Neler Yeni

25k'ya Masaüstü Sistem Tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
Bütçe
25000
Öncelikle selam,
içeriğinde minimum 8gb VRAM'e sahip Nvidia ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. Maksimum ayırabileceğim bütçe 25k, daha aşağısı işime gelir.
16gb ram olmalı, arttırabilirim DDR4-5 fark etmez.
Intel işlemci alıp saçma sapan şeylerle uğraşmak istemiyorum, AMD tercihimdir. Sağlam dediğin işlemci önerisine de açığım.
M2 SSD desteği olmalı, 256 gb yeterlidir.

Hazır sistem veya toplama olması fark etmez, bu fiyata sizce hangisi mantıklı ise lütfen fikrinizi belirtin. Uzun süredir ne kaç para eder neye ne kadar verilir diye düşünmekten fiyat algımı yitirdim. Bu fiyata X alabilirsin ama onun yerine Y paraya toplarsın derseniz ona da kabulüm.

2K Msi monitör kullanıyorum, genellikle bilgisayar üzerinden kodlama yapacağım o yüzden işlemcisi ÇOK önemli. Ekran kartı şartım ise yapay zeka eğiteceğimden dolayı gerekli.
CS, BF gibi oyunlar da oynuyorum inanılmaz uçuk performans vermesi gerekmiyor.

Kredi kartıyla taksitli alacağım, önerdiğiniz platformun desteği olursa süper olur. Toplama derseniz nakit avans ile de deneyebilirim.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,528
İsim
efe araci
Hocam yapay zeka ile uğraştığınızdan dolayı 2. elden uygun fiyata 3080 almanızı öneririm işlemci olarak 9700x bildiğim kadarıyla çekirdek sayısı yüksek güzel bir işlemciydi onuda 2. elden alıp diğer parçaları söyleyebilmem için biraz daha yüksek bir bütçede olmanız gerekiyor ve açıkçası benim ultra fiyat bilgim yok eğer 3080 size pahalı gelirse minimum 3070 almanızı öneririm ana kart olarak gigabyte'nin fp illada b650 almak istiyorsanız bu modelini öneririm ram olarak 2. elden uygun fiyata ram almanızı onun harici gelecek diğer yorumlara bakmanızı öneririm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam yapay zeka ile uğraştığınızdan dolayı 2. elden uygun fiyata 3080 almanızı öneririm işlemci olarak 9700x bildiğim kadarıyla çekirdek sayısı yüksek güzel bir işlemciydi onuda 2. elden alıp diğer parçaları söyleyebilmem için biraz daha yüksek bir bütçede olmanız gerekiyor ve açıkçası benim ultra fiyat bilgim yok eğer 3080 size pahalı gelirse minimum 3070 almanızı öneririm ana kart olarak gigabyte'nin fp illada b650 almak istiyorsanız bu modelini öneririm ram olarak 2. elden uygun fiyata ram almanızı onun harici gelecek diğer yorumlara bakmanızı öneririm.
ve bu fiyata çoğu donanımı 2. el almanızı öneririm psu-ana kart gibi hassas donanımları 0 almanızı öneririm.

Ekler

• resim_2025-02-22_175745892.png
    resim_2025-02-22_175745892.png
    241 KB · Hit: 34

Jill Valentine

80+ Bronze
Psu

Kasa

Anakart

Ram

Ekran Kartı

İşlemci

SSD

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,528
İsim
efe araci
Psu

Kasa

Anakart

Ram

Ekran Kartı

İşlemci

SSD
arkadaşın attığı sistem iyi psuyu direkt böyle alabilirsiniz işlemcide güzele benziyor ama ben yinede 9700x öneriyorum ana kart aynı ramler süper ssd süper fakat 4060 da arada kaldım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu

Kasa

Anakart

Ram

Ekran Kartı

İşlemci

SSD
Hocam çok teşekkürler, attığınız her şey içime sindi. Kasa, PSU ve anakartta uyumlulukları test edip 2 saate sipariş geçerim diye düşünüyorum. Bu fiyatlar bu ürünler için iyi midir? Dediğim gibi son bir kaç yıldır çok inceleyemiyorum fiyatları, tam emin değilim. Yine de genel fiyat 27 civarına geliyor bana iyi geldi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
arkadaşın attığı sistem iyi psuyu direkt böyle alabilirsiniz işlemcide güzele benziyor ama ben yinede 9700x öneriyorum ana kart aynı ramler süper ssd süper fakat 4060 da arada kaldım.

