Öneri 2800tl MSI Pro B650M-B alınır mı?

K@dirr

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
200
öncelikle yakınlarımda çok pc bileşeni satan yok 2800tlye MSI Pro B650M-B buldum pazarlıkla 2500'e almayı düşünüyorum
elimde şuan bir sistem var upgrade yapmak istiyorum
32gb 6000mhz cl30 ramler ve rtx 4060 var işlemciyi daha alamadım ama ryzen 5 7500f düşünüyorum
veya sıfır olarak COLORFUL BATTLE AX B650M-WHITE WIFI V15 alacağım

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,722357212.html türkiye piyasasının en fp anakartı bu söylediğin diğer anakart 6k ya satılıyor renk önemli değilse attığımı alman daha mantıklı olur kağıt üstünde 10k lık asus tuflara kafa tutuyor ama kullanırken nasıl farklar olur bilemiyorum
görüntüsü önemli değil aralarında çok fiyat farkı da yok ama ben wifi olmasını da istiyorum bu senin attığında wifi yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuanki kullandığım sistem r5 5600, iyi bir hava soğutma, rtx 4060, 16gb 3200mhz ram ve b450 anakart var

Ben yanlış anlamışım pardon. Konuyu tam okumamışım düzenledim şimdi. Aynı anakartın V15 modelinin Wifi özellikli beyaz modeli var ama parça parça aldığım için henüz toplamadım.
Alırken çok kötü yorum gördüm ama açıkçası gördüğüm yorumların büyük bir kısmı kullanıcı yorumu değildi. 3 aydır kullanıyorum sorun yaşamadım diyenleri de gördüm. Kendi sitesinden Bios güncellemelerine baktım en son 2 ay önce gelmişti sanırım. Tek problemi bios zaten yoksa bu karttaki özelliklerin olduğu marka bir anakart 7500-8000 Tlden başlıyor. Biraz kumar işi bu anakart. Ben o riski aldım ama kimseye de al al diye ısrar edemem yani son karar sizin.

Son düzenleme:
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,722357212.html türkiye piyasasının en fp anakartı bu söylediğin diğer anakart 6k ya satılıyor renk önemli değilse attığımı alman daha mantıklı olur kağıt üstünde 10k lık asus tuflara kafa tutuyor ama kullanırken nasıl farklar olur bilemiyorum
Ben yanlış anlamışım pardon. Konuyu tam okumamışım düzenledim şimdi. Aynı anakartın V15 modelinin Wifi özellikli beyaz modeli var ama parça parça aldığım için henüz toplamadım.
Alırken çok kötü yorum gördüm ama açıkçası gördüğüm yorumların büyük bir kısmı kullanıcı yorumu değildi. 3 aydır kullanıyorum sorun yaşamadım diyenleri de gördüm. Kendi sitesinden Bios güncellemelerine baktım en son 2 ay önce gelmişti sanırım. Tek problemi bios zaten yoksa bu karttaki özelliklerin olduğu marka bir anakart 7500-8000 Tlden başlıyor. Biraz kumar işi bu anakart. Ben o riski aldım ama kimseye de al al diye ısrar edemem yani son karar sizin.
elimde 32gb 6000mhz cl30 ramler ve rtx 4060 var
ryzen 5 7500f almayı düşünüyorum ama daha karar veremedim
zaten overclock falan da yapmayı düşünmüyorum biostan açarsam bi amd expo açarım o kadar
yani 2800tlye giriş seviye bir anakart alıp yoluma devam etsem ilerde sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum
6000tl anakartta vermek biraz boş gibi zaten oc ile işim olmaz birde güç kaynağımda anakartı besleyecek kadar güç girişi varmı onu da bilmiyorum belki orta seviye bir anakart alırsam güç kaynağı yükseltmesi de yapmam gerekir o da ayrı bir masraf.

