ben de mesaj gitmedi sandım niye siliyorlarMOD'lar siliyor sen halâ atıyorsun .d
Alıntıladığın cümleye baktım yine bir hata göremedim. Arkadaş monitörü masaya koyacağı için masa üzerinde ne kadar yer "kaplayacağını" merak ediyor. Ben de o yüzden "kaplıyor" diye ekledim. Amacım alan hesaplamak değildi yani.Alıntıladığım cümleye bakarsan ne dediğimi anlarsın. Verdiğin bilginin doğruluğunu sorgulamadım. Yazdığın şeylerin ölçü birimlerini bilmiyorsun.
Senden önce atanları da sildilerben de mesaj gitmedi sandım niye siliyorlar
Ha o zaman eyvallah.Alıntıladığın cümleye baktım yine bir hata göremedim. Arkadaş monitörü masaya koyacağı için masa üzerinde ne kadar yer "kaplayacağını" merak ediyor. Ben de o yüzden "kaplıyor" diye ekledim. Amacım alan hesaplamak değildi yani.
Özür diliyorum konu içeriğini tam olarak okumadan cevap yazmışım.Monitörlerdeki "İnç" ibaresi monitörün bir köşesinden diğer zıt köşeye olan uzaklıktır.
Yani 27 inçlik bir monitörün ölçüsü 68.50 cm civarındadır diyebiliriz. (1 inç=2,54 cm)
Örnekleyerek açıklamak gerekirse 27 inçlik bir monitörün sol üst köşesinden sağ alt köşesine olan uzaklığı 68.50 santimdir.
Yardım isteyen birine bu linki atmak ne kadar etik?ben de mesaj gitmedi sandım niye siliyorlar
Günümüz 16:9 standartlarına uyan bir monitör ise ekranın boyutu yaklaşık olarak 60 x 33,50 cm olacaktır.
Bu arada yazdığım ölçüler sadece ekranın ölçüleriydi. Monitör, ekranın çerçevesi ve standı ile beraber yaklaşık 50-60 cm hatta belki de daha yüksek bir yüksekliğe ulaşabilir.Özür diliyorum konu içeriğini tam olarak okumadan cevap yazmışım.
Monitörün yatay olarak 60, dikey olarak ise 33.5 cm civarındadır.
Naci aynısını yazmış, bu niye yanlış bilgilendirme?27 inç kaç cm - Google'da Ara
-
Yatay 68,58 cm, dikey için bir bilgim yok.
Alacağınız monitörün bilgilerine bakın bazen yatay, dikey olarak uzunluğu yazabiliyorlar.
Google'dan aldığı bilgilere guvenememis olabilirm1 Dakikada sonuç alabilecekken konu açıp 10 dk beklemek![]()
Naci 27 inçin kaç santimetre olduğunu yazmış ki bu yanlış bir şey değil.Naci aynısını yazmış, bu niye yanlış bilgilendirme?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Google'dan aldığı bilgilere guvenememis olabilirm
haklısınız bir daha atmayacağım tekrar attım ama sizin sildiğinizi bilmiyordum gitmediğini sandım bu yüzdenYardım isteyen birine bu linki atmak ne kadar etik?
Ben sildikçe tekrar atman da ironik cidden.
Konu sahibi merak etmiş ki sormuş veya Google'dan edindiği bilgilerle emin olamamıştır.
Hesap makinesine de güven bi' zahmet.Google'dan aldığı bilgilere guvenememis olabilirm
Daha önce hesap makinesinin yanlış yaptığı sonuçlar ile karşılaştım, teknoloji bu hata olması normal.Hesap makinesine de güven bi' zahmet.