2K AMD Kasa Toplama Önerileri

Reaksiyon skoru
11
Arkadaşlar 2K monitörümün etrafına gündelik kullanımı ve oyun kullanımını desteklicek, uzun ömürlü bir sistem toplamayı düşünüyorum. Birkaç kararım kesin, ama parçaları ve fiyatı denkleştirme konusunda sorun yaşıyorum.

İşlemci: AM5 bir sistem dizmek istiyorum, işlemci olarak aklımda R5 9600X, R7 9700X veya R7 7800X3D seçenekleri var. İşlemciyi daha sonradan değiştiririm diye almak istiyorum, almışken yeni ve uzun ömürlü bir işlemci istiyorum.

Render, AI gibi ağır kullanımım olmayacak, fakat gündelik olarak birden fazla uygulama açık olarak kullanıcam o yüzden iyi bir işlemci olması önemli - herhangi bir takılma sorunu yaşamak istemiyorum sekmeleri değiştirirken. R5 9600X bunu karşılar derseniz (20+ sekme açma & aynı anda 5-6 tane farklı uygulamanın açık olması gibi), R5 üzerinden dizebilirim. Fakat R7 9700X alıp bir süre işlemciyi düşünmemek de cazip geliyor - aralarında 3-4K'lık bir fiyat farkı var sadece.

Ekran kartı: Eğer performans sorunu yaşatmayacak ise 9060XT 16GB modeli 20K bandında uygun geliyor. Fakat daha sonra da upgrade edebileceğim için şimdilik daha bütçe dostu seri önerilerine açığım.

Soğutma: En önemli noktalardan birisi olacak, işlemcinin ve ekran kartı için güzel bir serinletme istiyorum. Bütçe dostu hava soğutmaları uygundur. CPU için ThermalLight ve Kasa için dual soğutma düşünüyoum ama modellerin hepsini henüz inceleyemedim.

Kasa ve Power Supply: 850+ yeterli diye düşünüyorum ama pek bilgim yok açıkçası

RAM: 2X16 32 - model henüz belirli değil

Henüz bir bütçe belirlemedim ama sistem parçalarına ve kalitesine göre 40-50 civarında 9060xt 16'lı sistemler dizileyebiliyor. Bu fiyata şimdi 9070xt alıp işlemciyi ucuz tutmak (R5 9500F gibi) düşünülebilir.

Geri