Yardım 2k 27-32 inç fp monitör

bu olabilir ips va diye bir karşılaştırma yapmanızı önermem renk kalitesi iyi bir va orta veya düz ipslerin hepsini tokatlıyor 2k 240hzva olsun derseniz g65b olur tercihim ama 2k 27 inç almanız daha güzel olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bunu önermişti hüseyin abi modelden tam bir bilgim yok yorum yapamam

bu arada ne için alacaksınız bu monitörü ve sisteminiz 4k açacak güçte mi
va panel alınır mı ya ips olsa daha iyi olmaz mı ?

va panel alınır mı ya ips olsa daha iyi olmaz mı ?
hocam va panel diye bir ön yargı yapmayın eğer ki oled almıyacaksanız 15k lık ips le 20klık ips aynıdır denebilir
va panelin kalitelisi hem siyah konstrastından dolayı sizi baya tatmin eder bu durumda dcpi 3 ve srgb gamutlarına bakmayı gerektiriyor sadece 2k 27 inç 15 13k bandında bir monitör alın ips va fark etmez kafanız rahat olur
g65b mesela çoğu ipsi tokatlıyor tr de miniled va ve local dimmingli monitör yok olsa ipsin yüzüne bakan olmaz bu bütçelerde

hocam va panel diye bir ön yargı yapmayın eğer ki oled almıyacaksanız 15k lık ips le 20klık ips aynıdır denebilir
va panelin kalitelisi hem siyah konstrastından dolayı sizi baya tatmin eder bu durumda dcpi 3 ve srgb gamutlarına bakmayı gerektiriyor sadece 2k 27 inç 15 13k bandında bir monitör alın ips va fark etmez kafanız rahat olur
g65b mesela çoğu ipsi tokatlıyor tr de miniled va ve local dimmingli monitör yok olsa ipsin yüzüne bakan olmaz bu bütçelerde
şimdi kisistemim 4k açacak güçdedeğil bana 2k 32 lazımdı ama sen 2k 32 alınmaz 27 al diyorsun ips dense va önerilerin var bana toplu sıralama yapar mısın ozaman en al diyeceğin linkli bir şekilde

şimdi kisistemim 4k açacak güçdedeğil bana 2k 32 lazımdı ama sen 2k 32 alınmaz 27 al diyorsun ips dense va önerilerin var bana toplu sıralama yapar mısın ozaman en al diyeceğin linkli bir şekilde
2k 32 inçte piksel sayarsın çünkü 1080p ye nasıl 27inç fazla geliyorsa pikseller görülmeye başlıyor g65b de 2k 32inç alan bir kaç kişi piksellerin sayıldığından bahsetmiş buda oyun zevkini bozan bir şey 13 15k bandında
veya bu
https://www.akakce.com/monitor/en-u...BNJz0Z4gkrMKWmaGO62x8OM68GYlqzPBoCF7sQAvD_BwE
önerim olur va alacaksanız g65b iyidir

tayfun hocam bana böyle bir liste yapmıştı
Hepsiyle alakalı bilgi var. Birbirine oldukça yakın modeller zaten. Görüntü kalitesi sıralaması: g65b>g274qpx>vg27aqml1a>27gr83q-b

G65b gamut olarak içlerindeki en zayıf olanı olabilir ancak renk gamutu görüntü kalitesi için tek başına yeterli değil. Kontrast ve siyah tekdüzeliği de çok önemli. G65b diğerlerinden öne geçer.

Hangi dell modeli soruyorsun? Link atar mısın?

20k düz ips’e vermekle 14k düz ips’e vermek hemen hemen aynı şey. Üstüne koyduğunda değecek bir model yok.

Bütçe geniş olduğu için beğendiğim modellerden öneri yapıcam.

Öğrenci indirimiyle g6 oled almanı öneririm. Bütçendeki en iyi monitör bu ve çağ atlarsın.

G65b
Vg27aqml1a (harflere ve sayılara dikkat et)
G274qpx (fiyatı 15k’yı geçmemeli)
27gr83q-b

Benim 2k 240hz beğendiğim dörtlü bunlar. Yeni modellerde var ama, henüz bilgi bulamadım.

G274qpx stoklarda yok, giderse bayağı iyi bir monitör. Tek eksisi biraz yavaş.

Asus ve lg olan dengeli modeller. Kritik bir eksileri yok. Asus bir tık daha iyi.

G65b direkt karma kullanım monitörü. %80 rekabetçi oynamıyorsan veya rankın çok yüksek değilse her alanda işini görür.

Kontrast oranı 1000:1 bu modelin. Gamut olarak da diğerlerine göre bir artısı yok. Parlaklık vs iyi olsa da diğer modellerde iyi zaten. Kontrast daha önemli burada. O yüzden ele bu modeli.

Şu kaynaklara bakabilirsin:

Kalite kontrol kısmında endişe ediyorsan ips alabilirsin, tercih meselesi.

G274qpx 15k’ya kadar stok bulabilirsen al, aksi halde vg27aqml1a öneririm.
bunlar tayfun hocamın bilgileri monitör konusunda ona danışmanız daha iyi olurben geçen gün hali hazırda sorduğum için bayadır öneri yaptığı için mesajları alıntılıyorum

2k 32 inçte piksel sayarsın çünkü 1080p ye nasıl 27inç fazla geliyorsa pikseller görülmeye başlıyor g65b de 2k 32inç alan bir kaç kişi piksellerin sayıldığından bahsetmiş buda oyun zevkini bozan bir şey 13 15k bandında
veya bu
https://www.akakce.com/monitor/en-u...BNJz0Z4gkrMKWmaGO62x8OM68GYlqzPBoCF7sQAvD_BwE
önerim olur va alacaksanız g65b iyidir

tayfun hocam bana böyle bir liste yapmıştı

bunlar tayfun hocamın bilgileri monitör konusunda ona danışmanız daha iyi olurben geçen gün hali hazırda sorduğum için bayadır öneri yaptığı için mesajları alıntılıyorum
sen hangisini almıştın

ben daha almadım ama asusu alacağım büyük ihtimalle

Buda va panel hocam g65b de aynı fiyat ama bu monitör hakkında incelemelere bakmak lazım g65b veya Asus gibi kendini kanıtlamış modeller varken bu almaya değer mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,609
Üyeler
184,338
Son üye
kadirklknn
Geri