zaten overclock falan da yapmayı düşünmüyorum biostan açarsam bi amd expo açarım o kadar
yani 2800tlye giriş seviye bir anakart alıp yoluma devam etsem ilerde sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum
6000tl anakartta vermek biraz boş gibi zaten oc ile işim olmaz birde güç kaynağımda anakartı besleyecek kadar güç girişi varmı onu da bilmiyorum belki orta seviye bir anakart alırsam güç kaynağı yükseltmesi de yapmam gerekir o da ayrı bir masraf.
7500f ten başka bir işlemciye yükseltmiyeceksen sıkıntı olmaz ama 7800x3d ye falan geçeceksen hafiften sorun yaşatabilir işlemci yüksetlmeyi düşünmüyorsan msi al yükseltmeyi düşünüyorsan colorful veya başka anakartlara bakman lazım

2500 e b650 msi al geç tartışmaya gerek bile yok illa sıfır istiyorsan b650 biostar al 3200 falandı en son :))

Ben DDR4 sistemi sırf anakartta m.2 slotu yok diye parça parça sattım (depolama sıkıntısı çekiyodum ve sata ssdye m.2 parası vermek zoruma gitti). 7500f aldım, şimdilik yetecek kadar 1 tane 16gb ram aldım, colorful anakartı aldım, 1TB m.2 ssd aldım, bir de iyi bir kule tipi soğutucu aldım. Sırf 2500tl DDR4 anakarta ve 2000tl ssdye vermek saçma geldiği için. 4500tl ödemek yerine 15 binlik oldum. Mantıklı mantıksız orası tartışılır ama beni en az 5 sene idare edecek bir pc toplama niyetiyle girdim bu işe. Daha psu, ekran kartı değişecek ram takviyesi yapılacak falan seneye bitmez benim sistem :D

Ben DDR4 sistemi sırf anakartta m.2 slotu yok diye parça parça sattım (depolama sıkıntısı çekiyodum ve sata ssdye m.2 parası vermek zoruma gitti). 7500f aldım, şimdilik yetecek kadar 1 tane 16gb ram aldım, colorful anakartı aldım, 1TB m.2 ssd aldım, bir de iyi bir kule tipi soğutucu aldım. Sırf 2500tl DDR4 anakarta ve 2000tl ssdye vermek saçma geldiği için. 4500tl ödemek yerine 15 binlik oldum. Mantıklı mantıksız orası tartışılır ama beni en az 5 sene idare edecek bir pc toplama niyetiyle girdim bu işe. Daha psu, ekran kartı değişecek ram takviyesi yapılacak falan seneye bitmez benim sistem :D
aynı anakartı kullanıyorum m2 yok sata 1 tb ve 240 gb var 2 adet devam benim sistem kral 4k ahahahaha arada benıde durtuyor şeytan 7500 f b650 bıostar falan fp bır am5 geç diyorumda bakıyorum çok bir fps katkısı yok 4k da sadece m2 için gerek yok diyip devam ediyorum :)))

Bende gazla bı gece cektim v14 wifi modelini marttan beri kullanıyorum sorunsuz

Bende gazla bı gece cektim v14 wifi modelini marttan beri kullanıyorum sorunsuz
Güle güle kullan hocam umarım ben de sorun yaşamam yarın ssd geliyor toplayacağım kasayı.

öncelikle hayırlı olsun sistemin
bende aslında 2 sistem var (birini alalı 8-9 ay oluyor)

eski sistemim
r5 5600g
gigabyte b450m s2h
rx 570 4gb sapphire nitro+
corsair 16gb 3000mhz ram (2x8)
256gb hikvision e2000 m2 ssd
240gb James Donkey ssd
2tb harddisk
600w güç kaynağı

yeni sistem
ryzen 5 5600
msi a620 anakart
msi ventus 2x rtx 4060
ramler xpg rgbli bir model sanırsam 3200mhz ama cl bilmiyorum
cruical 500gb m2 ssd

