2500 tl Altı 1tb m2 ssd tavsiyesi ve ssd mi hdd mi akıl danışma

Reaksiyon skoru
12
Bütçe
2500
Merhaba arkadaşlar b450 s2h gigabyte anakartım corsair kasam var zamanında abdullah abinin yaptığı hazır sistemi almıştım.
512 gb ssd yetersiz gelmeye başladı o yüzden m2 ssd araştırıyorum 2.5k nın altında tavsiye ettiğiniz ssd var mı ? Birde şunu danışmak istiyorum. Benim aklımda şu vardı 1 tb m2 ssd alırım 512 yi de harici usb dönüştürücü ile takarım. Bu birinci seçenek ya da sata ssd ya da hdd alıcam 1 tb lık öyle kullanacağım. Genelde 1tb lık yere oyunları ve müzik arşivimi vs koyacağım. Sizce hangisini yapmak daha mantıklı bunlardan başka bir çözüm yolu var mı chatgpt ye sorduğumda bi adaptörden bahsetti pcl adaptörü diye ama pek bişey anlamadım. Görüşlerinizi bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar b450 s2h gigabyte anakartım corsair kasam var zamanında abdullah abinin yaptığı hazır sistemi almıştım.
512 gb ssd yetersiz gelmeye başladı o yüzden m2 ssd araştırıyorum 2.5k nın altında tavsiye ettiğiniz ssd var mı ? Birde şunu danışmak istiyorum. Benim aklımda şu vardı 1 tb m2 ssd alırım 512 yi de harici usb dönüştürücü ile takarım. Bu birinci seçenek ya da sata ssd ya da hdd alıcam 1 tb lık öyle kullanacağım. Genelde 1tb lık yere oyunları ve müzik arşivimi vs koyacağım. Sizce hangisini yapmak daha mantıklı bunlardan başka bir çözüm yolu var mı chatgpt ye sorduğumda bi adaptörden bahsetti pcl adaptörü diye ama pek bişey anlamadım. Görüşlerinizi bekliyorum.

teşekkürler. Dİğer sorum hakkında bir yorumunuz varsa almak isterim.
512 lik m2 yi dönüştürücü ile kullanabilrsiniz muhtemelen şuanki ssd niz 2-3k falandır hızları bu m2 pcie 4 7k hızı var şuankine göre kıyasla çok daha iyi ama anakartınız nedir?

gigabyte b450 s2h
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuanki kullandığım ssd
WD Blue SN550 NVMe SSD
500GB hızdan yana pek sıkıntı yok ama daha hızlı olursa neden olmasın

WD Blue Sn5000

Araştırdım galiba pcle x1adaptörü almam lazımmış tavsiyesi olan var mı

Son düzenleme:
M.2 SSD almak daha iyi olur, SATA 3.0'a nazaran kalitesi yüksek olur.

2 adet PCIe X1 slotu olduğundan PCIe X1-M2 dönüştürücü alınabilir.

230TL civarına tekrar Hepsiburada'da satılırsa Dark da alınabilir.

Ekitstor Xtreme 200E modelinin geleceği belli değil, yeni yeni piyasaya sürüldüğünden uzun süreli deneyimi pek bulunmuyor. SN5000 iyidir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,284
Üyeler
183,089
Son üye
QwerWarsty
Geri