Neler Yeni

250SR için hangi yağı kullanmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Berat Olcay
Merhabalar iyi forumlar. Yaklaşık 1 ay önce 2024 250sr aldım. 1500 bakımına gideceğim yarın. Ancak her bakıma gidip 2000 2000 vermek istemiyorum. Ve yeri gelince kendim yağ koymak istiyorum. İnternette castrol 4t 15/50 yazıyor. Bir arkadaşım da motul 5100 koyuyor. Hangisi daha etkili hangisi daha iyi olur bilemedim tam. Bilenler yardımcı olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Merhabalar iyi forumlar. Yaklaşık 1 ay önce 2024 250sr aldım. 1500 bakımına gideceğim yarın. Ancak her bakıma gidip 2000 2000 vermek istemiyorum. Ve yeri gelince kendim yağ koymak istiyorum. İnternette castrol 4t 15/50 yazıyor. Bir arkadaşım da motul 5100 koyuyor. Hangisi daha etkili hangisi daha iyi olur bilemedim tam. Bilenler yardımcı olabilir mi?
En azından belli bir kilometreye kadar servise git. CFMotolar çok sorun çıkaran motorlar ve kısa zamanda garantiden çıkarırsan çok kötü üzer seni. Ek olarak daha önceden böyle bir tecrüben yok ise bir çok olumsuz durum başına gelebilir. Yağ filtresi değişimi,Hava filtresi temizliği/değişimi oldukça zor. Acemi isen tapayı yalama yapma şansında var. En azından 5 10 bin kmye kadar veya garanti bitene kadar kendin bir şey yapma.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,374
İsim
Hacı
Motul.

GirayHan

80+ Platinum
servis kitapçığında yazan viskozite'de ki yağı kullan marka da ipone olsun.

motul türkiyede en çok sahtesi bulunan yağdır mümkün olduğunca uzak dur adı sanı var sadece motul'a gelene kadar ne babayiğit yağlar var :) . illa alacağım diyorsan da motul'un resmi türkiye sayfasından satın almaya çalış.

Her halükarda ben ipone öneriyorum.

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
ilyas koç
Manuelinde 10w40 öneriliyor ama bölge ve atmosferik koşullara göre değişebilir yazmışlar

Marka olarak Castrol ve ipone öneririm

Birde yanlış anlama kronik sorunu çok olan bir motora biniyorsun. 300-500 kâr edicem diye bakımlarını kendin yapıp garantiyi yakma. Bir sorun yaşarsan cebinden çıkmasın

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Berat Olcay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bakımları kendim yapmaya çalışmıyorum. Dün 1450km olmuştu. Arkadaşımın yağ haznesine baktık bomboştu. Ben de bi kendiminkine bakayım dedim ben de bomboş gördüm. Neden yağ bittiğini anlamadım. Zaten 1500 olduğu için bugun ders çıkışı bakıma gideceğim. Ama böyle yağ azaltmaya devam ederse 1700 lira servise vermek yerine 300 liraya yağ alıp kendim koymak istiyorum. Marka olarak motul 5100 veya castrol 15/50 diyorlar ama emin olamadım. Bir de bu sıralar instagramda karşıma çıkan "Brava" isimli bir türk malı yağ var. Ne koymam daha iyi olur?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Bakımları kendim yapmaya çalışmıyorum. Dün 1450km olmuştu. Arkadaşımın yağ haznesine baktık bomboştu. Ben de bi kendiminkine bakayım dedim ben de bomboş gördüm. Neden yağ bittiğini anlamadım. Zaten 1500 olduğu için bugun ders çıkışı bakıma gideceğim. Ama böyle yağ azaltmaya devam ederse 1700 lira servise vermek yerine 300 liraya yağ alıp kendim koymak istiyorum. Marka olarak motul 5100 veya castrol 15/50 diyorlar ama emin olamadım. Bir de bu sıralar instagramda karşıma çıkan "Brava" isimli bir türk malı yağ var. Ne koymam daha iyi olur?
Yağ tamamen bitmiş olamaz. Yağ tamamen biterse motor yağsız kalıp yatak sarar. Motoru 5 dakika rölantide çalıştırın, sonra kontağı kapattıktan 2-3 dakika sonra düz bir zeminde motor dik konumdayken bakın yağ seviyesine. Ayaklıktayken ve motor soğukken yağa bakılmaz. Motor yağının fazla konulması da zararlıdır. O yüzden yağa baktığınızda seviyenin doğru olduğuna %100 emin olmadan yağ eklemeyin.

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
ilyas koç
Düz zeminde ve motor dik konumda kontrol etmeniz gerekiyor

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Bir de bu sıralar instagramda karşıma çıkan "Brava" isimli bir türk malı yağ var. Ne koymam daha iyi olur?
O sahte ve hiçbir geçerli resmi sertifikası olmayan bir yağ. O yağın reklamını yapanlar PARAYLA SATIN ALINAN insanlar. Kullanmayın.

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
ilyas koç
O sahte ve hiçbir geçerli resmi sertifikası olmayan bir yağ. O yağın reklamını yapanlar PARAYLA SATIN ALINAN insanlar. Kullanmayın.
O yağı kullandım son hız 50 km arttı, yakıt tüketimi yarı yarıya azaldı, titreşim bitti , bakımları 5k da bir yapıyordum artık 30k da bir yapıcam yağ çok iyi (!)

Yapılan reklamlar ve söylemler şu yukarıda yazdıklarımla eşdeğer resmen. Birde bunlara inananlar var üzülüyorum :D

Birde o kullandıkları test düzeneği yok mu :ROFLMAO: Yağ testi için daha saçma bir düzenek görmedim

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
O yağı kullandım son hız 50 km arttı, yakıt tüketimi yarı yarıya azaldı, titreşim bitti , bakımları 5k da bir yapıyordum artık 30k da bir yapıcam yağ çok iyi (!)

Yapılan reklamlar ve söylemler şu yukarıda yazdıklarımla eşdeğer resmen. Birde bunlara inananlar var üzülüyorum :D

Birde o kullandıkları test düzeneği yok mu :ROFLMAO: Yağ testi için daha saçma bir düzenek görmedim
Ünlem işaretine kadar ciddisin sandım dedim noluyo :D

Top Bottom