250 Bin+ Üst Seviye Sistem Önerisi

Reaksiyon skoru
11
Öncelikle herkese merhaba, stable diffusion, animatediff, hunyuan için üst seviye bir sistem toplamak istiyorum. Bütçem monitör dahil 250 260 arası duruma göre biraz daha yükselebilirim. Taksitle hepsiburada ve amazon üzerinden alacağım parçaları. Kendimce bir şeyler baktım fakat donanımdan hiç anlamıyorum.

Alternatif veya tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.
Sistem için oyun öncelikli değil, tabi arada oyunda oynarım fakat ilk önceliğim belirttiğim gibi yapay zeka üzerine.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Ekran kartı: Asus tuf 5090
İşlemci: 9950x3d
Anakart: Asus Prime X870-P Wifi
SSD: 9100 PRO
RAM: GSkill Gskıll Trident Z5 Royal 64 GB
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer Iı - 420 A-Rgb
PSU: MSI MAG A1250GL 1250w

Kasa: ?????

Buyurun,
İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
Soğutma: ASUS ROG Strix LC III 360
Anakart: ASUS ROG Crosshair X870E Hero
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x48GB 6000MHz CL28
Ekran Kartı: ASUS ROG Astral LC GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Depolama: Samsung 9100 Pro 2TB + Kingston Fury Renegade 4TB
Kasa: ASUS ROG Hyperion GR701
PSU: ASUS ROG Thor 1600W 80+ Titanium
Monitör: ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM 4K 240Hz

Hocam öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Paylaştığınız sistem fiyatı hb veya amazon üzerinden alacak olduğumda bütçemin bayağı üzerine çıkıyor.
Belirttiğim arctic yerine LC III 360 önerdiniz, arctic kötü mü olur ?
Anakarta o kadar yüksek meblağ vermek istemiyorum hocam düz x870 tomahawk uygun olur mu ? https://www.amazon.com.tr/dp/B0DCVVXK8D?tag=akakceprime-21&psc=1
Astral ile tuf arasında bayağı fark var hocam, tufu daha uyguna alacağım. Astral ile tuf arasında ne gibi fark var ?
Kasaya h9 flow veya Fractal Design North XL olur mu ?
Psuya o kadar yüksek ücret vermeye gerek var mı ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Buyurun,
İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
Soğutma: ASUS ROG Strix LC III 360
Anakart: ASUS ROG Crosshair X870E Hero
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x48GB 6000MHz CL28
Ekran Kartı: ASUS ROG Astral LC GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Depolama: Samsung 9100 Pro 2TB + Kingston Fury Renegade 4TB
Kasa: ASUS ROG Hyperion GR701
PSU: ASUS ROG Thor 1600W 80+ Titanium
Monitör: ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM 4K 240Hz

Paylaştığınız sistem fiyatı hb veya amazon üzerinden alacak olduğumda bütçemin bayağı üzerine çıkıyor.
Belirttiğim arctic yerine LC III 360 önerdiniz, arctic kötü mü olur ?
Anakarta o kadar yüksek meblağ vermek istemiyorum hocam düz x870 tomahawk uygun olur mu ? https://www.amazon.com.tr/dp/B0DCVVXK8D?tag=akakceprime-21&psc=1
Astral ile tuf arasında bayağı fark var hocam, tufu daha uyguna alacağım. Astral ile tuf arasında ne gibi fark var ?
Kasaya h9 flow veya Fractal Design North XL olur mu ?
Psuya o kadar yüksek ücret vermeye gerek var mı ?

Arctic Liquid Freezer III 360mm Pro (prosu 2-3 ay önce çıktı) şuan alabileceğin en iyi sıvı soğutuculardan ve asus, nzxt gibi markaların 12-14k lık modellerinden daha üst performans veriyor ve yarı fiyatına alınıyor. Arctic 3 ama, 2 değil ve 420mm versiyonu değil, 360mm olanı.
PSU olarak https://www.akakce.com/power-supply...wt-1350-w-gen-5-atx-3-0-fiyati,937689638.html ya da 1650w modeli de seçilebilir.
Anakart https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,778720647.html
Ekran kartı Asus Tuf ya da MSI gaming trio seçilebilir, Astral ile fiyat çok artıyor.
Kasa da evet nzxt h9 olabilir eğer beğendiyseniz ya da lian li https://www.akakce.com/bilgisayar-k...dynamic-evo-black-kasa-fiyati,1959245252.html

Sıvı soğutucuyu listeme ekledim.
Enermax güvenilir ve iyi midir hocam, sorun yaşar mıyım ?
Gigabyte anakartların 9950x3d ile sorun yaşattığına dair birkaç paylaşım okumuştum. Onun yerine düz msi x870 tomahawk, x870e edge ti gibi şeyler düşündüm, Uygun olur mu ?
Tuf için cw sorunu var denildi o yüzden tereddütte kaldım.

