27 inch kaç santim ?

cemtastan2301

80+ Gold
Reaksiyon skoru
6,018
27 inc monitör alacağımda masama uyar mı bilemedim. Dikey ve yatay kaç CM ?

• Hahaha
Reaksiyonlar: baid
Yanlış Bilgilendirme
27 inç kaç cm - Google'da Ara
-
Yatay 68,58 cm, dikey için bir bilgim yok.
Alacağınız monitörün bilgilerine bakın bazen yatay, dikey olarak uzunluğu yazabiliyorlar.

• Kızgın
Reaksiyonlar: _bg_
  • Beğen
Reaksiyonlar: baid
Monitörlerdeki "İnç" ibaresi monitörün bir köşesinden diğer zıt köşeye olan uzaklıktır.
Yani 27 inçlik bir monitörün ölçüsü 68.50 cm civarındadır diyebiliriz. (1 inç=2,54 cm)
Örnekleyerek açıklamak gerekirse 27 inçlik bir monitörün sol üst köşesinden sağ alt köşesine olan uzaklığı 68.50 santimdir.

epeyden dikey ve yatay bakabiliyorsun diye biliyorum

Günümüz 16:9 standartlarına uyan bir monitör ise ekranın boyutu yaklaşık olarak 60 x 33,50 cm olacaktır.
27 inç kaç cm - Google'da Ara
-
Yatay 68,58 cm, dikey için bir bilgim yok.
AH SHİT d-dostum gerçekten çok mu zor boş konu kalabalığından başka bir şey değil

O zaman niye oradan bakmıyorsun
Monitörlerdeki "İnç" ibaresi monitörün bir köşesinden diğer zıt köşeye olan uzaklıktır.
Yani 27 inçlik bir monitörün ölçüsü 68.50 cm civarındadır diyebiliriz. (1 inç=2,54 cm)
Örnekleyerek açıklamak gerekirse 27 inçlik bir monitörün sol üst köşesinden sağ alt köşesine olan uzaklığı 68.50 santimdir.

Soruyu soran arkadaşımız cm'ye çevirmenizi istememiş. Dikey ve yatay olarak kaplayacağı alanı sormuş. Lütfen soruyu düzgün okuyup cevap yazın.

Dikey ve yatay olarak kaplayacağı alanı sormuş
Sen düzgün oku. cm yazmış, cm2 değil. İnç köşegen ölçüsü olduğundan arkadaş yatay ve dikey uzunlukları merak ediyor.

Sen düzgün oku. cm yazmış, cm2 değil. İnç köşegen ölçüsü olduğundan arkadaş yatay ve dikey uzunlukları merak ediyor.
Cm2 cinsinden yazmadım zaten? 60 x 33,5 derken kastettiğim şey yatay uzunluğu 60 cm, dikey uzunluğu 33,5 cm. Sen bunu analiz edemiyorsan ben ne yapayım?

Cm2 cinsinden yazmadım zaten? 60 x 33,5 derken kastettiğim şey yatay uzunluğu 60 cm, dikey uzunluğu 33,5 cm. Sen bunu analiz edemiyorsan ben ne yapayım?
Alıntıladığım cümleye bakarsan ne dediğimi anlarsın. Verdiğin bilginin doğruluğunu sorgulamadım. Yazdığın şeylerin ölçü birimlerini bilmiyorsun.

Geri