Neler Yeni

250 CC İle Motorsiklete Başlanır mı?

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Berk
Elimde 650 nk var geçen ay aldım , motor şu an 600 kmde ve su yediğinde vites göstergesi gidiyo abs ışığı yakıyor. Kendim biniyorum diye ne güzelliyorum ne kötülüyorum ama Cflerin bazı çözülemeyen sorunları var. 300 liraya alınacak en iyi seçenek buydu benim için bunu aldım ama derdini tasasını bilerek aldım. Alacak kişi de bilerek alsın , gidiyo mu gidiyolar ama bu ucuzluğun da farkı bi yerlerden çıkıyo
Top speed ne kadar acaba öğrenebilirmiyim denediniz mi

eternal_snow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
ömer faruk
apaçilikle işim yok park sorunundan sıkıldım sabah işe giderken trafikten otobüs beklemekten sıkıldım hem az yakıyorlar hem park trafik sorunu yok denecek kadar az gideceğim yakın civar zaten 3-5km naked hoşuma gidiyordu ama gts300 hoşuma gitmedi en kötü sıfır pcx alırım
Pcx in de parçaları gerçekten çok pahalı özellikle de yeni kasalarından alacaksan bu da aklında olsun

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
858
İsim
Fatih Ayhan
250 cc ile motora başlanır bilinçli bir kullanıcı için bir sıkıntı teşkil etmez.

CB250 R evet fiyatını hak eden bir motor gibi durmuyor teknik verilere ve segmentine baktığımızda fakat sağlamlığı ve sorunsuzluğu ile bilinir. Honda motor her türlü alınır gözüyle bakarım tabi 200k civarına olduğu sürece her motor da bir nebze fiyatını hak etmeli. Bunun dışında hintli modellere bakabilirsin. En azından motor blokları sağlam, elektronik olarak da son modellerinde pek bir sıkıntı yok. Misal TVS kullanıcısıyım, insanlar genel olarak vites göstergesinin yanlış göstermesinden sapıtmasından bahseder ama benim motorda bu tarz bir sorun olmadı.

Farklı bir açıdan bakarsak motora yeni başlayacağından düşüp kalkma ihtimalin daha yüksek. Maddi durumun iyiyse honda almanda bir sakınca yok düşüp kalktığında daha fazla masraf açacak başına. Hint olarak ns200 ya da rtr200 gibi motorlar aldığında düşmen kalkman olduğunda biraz daha uygun fiyatlı olur. Ayrıca motorlar da kötü motorlar değil, gayet güzel motorlar. Başlangıç için kendini japona şartlamana gerek yok. Alır 1-2 sene kullanırsın bi ns200 ya da rtr200 ondan sonra bi 250-500 cc klasmanında bir geçişin olur. 200cc'den 250'ye geçmek mantıksız olacağından 400-500 cc modellere yönelmeni tavsiye ediyorum bu konuda yükselteceksen.

ilyaskocc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
ilyas koç
dostum ben değişmek falan istemiyorum ömürlük bir şey istiyorum cb de pcx de piyasası olan sorunsuz motorlar baktım motor benlik değil sıkıldım satabilirim hoşuma gitti yıllarca sorunsuz kullanabilirim aradığım tek kriterler bunlar
Başlarda ben bunu uzun süre kullanırım desende zamanla cc yükseltmek isteyeceksin. Motosiklet işi araba gibi değil. Satın alınca işler değişiyor.

PCX ten çok çabuk sıkılırsın bence CB250 alman daha iyi.

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Berk
apaçilikle işim yok park sorunundan sıkıldım sabah işe giderken trafikten otobüs beklemekten sıkıldım hem az yakıyorlar hem park trafik sorunu yok denecek kadar az gideceğim yakın civar zaten 3-5km naked hoşuma gidiyordu ama gts300 hoşuma gitmedi en kötü sıfır pcx alırım
Viteslide göz önünde bulundurucağın şeyler var ayakkabı kirlenmesi debriyaj cart curt ben hala scooter tercih etmeni düşünüyorum

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,508
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Pcx in de parçaları gerçekten çok pahalı özellikle de yeni kasalarından alacaksan bu da aklında olsun
hocam insanım illaki kaza vs yaparım ama sürdüğüm arabanında parçaları fazla pahalıydı ona çok yapacak bir şey yok elimden geldiğince dikkat ederim asıl sorum cb250r mı ikinci el 2k-3k km yoksa sıfır pcx mi

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Berk

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,508
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
250 cc ile motora başlanır bilinçli bir kullanıcı için bir sıkıntı teşkil etmez.

CB250 R evet fiyatını hak eden bir motor gibi durmuyor teknik verilere ve segmentine baktığımızda fakat sağlamlığı ve sorunsuzluğu ile bilinir. Honda motor her türlü alınır gözüyle bakarım tabi 200k civarına olduğu sürece her motor da bir nebze fiyatını hak etmeli. Bunun dışında hintli modellere bakabilirsin. En azından motor blokları sağlam, elektronik olarak da son modellerinde pek bir sıkıntı yok. Misal TVS kullanıcısıyım, insanlar genel olarak vites göstergesinin yanlış göstermesinden sapıtmasından bahseder ama benim motorda bu tarz bir sorun olmadı.

Farklı bir açıdan bakarsak motora yeni başlayacağından düşüp kalkma ihtimalin daha yüksek. Maddi durumun iyiyse honda almanda bir sakınca yok düşüp kalktığında daha fazla masraf açacak başına. Hint olarak ns200 ya da rtr200 gibi motorlar aldığında düşmen kalkman olduğunda biraz daha uygun fiyatlı olur. Ayrıca motorlar da kötü motorlar değil, gayet güzel motorlar. Başlangıç için kendini japona şartlamana gerek yok. Alır 1-2 sene kullanırsın bi ns200 ya da rtr200 ondan sonra bi 250-500 cc klasmanında bir geçişin olur. 200cc'den 250'ye geçmek mantıksız olacağından 400-500 cc modellere yönelmeni tavsiye ediyorum bu konuda yükselteceksen.
yükseltme planım yok dediğim gibi kalacağım aldığım motorda

eternal_snow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
ömer faruk
hocam insanım illaki kaza vs yaparım ama sürdüğüm arabanında parçaları fazla pahalıydı ona çok yapacak bir şey yok elimden geldiğince dikkat ederim asıl sorum cb250r mı ikinci el 2k-3k km yoksa sıfır pcx mi
Bu sorunun herkes için farklı bir cevabı var işte sadece işten eve gidip geleceksen pcx , ben motordan keyif almak istiyorum diyorsan cb250r. Scooter ile motor birbirinden çok farklı hem sürüş dinamiği hem de üretim amacı olarak

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,508
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
Başlarda ben bunu uzun süre kullanırım desende zamanla cc yükseltmek isteyeceksin. Motosiklet işi araba gibi değil. Satın alınca işler değişiyor.

PCX ten çok çabuk sıkılırsın bence CB250 alman daha iyi.
herkes aynısını diyor illaki yükselteceksin falan ama hiç sanmıyorum ya

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
DUKE 250, V-STROM 250, MT-25, Z300 modellerini düşünebilirsin dostum.
V-strom ve z300'ün pek piyasası olmasa da gerçekten çok sağlam motorlar.

eternal_snow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
ömer faruk
Titreme falan nasıl
Mt ye göre daha fazla yüksek hızda ve devirde ayna bulanıklaşıyor ama genel olarak sürüş dinamiklerinden ve performansından memnunum. Stok lastikler de pirelli angel gt geldiği için virajı da baya güzel

Top Bottom