Öncelikle herkese merhaba, stable diffusion, animatediff, hunyuan için üst seviye bir sistem toplamak istiyorum. Bütçem monitör dahil 250 260 arası duruma göre biraz daha yükselebilirim. Taksitle hepsiburada ve amazon üzerinden alacağım parçaları. Kendimce bir şeyler baktım fakat donanımdan hiç anlamıyorum.

Alternatif veya tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.
Sistem için oyun öncelikli değil, tabi arada oyunda oynarım fakat ilk önceliğim belirttiğim gibi yapay zeka üzerine.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Ekran kartı: Asus tuf 5090
İşlemci: 9950x3d
Anakart: Asus Prime X870-P Wifi
SSD: 9100 PRO
RAM: GSkill Gskıll Trident Z5 Royal 64 GB
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer Iı - 420 A-Rgb
PSU: MSI MAG A1250GL 1250w

Kasa: ?????
Bildiğim kadarıyla yapacağınız iş spesifik olarak 3D Cacheden faydalanmıyorsa 9950X 3D yerine normal 9950X daha iyi iş yapar, veya iş için genelde intel öneriliyor o yüzden Core Ultra 9 285K ya da bakılabilir, yapacağınız işin hangi işlemci tipiyle düzgün çalıştığını net olarak bilmiyorum bazı işler intelle daha hızlı oluyor bazıları AMD ile uyumlu oluyor onu araştırın.

Ekran kartı 5090 olacak o kesin zaten ama bence Süprim gibi sıvı soğutmalı bir model alın:

Anakarta o kadar yüksek mebleğ vermeye gerek var mı ? Düz msi x870 tomahawk, x870e edge ti gibi şeyler düşündüm, Uygun olur mu ? Ne gibi fark olur aralarında ?
Arcticin fiyatı bayağı uygun II ile III arasında fark var mı ? Bir de 420mm soğutucu için uygun kasa önerisi verebilir misiniz ?

anakart 1
anakart 2
anakartlar bunlardan seçilebilir

soğutucu Arctic Liquid Freezer III
olabilir asusa boşa para vermeyin sıvı soğutucuda

psu

monitör 2k isterseniz
dell
4k için de
asus monitör

Anakarta o kadar yüksek mebleğ vermeye gerek var mı ? Düz msi x870 tomahawk, x870e edge ti gibi şeyler düşündüm, Uygun olur mu ? Ne gibi fark olur aralarında ?
Arcticin fiyatı bayağı uygun II ile III arasında fark var mı ? Bir de 420mm soğutucu için uygun kasa önerisi verebilir misiniz ?

O kadar abartı anakarta gerek yok faz yapısı iyi bir şey yeter.

Sıvı soğutucuyu listeme ekledim.
Enermax güvenilir ve iyi midir hocam, sorun yaşar mıyım ?
Gigabyte anakartların 9950x3d ile sorun yaşattığına dair birkaç paylaşım okumuştum. Onun yerine düz msi x870 tomahawk, x870e edge ti gibi şeyler düşündüm, Uygun olur mu ?
Tuf için cw sorunu var denildi o yüzden tereddütte kaldım.

Rica ederim, Enermax güvenilir evet parça kalitesi çok iyi, tam modüler, 5.0 ve japon kapasitörlere sahip, performansı çok iyidir tier listelerinde B/Platinum olarak geçer.
Gigabyte da ben şahsen 9950x ile ilgili şikayete denk gelmedim o yüzden bilemiyorum ama MSI tomahawk, edge de iş görür dolu anakartlar.
Tuf değil her ekran kartında cw olabiliyor, elektronik biraz şans işi, tuf asus'un orta segment modelleridir, rog üst segment, prime ise giriş seviyedir. Coilwhine denk gelmesi biraz sıkıntı çünkü onu garantiden saymıyolar, eğer aklınıza yatmıyorsa MSI gaming trio falan da düşünebilirsiniz.

Ama yani piyasadaki en pahalı en üst segment ekran kartını da alsanız onda da olabilir cw.

x3d almamın sebebi ara sıra oyun da oynamak istediğim için seçtim. Evet ultra 9, 9950x3d'den daha iyi, aslında onu almak istiyordum ama çok sayıda şikayet olduğu için amd yönünde fikrimi değiştirdim.
Bu 5090 marka ve modeller arasında ne gibi farklar var hocam ?

Bildiğim kadarıyla yapacağınız iş spesifik olarak 3D Cacheden faydalanmıyorsa 9950X 3D yerine normal 9950X daha iyi iş yapar, veya iş için genelde intel öneriliyor o yüzden Core Ultra 9 285K ya da bakılabilir, yapacağınız işin hangi işlemci tipiyle düzgün çalıştığını net olarak bilmiyorum bazı işler intelle daha hızlı oluyor bazıları AMD ile uyumlu oluyor onu araştırın.

Ekran kartı 5090 olacak o kesin zaten ama bence Süprim gibi sıvı soğutmalı bir model alın:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

x870 tomahawk veya x870 edge ti uygun mudur hocam ?

O kadar abartı anakarta gerek yok faz yapısı iyi bir şey yeter.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,108
Üyeler
183,064
Son üye
bugra34
Geri