yeni sistemi almayı hiç düşünmüyordum arkadaş satmayı düşünüyordu fiyatı baya uygundu hiç kaçırmadım ve aldım (2 aylıktı)
yeni sistemde güç kaynağı msi ama tam modelini bilmiyorum kaç watt oldugunu bile bilmiyorum 500w veya 600w demişti
m2 ssd model bilmiyorum ne hızlarda çalışıyor onu bile bilmiyorum
kutuları duruyor baksam bakarım aslında da üşeniyorum
şuanki aktif olarak kullandığım yeni sistemdeki değişiklikler
eski sistemdeki gigabyte b450m s2h'ı yeni sistemdeki a620 anakartla değiştirdim oc yapmayı düşünüyordum korktum beceremedim öyle kaldı
eski sistemdeki 240gb James Donkey ve 2tb hdd'yi yeni sisteme taktım yani depolama konusunda sıkıntım yok
rami aldım, anakartı alacağım, işlemci kaldı tek onu da aldıktan sonra ddr4'ten ddr5 geçeceğim ve elimdeki eski pcden olan parçaları satacağım 1 sistem kalıcak şekilde onu da yeğenime vereceğim
bu upgrade'yi de fps oyunları oynadığım için yapmak istiyorum cs pubg gibi oyunlar oynuyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2500tlye anlaştık alıyorum sanırsam

Son düzenleme:
öncelikle hayırlı olsun sistemin
bende aslında 2 sistem var (birini alalı 8-9 ay oluyor)

eski sistemim
r5 5600g
gigabyte b450m s2h
rx 570 4gb sapphire nitro+
corsair 16gb 3000mhz ram (2x8)
256gb hikvision e2000 m2 ssd
240gb James Donkey ssd
2tb harddisk
600w güç kaynağı

yeni sistem
ryzen 5 5600
msi a620 anakart
msi ventus 2x rtx 4060
ramler xpg rgbli bir model sanırsam 3200mhz ama cl bilmiyorum
cruical 500gb m2 ssd

yeni sistemi almayı hiç düşünmüyordum arkadaş satmayı düşünüyordu fiyatı baya uygundu hiç kaçırmadım ve aldım (2 aylıktı)
yeni sistemde güç kaynağı msi ama tam modelini bilmiyorum kaç watt oldugunu bile bilmiyorum 500w veya 600w demişti
m2 ssd model bilmiyorum ne hızlarda çalışıyor onu bile bilmiyorum
kutuları duruyor baksam bakarım aslında da üşeniyorum
şuanki aktif olarak kullandığım yeni sistemdeki değişiklikler
eski sistemdeki gigabyte b450m s2h'ı yeni sistemdeki a620 anakartla değiştirdim oc yapmayı düşünüyordum korktum beceremedim öyle kaldı
eski sistemdeki 240gb James Donkey ve 2tb hdd'yi yeni sisteme taktım yani depolama konusunda sıkıntım yok
rami aldım, anakartı alacağım, işlemci kaldı tek onu da aldıktan sonra ddr4'ten ddr5 geçeceğim ve elimdeki eski pcden olan parçaları satacağım 1 sistem kalıcak şekilde onu da yeğenime vereceğim
bu upgrade'yi de fps oyunları oynadığım için yapmak istiyorum cs pubg gibi oyunlar oynuyorum
Colorful'un o beyaz anakartını almaya karar verirseniz şu an fiyatı 6.099TL. Bu fiyattan almayın ben sözde gaming gecesi indirimde 5500TLye almıştım. Cumartesi-pazar günleri fiyatı şişirip 5850 civarına yükselttiler, pazartesi 5350 TL'ye düştü. 2 defa mail attım fiyat farkı iadesi istedim. 100-200 liranın peşine düşeceğimden değil de kendimi enayi gibi hissettim. O anakarta kesin karar vermemiştim aklımda vardı ama indirimde diye görüp sipariş verdim o gece. 2 hafta geçti ben alalı geçen gün yine indirime soktular o anakartı 5100 TL civarına görmüştüm yanlış hatırlamıyosam. Uzun lafın kısası 6100TL vermeyin, fiyatını takip edin cuma günleri gaming gecesi ürünlerinde var mı yok mu bakın 5000-5500TL civarına bulabilirsiniz.
Ben ilerde 7700xt almak istediğim için şimdiden AM5 hazırlığı yapmaya başladım aslında. Eski işlemcim R5 3600 ile 7700xt 7800xt kullanamazdım. Belki tüm bütçemi ekran kartına ayırıp daha sonra parça parça AM5 geçseydim en azından elimde sağlam bir ekran kartı olurdu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,972
Üyeler
183,501
Son üye
oldman49
Geri