Arkadaşlar merhaba, gerçekten kafam patladı video izlemekten ve araştırmaktan artık sıkıldım direk almak istyorum ürünü
Dün gece satın aldığım Ryzen 5 3600XT araştırmalarım sonucunda fazla ısındığını gördüm farklı yerlerden yaptığım araştırmalardan sonra da iade ettim. Şimdi de kararsız kaldım hangi işlemciyi alsam diye. Acaba 3600XT'yi iptal etmekten vazgeçip sıvı soğutmamı alsam. Yardımlarınızı bekliyorum gerçekten çok daraldım hangisini alayım diye karar verememekten. Fiyat Sıralaması böyle;
Ryzen 5 3600 + sıvı veya hava soğutma: 2.100TL.
Ryzen 5 3600X + sıvı veya hava soğutma: 2400TL.
Ryzen 5 3600XT + sıvı soğutma: 2700TL
Ryzen 7 3700X (stok soğutucuyla) 2.500TL.
Ryzen 7 3800X (stok soğutucuyla) 2600TL.
Bütçem 5000-5500TL İşlemcinin yanında B450 Tomahawk Max ve 32 GB RAM düşünüyorum.
Lütfen herkesin yorumlarını bekliyorum.
Ben karar veremedim, öncelikle sistemi toplayınca genel olarak oyun odaklı olacak. Belki ileride yayın veya video çekip de koyabilirim, bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Ryzen 7 3700X ve 3800X soğutucusunun iyi olduğunu gördüm, duydum birkaç yerde. Bilen birisi varsa aydınlatabilir. OC işini pek anlamam. Anakarttan otomatik olarak çekerim, kullanırım. Voltaj değeri vs. bilmiyorum.
Mevcut ekran kartım Zotac AMP Extreme 1070, ilerleyen zamanlarda bunu da yenileyip 2070 Super almayı düşünüyorum. Intel tarafından da bu fiyat aralığında maksimum 2.500 TL olacak şekilde işlemci önerilerinize açığım fakat üstüne daha 100 TL bile koyamam, bu da bir gerçek
değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkür ederim şimdiden, hayırlı günler.