Sizin de elinize sağlık hocam, liste genel olarak hoşuma gitti fakat söylediğiniz işlemcinin sıfır fiyatı çok yüksek. Bulunduğum şehir ve günlük işlerim itibari ile 2. elleri alıp taşıyacak bir durumum yok. Hepsini amazondan geçmeyi deneyeceğim, olduğu kadarını alacağım.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,528
İsim
efe araci
Sizin de elinize sağlık hocam, liste genel olarak hoşuma gitti fakat söylediğiniz işlemcinin sıfır fiyatı çok yüksek. Bulunduğum şehir ve günlük işlerim itibari ile 2. elleri alıp taşıyacak bir durumum yok. Hepsini amazondan geçmeyi deneyeceğim, olduğu kadarını alacağım.
tamamdır hocam 5700x 8 çekirdeğe sahip daha fp bir işlemci isterseniz 2. elde bunuda alabilirsiniz.

tamamdır hocam 5700x 8 çekirdeğe sahip daha fp bir işlemci isterseniz 2. elde bunuda alabilirsiniz.
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana hocam şimdiden hayırlı olsun :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
Psu

Kasa

Anakart

Ram

Ekran Kartı

İşlemci

SSD
Bu 550w yerine https://www.amazon.com.tr/Corsair-Serisi-Bronze-Kaynağı-CP-9020236-EU/dp/B08NZ6BH6R almak ne kadar mantıklı?

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana hocam şimdiden hayırlı olsun :)
Hocam 5700x AM4 soket değil mi?

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,528
İsim
efe araci
Bu 550w yerine https://www.amazon.com.tr/Corsair-Serisi-Bronze-Kaynağı-CP-9020236-EU/dp/B08NZ6BH6R almak ne kadar mantıklı?

Hocam 5700x AM4 soket değil mi?
hahahah çok pardon hocam kafam konular karıştı bir arkadaşa 5950 öneriyordum da kusuruma bakmayın :D
https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-5-9600x-alti-cekirdek-3-9-ghz-fiyati,706819130.html şunu demek istedim. daha fp 6 çekirdekli yine de işinizi görür diye düşünüyorum. fakat 9700x i ikinci el güzel bir fiyata bulursanız kaçırmayın. tekrardan kusuruma bakmayın :D

Jill Valentine

80+ Bronze
Alınmaz. O parayı verecekseniz bunu alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
Alınmaz. O parayı verecekseniz bunu alın.
Hocam nzxt için tek bir satıcı var ve genellikle fandan ses geliyor şikayetleri okuduğum için biraz kıllandım açıkçası, başka öneri varsa alabilirim.
Ayrıca bu ekran kartı sizce iyi midir? Önerdiğiniz ile performans olarak aynı diye araştırdım fakat net olarak önerdiğiniz için sorayım dedim. https://www.incehesap.com/colorful-...gddr6-128bit-gaming-ekran-karti-fiyati-65393/

Jill Valentine

80+ Bronze
Hocam nzxt için tek bir satıcı var ve genellikle fandan ses geliyor şikayetleri okuduğum için biraz kıllandım açıkçası, başka öneri varsa alabilirim.
Ayrıca bu ekran kartı sizce iyi midir? Önerdiğiniz ile performans olarak aynı diye araştırdım fakat net olarak önerdiğiniz için sorayım dedim. https://www.incehesap.com/colorful-...gddr6-128bit-gaming-ekran-karti-fiyati-65393/
Rahat edemeyecekseniz bunu alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
Rahat edemeyecekseniz bunu alın.
Tek tek topladım hocam, fiyat 29.550 yapıyor.
Yeni açılan başlıkla şu pc veriliyor: https://pckolik.com/tavsiye-sistem/...ti-16gb-ddr5-500gb-nvme-m2-ssd#guc-kaynaklari
4060ti oluyor ama 16gb ram oluyor. Bu sistem hakkında yorumun var mı hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,895
Üyeler
170,775
Son üye
sceasty
Top Bottom