Neler Yeni

25.000₺'e topladığım bilgisayar iyi mi?

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007

ekhasan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Hasan Hüseyin Ekici
Yani şimdi şöyle anakart komik gelcek ama olsun:
Anakart: B450M-K II
İşlemci: R7 5800X
RAM: GSKILL RipwajsV 2x8 3600MHz
Ekran Kartı: Marka belli değil ama büyük ihtimal EVGA, ASUS, AORUS RTX 3080 gibi bir şey olur.
HDD: Laptoptan kalma dandirik Toshiba 1TB 5400RPM
SSD: ADATA 1TB Legend 750
Kasa: MSI 100A veya muadili PSU'lu modelleri

Soğutucu da alacağımı düşünerek 25.000₺ diyorum. Ek olarak soğutucu olarak ne alabilirim bilmiyorum kule tipi bir şey önerirseniz iyi olabilir. Ek olarak @DerratiX 3080 alma darboğaz ve drop yaşarsın dedi olmadı 3070'e de düşebilirim. Başka değiştireceğim bir şey var mı? SSD, kasa modeli vesayre iyi mi yoksa daha iyileri var mı?

ÖNEMLİ: Öneri olarak "Bunu değil de şunu al" dediğiniz şeylerin VATAN'da linki varsa oradan atın çünkü bilgisayarı VATAN'dan toplayacağım.
Dar boğaz yaşamazsın ,hatta iyi uyumlu ikili.(2Kve üstünde )

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,563
İsim
Cengiz
Adam samimi yakın arkadaşım olduğu için öyle söyledim dostum. Gereksiz yere kudurup raporlamaya ne gerek vardı?
dostum bunun senin söyledğin şeyler ile alakası yok burası forum olduğu için ister annen olsun ister kardeşin olsun forumda birine hakaret edersen cezasını çekersin kb

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Dar boğaz yaşamazsın ,hatta iyi uyumlu ikili.(2Kve üstünde )
Valla parayı bi şekilde toplayabilirsem 2K 144-165Hz bir şey almaya çalışacağım. 4K'ya kadar çıkamam ki oynadığım oyunlar için 4K mantıklı da değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum bunun senin sçyledğin şeyler ile alakası yok burası forum olduğu için ister annen oplsun ister kardeşin olsun forumda birine hakaret edersen cezasını çekersin kb
Kurallar hakkında bir şey söylemedim zaten kanka.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,563
İsim
Cengiz
Valla parayı bi şekilde toplayabilirsem 2K 144-165Hz bir şey almaya çalışacağım. 4K'ya kadar çıkamam ki oynadığım oyunlar için 4K mantıklı da değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kurallar hakkında bir şey söylemedim zaten kanka.
kurallara laf etmediğini biliyorum neden rapor ettiğini sormussun arkadaşa kuralları ihlal ettiğin için rapor aldın dedim bende bu kadar

Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner
Yani şimdi şöyle anakart komik gelcek ama olsun:
Anakart: B450M-K II
İşlemci: R7 5800X
RAM: GSKILL RipwajsV 2x8 3600MHz
Ekran Kartı: Marka belli değil ama büyük ihtimal EVGA, ASUS, AORUS RTX 3080 gibi bir şey olur.
HDD: Laptoptan kalma dandirik Toshiba 1TB 5400RPM
SSD: ADATA 1TB Legend 750
Kasa: MSI 100A veya muadili PSU'lu modelleri

Soğutucu da alacağımı düşünerek 25.000₺ diyorum. Ek olarak soğutucu olarak ne alabilirim bilmiyorum kule tipi bir şey önerirseniz iyi olabilir. Ek olarak @DerratiX 3080 alma darboğaz ve drop yaşarsın dedi olmadı 3070'e de düşebilirim. Başka değiştireceğim bir şey var mı? SSD, kasa modeli vesayre iyi mi yoksa daha iyileri var mı?

ÖNEMLİ: Öneri olarak "Bunu değil de şunu al" dediğiniz şeylerin VATAN'da linki varsa oradan atın çünkü bilgisayarı VATAN'dan toplayacağım.
hocam adata 1tb sdd m2. mi sata ise hdd yerine 500 gb lık m.2 alın birde bir tık anakartınızı yükseltin onun dışında mükemmel fıyatıda gayet iyi psu laırken korumalarına dikkat edin verimine vs. cidden güzel pc hayırlı olsun derim

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
hocam adata 1tb sdd m2. mi sata ise hdd yerine 500 gb lık m.2 alın birde bir tık anakartınızı yükseltin onun dışında mükemmel fıyatıda gayet iyi psu laırken korumalarına dikkat edin verimine vs. cidden güzel pc hayırlı olsun derim
SSD derken M2.SSD'den bahsetmiştim. ADATA'da bir sorun çıkacağını pek sanmadığım için uygun olarak o modeli buldum. Anakart olarak kararsızım çünkü B450 ile B550ler arasında 2 kat fiyat farkı var maalesef. Teşekkürler yine de adamsın 🫶🏼

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner
SSD derken M2.SSD'den bahsetmiştim. ADATA'da bir sorun çıkacağını pek sanmadığım için uygun olarak o modeli buldum. Anakart olarak kararsızım çünkü B450 ile B550ler arasında 2 kat fiyat farkı var maalesef. Teşekkürler yine de adamsın 🫶🏼
adata güzel hocam odam hdd yeri ne 500 gb lık sata alın bence daha iyi

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.