27 inch kaç santim ?

Alıntıladığım cümleye bakarsan ne dediğimi anlarsın. Verdiğin bilginin doğruluğunu sorgulamadım. Yazdığın şeylerin ölçü birimlerini bilmiyorsun.
Alıntıladığın cümleye baktım yine bir hata göremedim. Arkadaş monitörü masaya koyacağı için masa üzerinde ne kadar yer "kaplayacağını" merak ediyor. Ben de o yüzden "kaplıyor" diye ekledim. Amacım alan hesaplamak değildi yani.

ben de mesaj gitmedi sandım niye siliyorlar
Senden önce atanları da sildiler :) Hoş değil çünkü adam bilgi istiyor ve istediği bilgi bu değil.
Alıntıladığın cümleye baktım yine bir hata göremedim. Arkadaş monitörü masaya koyacağı için masa üzerinde ne kadar yer "kaplayacağını" merak ediyor. Ben de o yüzden "kaplıyor" diye ekledim. Amacım alan hesaplamak değildi yani.
Ha o zaman eyvallah.

Monitörlerdeki "İnç" ibaresi monitörün bir köşesinden diğer zıt köşeye olan uzaklıktır.
Yani 27 inçlik bir monitörün ölçüsü 68.50 cm civarındadır diyebiliriz. (1 inç=2,54 cm)
Örnekleyerek açıklamak gerekirse 27 inçlik bir monitörün sol üst köşesinden sağ alt köşesine olan uzaklığı 68.50 santimdir.
Özür diliyorum konu içeriğini tam olarak okumadan cevap yazmışım.
Monitörün yatay olarak 60, dikey olarak ise 33.5 cm civarındadır.

google de iki üç tuşla ulaşabileceğiniz bilgileri foruma konu olarak açmayın artık. kirlilik yapıyosunuz

ben de mesaj gitmedi sandım niye siliyorlar
Yardım isteyen birine bu linki atmak ne kadar etik?
Ben sildikçe tekrar atman da ironik cidden.

Konu sahibi merak etmiş ki sormuş veya Google'dan edindiği bilgilerle emin olamamıştır.

Günümüz 16:9 standartlarına uyan bir monitör ise ekranın boyutu yaklaşık olarak 60 x 33,50 cm olacaktır.
Özür diliyorum konu içeriğini tam olarak okumadan cevap yazmışım.
Monitörün yatay olarak 60, dikey olarak ise 33.5 cm civarındadır.
Bu arada yazdığım ölçüler sadece ekranın ölçüleriydi. Monitör, ekranın çerçevesi ve standı ile beraber yaklaşık 50-60 cm hatta belki de daha yüksek bir yüksekliğe ulaşabilir.

Naci aynısını yazmış, bu niye yanlış bilgilendirme?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Google'dan aldığı bilgilere guvenememis olabilirm
Naci 27 inçin kaç santimetre olduğunu yazmış ki bu yanlış bir şey değil.
KTimur ise yatay uzunluğun 68,50 cm olduğunu söylemiş, bu doğru değil.

Yardım isteyen birine bu linki atmak ne kadar etik?
Ben sildikçe tekrar atman da ironik cidden.

Konu sahibi merak etmiş ki sormuş veya Google'dan edindiği bilgilerle emin olamamıştır.
haklısınız bir daha atmayacağım tekrar attım ama sizin sildiğinizi bilmiyordum gitmediğini sandım bu yüzden

Geri