1080p 27 inç kullanıyorum.. :
1- Pikseller sayılmıyor.
2- Ekranın büyüklüğüne alışırsanız geri 24 veya 21'e dönmek can yakıyor.
3- 2k olsaydı muhtemelen ekran kartınız besleyemeyeceği (%40'a varan fps düşüşü) için geri 1080p'ye düşürüp rekabetçi oynayacağınızdan ötürü
monitörün 1080 olmasının pek zararı yok. (Cs oyuncularının %80'i hem görüntü hem de fps açısından oyunu 1024'te oynuyor bu arada).
Jd 27" TN panel için:
1- Ekrana açılı bakınca renk bozulması diye bir şey yok. Bir açıdan bozulma var o da eğer klavyenin bulunduğu açıdan bakarsanız . Yani bozulma falan yok.
2- Renk doygunluğu konusu gerçekten biraz sıkıntı. Özellikle gece saatlerinde ekranda siyah ve-veya koyu bir renk varsa şekli seçemeyebiliyorsunuz.. zifiri bir siyah istiyorsanız, siyah olsun ama ne olduğu belli olsun diyorsanız bu monitörü önermem.
3- Oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşatmıyor. Oyunların çoğunluğu rekabetçi ortama dönüştüğü için kendi aydınlatma ve gamma ayarlarına sahip, bunları ayarlayıp hiçbir eksiklik çekmeden oyunu oynayabilirsiniz. (Aldım alalı hiçbir oyunda görsel sıkııntı çekmedim ama dizi ve film izlerken karanlık sahnelerde gerçekten biraz göz yoruyor..
Son iki üç yıldır çıkan diğer monitörlerden, farklı panelli monitörlerden hiç kullanmadım. Karşılaştırma yapmak isterdim ama aynı fabrikada yan bantta üretilip üzerine kaliteli marka logo basıldığı için monitör öven insanlardan hiç olmadım..
Msi, Asus, Xigmatek, Samsung, Lg, Apple, Xiaomi, Aerocool, Zalman, James Donkey, Razer, Hp, Everest, Bloody, Logitech, Hı-level, Adata, Kingston. Bu markaların her birinden ürünler kullandım ve hiçbirinin koşulsuz şartsız taraftarı olmadım. (Size de tavsiye ederim) Özellikle kullanmadığım hiçbir ürün için şimdiye kadar eleştiride bulunmadım.. Şimdi burya sakin ol kral! cılar gelmeden söyleyim benim bahsettiğim kişiler burada veya Technopat'ta, DH'de konu açıp edindiği fikirle diğer forumlarda Bilge Kağan kesilenler. Reaksiyon skoru için herşeye konuşur oldu insanlar, hoş değil.