2K 27'' Monitör Önerisi 7-10k

Epey ve versusdaki bilgiler Koorui nin sitesine yazdığı teknik özellikler. Yani markanın sitesine gir bak aynı şeyler yazıyor zaten. Monitör üreticilerinin sitesine yazdıklarına güven olmaz.

Kötü olacağını sanmıyorum ama kontrast ve parlaklık bilgisi de olmadan almak riskli. Ama amazon varken alıp şansını deneyebilirsin. En kötü iade edersin. Amazon sorun çıkarmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Amazona sorun bunu.
Bu şekilde konuşma geçti ama yine de içime sinmedi gibi ktc daha güvenli liman duruyor.

Ekler

• Screenshot_20251102_151649_Amazon Shopping.webp
    Screenshot_20251102_151649_Amazon Shopping.webp
    190.6 KB · Hit: 21
Koorui nin bu modeli hakkında yeterli bilgim yok. Bir incelemesini gördüm onda da renk gamutu ktc den daha iyiydi. Hız olarak da ortalamaydı. Parlaklık ve kontrast ölçümü yok. Biraz derin araştırma yaparsak bulunur da vakit istiyor.
Hocam öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. HKC'nin yurtdışında kendi adıyla satış yaptığı KOORUI g2722p modeli sanırım HKC G27H2. Bu cihaz özelinde bazı incelemeler ve değerler bulunuyor. Ben çok yorumlayamıyorum rica etsem bunlar göz önüne alındığında tekrar değerlendirme imkanınız olur mu?

Hocam öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. HKC'nin yurtdışında kendi adıyla satış yaptığı KOORUI g2722p modeli sanırım HKC G27H2. Bu cihaz özelinde bazı incelemeler ve değerler bulunuyor. Ben çok yorumlayamıyorum rica etsem bunlar göz önüne alındığında tekrar değerlendirme imkanınız olur mu?
Displayspec de paylaştıgınız HKC monitör ile paylaştıgınz incelemedeki monitör farklı; Çıkış tarihi, kontrast oranı ve yenileme hızı gibi bir çok konuda farklılık var.

Paylaştıgınız inceleme ise başka bir monitöre ait. G27H2 de kullanılan panel KTC H27T22C de kullanılan panel ile aynı. Ölçüm verileri gayet iyi.

G2722P modeli 200hz, G27H2 ise 180hz. Ama Koorui modelin de overclock yapmış olma ihtimalleri var. Bilgiler biraz karışık, hangi HKC monitörün Koorui G2722P ile aynı olduğuna emin olmak lazım. Ondan sonra incelemesine bakılır.

Koorui sitesinde G2722P için frc ile 10 bit olduğunu söylüyor.

10 bit, 180-200hz, 350cd, 2560x1440, 1000:1 kontrast, 27inç ve %95 DCI-P3 iddia edilen bir monitöre bakmanız gerek. Eğer buna uyan bir model varsa muhtemelen Koorui etiket basıp satıyordur.

Son düzenleme:
@Warpwarp G27H2 Pro da televizyonlardan bildiğimiz TCL markasına ait CSOT SG2701G03-3 paneli kullanılıyor.

G27H2 de ise AUO markasının paneli var ve KTC H27T22C de kullanılan AUO panel ile aynı. Bu panelde arka aydınlatma panele tümleşik degil. Yani marka kendi arka aydınlatmasını kullandığı için ölçüm verilerinde farklılıklar olabilir.

G27H2 Pro da kullanılan panel ve HKC nin kendi sitesinde verdiği bilgilere göre 1200:1 kontrast oranına sahip. Koorui G2722P de ise kendi sitesinde 1000:1 kontrast oranı olduğu yazıyor. Yani farklı değerler olduğu için Pro model ile Koorui G2722P modelleri aynı olamaz.

G27H2 nin ise 8 bit olduğunu biliyoruz. G2722P ise gerçek 10 bit olmasa da FRC ile 10 bit oluyor. HKC G27H2 yi 8 bit diye pazarladığına göre bu monitör de G2722P ile aynı olamaz.

Yani paylaştıgınız HKC monitörlerle Koorui G2722P modeli farklı.

Başka bir HKC monitör var ise paylaşın bakayım.

@Warpwarp G27H2 Pro da televizyonlardan bildiğimiz TCL markasına ait CSOT SG2701G03-3 paneli kullanılıyor.

G27H2 de ise AUO markasının paneli var ve KTC H27T22C de kullanılan AUO panel ile aynı. Bu panelde arka aydınlatma panele tümleşik degil. Yani marka kendi arka aydınlatmasını kullandığı için ölçüm verilerinde farklılıklar olabilir.

G27H2 Pro da kullanılan panel ve HKC nin kendi sitesinde verdiği bilgilere göre 1200:1 kontrast oranına sahip. Koorui G2722P de ise kendi sitesinde 1000:1 kontrast oranı olduğu yazıyor. Yani farklı değerler olduğu için Pro model ile Koorui G2722P modelleri aynı olamaz.

G27H2 nin ise 8 bit olduğunu biliyoruz. G2722P ise gerçek 10 bit olmasa da FRC ile 10 bit oluyor. HKC G27H2 yi 8 bit diye pazarladığına göre bu monitör de G2722P ile aynı olamaz.

Yani paylaştıgınız HKC monitörlerle Koorui G2722P modeli farklı.

Başka bir HKC monitör var ise paylaşın bakayım.
Sanırım bu sefer buldum. Amazonda ürün resimlerinde bir belge yer alıyor oradaki model G2722P'nin HKC modeli olmalı.
Panel bilgisi LG ve model yılı 2023 olarak yer alıyor.

Sanırım bu sefer buldum. Amazonda ürün resimlerinde bir belge yer alıyor oradaki model G2722P'nin HKC modeli olmalı.
Panel bilgisi LG ve model yılı 2023 olarak yer alıyor.
Nano IPS diyor eğer aynı model olsaydı Koorui de Nano IPS diye belirtirdi. Ek olarak HKC modelinin belirtilen renk gamutu epey yüksek, %98 DCI-P3 iddiası var. Koorui de bu %95, ayrıca hkc 400nit iken bu 350nit diye belirtilmiş. Bir de HKC 2023, koorui 2025 sonunda çıktı.

Ben pek sanmıyorum aynı model olduğunu. Hadi diyelim hkc de daha iyi arka aydınlatma kullandılar panel aynı olsun. E bu sefer de görüntü kalitesinde farklılık olacak. Hkc yi baz almak mantıksız olur bu durumda.

Geri