüncesi var. Bununla beraber bu yaşlara bir daha gelmeyeceğimi, neden hemen evlilik yükünün altına koyayım kendimi düşüncesi eşlik ediyor. 30a kalırsan 30dan sonra kimseyi bulamazsın diyen de var. Ailemi hiç söylemiyorum benim yaşımda evlenenleri duyunca bana gönderme yapıyolarlar sürekli. Evet herkes kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yaşasın ama yanlış mıyım ben? Hele ki şu zamanda evlilik bana çok ciddi geliyor artık kaldı ki erkeklerin işi daha zor bu bir gerçek.
Hocam evlilik bu. Öyle bakkaldan cips almaya benzemiyor. Sırf evleneceğim diye kız arama kafasına geçme. Hayatını yaşa, sosyal çevrende kendine uygun birini bulursan onu da sevip aşık olursan ancak o zaman düşün evlenmeyi. Hayatının geri kalanını geçireceğin insanı belirliyorsun. Sırf ailen ve ya çevrendekiler yaşın geldi dedi diye evlenmen, evlenmeyi düşünmen afedersin ama aptallık olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,098,545
Üyeler
174,744
Son üye
Reesvees
Geri