Neler Yeni

Yardım 2k 27 inc Monitör Önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Berker Mısırlıoğlu
o kadar fark varsa monitör tutucu al o farka daha kullanıslı olur
ips ile va arasında çok fark var aldığın zaman yan yana koy görürsün zaten arkadaşında dediğini gibi 1 -1.5k verecekseniz monitor kolu alın
sadece pivot için değil de ekran farkı da var aralarında ve birisi asus. va ile ips farklı ama mesela va dan sonra geçince ips rahatsız edici olmaz değil mi ?

TahinPekmez

80+ Silver
moniitör tutucu ile 1 yildir bunu kullanıyorum. gecen sene 9200 tl.ye almıştım. bu fiyatlari görmesi imkansiz derdim..bence kacirma.
144hz. oc ile 170hz. normalde 8bit, ama 120hz e aldığında 10bit renk derinligi var.
IMG-20241011-WA0016.jpeg

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
sadece pivot için değil de ekran farkı da var aralarında ve birisi asus. va ile ips farklı ama mesela va dan sonra geçince ips rahatsız edici olmaz değil mi ?
Va monitörü kullanmaya devam edecekseniz şöyle acıklayım ben şuan laptop setupındayım ve monitörüm va laptop ıps aralarındaki farkı görüyorum renk konstrat vs vs ama çok kale almıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Va monitörü kullanmaya devam edecekseniz şöyle acıklayım ben şuan laptop setupındayım ve monitörüm va laptop ıps aralarındaki farkı görüyorum renk konstrat vs vs ama çok kale almıyorum
Va'yı satıp ips alacağım çoğunlukla apex, deadlock gibi oyunlar oynuyorum sadece üzmesin yeter yoksa panel ilgili sıkıntı yok.
moniitör tutucu ile 1 yildir bunu kullanıyorum. gecen sene 9200 tl.ye almıştım. bu fiyatlari görmesi imkansiz derdim..bence kacirma.
144hz. oc ile 170hz. normalde 8bit, ama 120hz e aldığında 10bit renk derinligi var.
Alıntıyı görüntüle
120'de 10bit vermesi güzel ama oc ile 170hz sıkıntı olmasın ? genelde oc olunca ghosting vs çok artıyordu.

TahinPekmez

80+ Silver
Va'yı satıp ips alacağım çoğunlukla apex, deadlock gibi oyunlar oynuyorum sadece üzmesin yeter yoksa panel ilgili sıkıntı yok.

120'de 10bit vermesi güzel ama oc ile 170hz sıkıntı olmasın ? genelde oc olunca ghosting vs çok artıyordu.
evet 170hz çektiğimde titreme uyarısı veriyor. ama ben oyunlarda farketmiyorum.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-10-24 saat 17.12.19_4ffe098b.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-24 saat 17.12.19_4ffe098b.jpg
    374.6 KB · Hit: 15
  • WhatsApp Görsel 2024-10-24 saat 17.12.19_ba23eec1.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-24 saat 17.12.19_ba23eec1.jpg
    1.4 MB · Hit: 15
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Serdar
Şuan VG27AQL3A modelini kullanıyorum memnunum diyebilirim ama IPS glow var ve ekran sarımsı bı renkde aoc 24g2u monitör var yan yana koydum renklerini yakın bı tona getirdim fakat IPS glowda aoc beyazımsı bir IPS glow olurken(beyaz fazla göz yormuyor hatta çok fazla hissettirmiyor) sarı glow olması biraz yordu beni açıkçası ,iade etmekle etmemek arasındaydım şuan

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Şuan VG27AQL3A modelini kullanıyorum memnunum diyebilirim ama IPS glow var ve ekran sarımsı bı renkde aoc 24g2u monitör var yan yana koydum renklerini yakın bı tona getirdim fakat IPS glowda aoc beyazımsı bir IPS glow olurken(beyaz fazla göz yormuyor hatta çok fazla hissettirmiyor) sarı glow olması biraz yordu beni açıkçası ,iade etmekle etmemek arasındaydım şuan
beni korkuan da o va'da böyle glow vs sıkıntı olmuyor, siyahlar tam siyah. ips'de şimdi glow olursa ve siyahlarda sıkıntı çıkarsa üzebilir gibi geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet 170hz çektiğimde titreme uyarısı veriyor. ama ben oyunlarda farketmiyorum.
peki siyahlar çok mu parlıyor ve glow olayı var mı sende ?

TahinPekmez

80+ Silver
siyahlarda kare kare grilenme gibi sevmediğim durumlar görmüştün ilk kullandığımda ama mönitör ayarlarından bazı özellikleri kapat aç yada azalt çoğalt yapınca gow da mağaraya giriyorum mesela simsiyah. Bu rahatsızlık 2k mönitörü 1080p kullanırsan daha göze çarpıyor bunu farkettim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Serdar
beni korkuan da o va'da böyle glow vs sıkıntı olmuyor, siyahlar tam siyah. ips'de şimdi glow olursa ve siyahlarda sıkıntı çıkarsa üzebilir gibi geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet va da IPS glow olmuyor ama bu seferde ghosting olayı başlıyor onu iyi seçmen lazım veya iyi bir panele sahip IPS monitör alman gerekiyor VG27AQL3A modelindeki sarımsı paneli çok beğenmedim ben

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Berker Mısırlıoğlu
siyahlarda kare kare grilenme gibi sevmediğim durumlar görmüştün ilk kullandığımda ama mönitör ayarlarından bazı özellikleri kapat aç yada azalt çoğalt yapınca gow da mağaraya giriyorum mesela simsiyah. Bu rahatsızlık 2k mönitörü 1080p kullanırsan daha göze çarpıyor bunu farkettim.
Ayarlarla oynayınca ghosting gibi başka sorun çıkacak gibi sanki. Umarım sıkıntı çıkmaz bende de.
Evet va da IPS glow olmuyor ama bu seferde ghosting olayı başlıyor onu iyi seçmen lazım veya iyi bir panele sahip IPS monitör alman gerekiyor VG27AQL3A modelindeki sarımsı paneli çok beğenmedim ben
İyi ips olduğunu nasıl anlayabilirim ki ürün yorunlarında herkes 5 puan vermiş asusta bile sıkıntı çıkıyorsa hangisi alınır bilemedim. Yardımlarınız için ço kteşekkürler tekrardan bakacağım monitörlere düzgün bir şey bulurum umarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,732
Üyeler
161,332
Son üye
Kaizen11
Top Bottom