Neler Yeni

25k TELEFON ÖNERİSİ

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Yok tabi ki. Lithum ion bataryalarda hafıza etkisi bulunmadığı için telefonu saatlerce şarjda tutmanıza gerek yok. Hafıza etkisi 98-2000 yılında çıkan panasonic gd90, nokia6110 vs gibi telefonlarda yaşanırdı. O dönemin batarya teknolojisi gereği telefonları en az 12 saat şarjda tutardık ki hafıza etkisi yaşanmasın yani telefon bataryayı %100 kullanabilsin.
Günümüzde buna gerek yok. Zaten telefon %100 olduktan sonra adaptör akımı da kesecektir. Gereksiz prizde tutup telefondan uzak kalırsınız. Kutudan bir miktar şarjla çıkar, onu %20 seviyesine kadar indirip şarja takarsınız. %80 olunca çekersiniz. İlk birkaç şarj bu şekilde yapabilirseniz iyi olur, yapamazsanız da önemli değil. 3-4 tam şarj ve deşarjdan sonra zaten telefon kendine gelir. Üreticiler genelde %20-80 arası şarjda kullanın der ama gündelik koşuşturmada bunu yapabilmemiz çok zor. O yüzden dediğim gibi ilk birkaç şarjı %20-80 yaparsanız iyi olur.
İçim rahatladı S20 FE SD865 almıştım daha dün açtım kutusunu kafamın içinde şarj konusu dönüp duruyordu. Yani sizin de dediğiniz gibi günümüzde bu 12 saat olayını yapmaya gerek yok teşekkür ederim 😍

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,924
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
Hocam amacınız oyun oynamaksa telefon değil laptop tercih edebilirsiniz
hocam pc var amaç oyun değil. günlük kullanım kamera biraz o kadar. en azından 4-5 yıl kullanayım yeter.

Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Özgür Atmaca
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,924
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
Hocam s22 kullanıyorum bataryadan pişman olabilirsin sürekli kullanıyorsan onun dışında çok iyi telefon
sürekli kullanmıyorum. günde en fazla 4-5 saat bakıyorum ekrana. hiç oyun oynamıyorum. internette 5-6 saat ekran süresi alsam yeter.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam durum böyleyse iphone 11 128 gb tavsiye ederim hocam
iphone 11 i 4-5 yıl kullanabileceğimi düşünmüyorum.

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
sürekli kullanmıyorum. günde en fazla 4-5 saat bakıyorum ekrana. hiç oyun oynamıyorum. internette 5-6 saat ekran süresi alsam yeter.
Hiç oyun oynamıorsan memnun olursun bence.
Ben de oyun oynamıyorum google sosyal medya vs bir gün çıkıyor.
İphone 11 den çok daha iyidir :D
LCD apple xd

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,924
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler

Kayser-i Rûm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
Ege Taşkın
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Tavsiye
Unutmuşum, telefon 60hz :D

Receb İvedik

80+ Bronze
11 kullanıyorum aktif kesinlikle 25k etmez . 2. el full orjinal pili iyi durumda 13 alırdım ben ama apple düşünmüyorsunuz . androidlere pek hakim değilim

Top Bottom