Bence çok pahalı. Hazır sistemlere baksan, daha iyisini bu fiyata alırısn bence. 3070 sistem bile olabilir.
Ya da aynı sistemi 19-20 bandında bile alabilirsin diye düşünüyorum.
@aykuttt1987@OnurKeles@bachpassion fiyatların sebebi ürünler türkiyeden gelmicek. ve hazır sistemlerde bundan iyisini bulamadım. sonrada kendim topladım ve böyle oldu.
Madem durum o, sana öğrendiğim bir bilgiyi vereyim, aşağı yukarı doğru olması lazım. Bottleneck yiyeceğin tek bir yer var: anakart. 5600x almanın oc harici bir mantığı yok şu an 5600 varken. Ben aldığımda 5600 yoktu belirteyim. Stok halde 5600x 65w tdp yazar 75w çeker. Benimki testte golden sample olduğu için 4.825 all core çıkabiliyordu namussuz ancak 130 watt civarı çekti. Anakartım b450m s2h olduğu için vrmler kendi klasmanından bir tık iyi ama pbo açık kullanamıyorum fazla amperden ötürü anakart yanar diye. Bu yüzden cpb açık 4.65te kullanmak zorunda gibiyim. Bu da bazı testlerde all coreda 4.2nin üstüne zor çıkması demek 75watt ile. B550m mortar gibi hayvan gibi anakartım olsaydı 4.75 civarı all core kullanırdım. Ama çok uzun süredir b550 kartların fiyatı düşmedi. Cpb 75wattta teklide 4.65 verir, oyunlarda iş görür ama render gibi, yayın gibi durumlarda tam performansı anakart kısıtlamasından dolayı alamazsın, ki ben yayıncı olduğum için lazımdı. Ayrıca 130 watt yük altında da elektrik parası da demek bilesin.