Neler Yeni

240+hz IPS Monitör tavsiyesi (27')

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
Bütçe
7.000
Selamlar herkese,

Şuan 27' 1080p 144hz monitör kullanmaktayım, 27ye alıştığım için 24' küçük gelir gibi düşünüyorum. 1080P de 27' monitörlerin hepsinde görüntüde bozulma varsa eğer duruma göre 24' de geçebilirim.
Açıkçası aklımda Asus Tuf VG27AQ almak vardı kendileri 2k ve 144hz. Son zamanlarda nedense fiyatı uçtu gitti muhtemelen stok olmadığından dolayı. Başka bir alternatif de bulamadım. Dediğim gibi 1080P de kalacaksam eğer minimum 240hz bir monitör arıyorum. Ayrıca 27' monitörlerin hepsinde görüntü bozulması var mıdır? Teşekkürler.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Amazondan Forumdaki arkadaşlar sayesinde ACER VG272X Modelini aldım gayet güzel 240HZ IPS HDR özellikleri bulunan bir monitör. 4199 gibi bir fiyata almıştım belki tekrar düşebilir.

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amazondan Forumdaki arkadaşlar sayesinde ACER VG272X Modelini aldım gayet güzel 240HZ IPS HDR özellikleri bulunan bir monitör. 4199 gibi bir fiyata almıştım belki tekrar düşebilir.
Hocam peki görüntüde bozulma vs. oluyor mu? Çünkü şuan ben de 27' kullanıyorum ama pixel sayabiliyorum.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Hocam peki görüntüde bozulma vs. oluyor mu? Çünkü şuan ben de 27' kullanıyorum ama pixel sayabiliyorum.
Hocam ben genelde FPS oyunları oyunuyorum görüntü pek rahatsız etmedi beni benim için frame önemli yenileme hızlı ve kaygan bir görüntü önemli. 27"de 1080P tabii ki pixel yoğunluğu düştüğü için kalite de fark oluyor gönül ister 2K 240 vesaire almayı ama malum Türkiye şartları :) Dediğim gibi beni rahatsız etmedi ama kişiden kişiye göre değişir. 7000₺ Bütçen varsa daha iyisini bulabilirsin daha kaliteli panele sahip bir monitör bulabilirsin diye düşünüyorum.

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
epeyden PPI değerine ve orada bişey oranı olması lazımda ona bakıcaksın mesela dell de PPI 82
Hocam PPI değeri dediğin şey tam olarak nedir mesela? Ayrıca değerin yüksek olması mı daha iyi düşük olması mı?

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
epeyden PPI değerine ve orada bişey oranı olması lazımda ona bakıcaksın mesela dell de PPI 82
Çoğu 1080P Monitörün PPI yoğunluğu aynı sanırım.
1678271442525.png

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Hocam PPI değeri dediğin şey tam olarak nedir mesela? Ayrıca değerin yüksek olması mı daha iyi düşük olması mı?
İnch başına düşen nokta sayısı İnç başına ne kadar fazla nokta düşerse hassasiyet o kadar fazla olmakta ve görüntü o kadar net algılanmaktadır.

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
İnch başına düşen nokta sayısı İnç başına ne kadar fazla nokta düşerse hassasiyet o kadar fazla olmakta ve görüntü o kadar net algılanmaktadır.
27' için iyi sayılabilecek değer nedir peki?

Top Bottom