2k DDR5 sistem öneri

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
30000
Selamlar.

Asus tuf gaming x870e plus wifi7 7800x3d bu iki parçal elinde
ASRock 9070xt challenger düşünüyorum fiyat olarak en uygunu olarak görünüyor.

Bu parçaları tamamlayacak 2k ultra ayarlarda oynayabileceğim sistem toplamak istiyorum. Amacım sadece oyun oynamak.

Ram 32gb duruma göre 16da olabilir zamanla yükseltilebilir. 6000mhz cl30 düşünüyorum, Soğutma .özellikle bu çok kafamı karıştırıyor.

Kasa, PSU; Şık ve hava akışı iyi olan bir kasa ve 3 5 sene götürecek bir psu dusunuyorum.

256gb veya 512 GB M2 gen4 ve 2tb sata HDD düşünüyorum.sis5emi m2'ye, oyunları sata içine düşünüyorum.

30-35k bandı bütçem var.

Her türlü fikir verebilirsiniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam anliyamadim siz neler istiyorsunuz bana yazarmisiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alicaksinizda hangi parçaları yazabilirseniz size yardımcı olabilirim

En az 16GB 6000mhz CL30 ram
256 ya da 512gb istiyor Windows kurmak için
Oyunları da 2TB HDD'e kuracakmış onun tavsiyesini de istiyor. HDD fiyatlarından haberi yok herhalde, SSD ile yarışıyor.
Şık ve hava akışı iyi olan kasa ve sağlam bir power supply istiyormuş.
Soğutma konusunda kafası karışıkmış, yani 7800X3D için de soğutucu lazım büyük ihtimalle.

35K bütçe ile zor ama kolaylıklar diliyorum, tavsiye vermek isteyen üyeler için güzel bir "challenge" :kekw:

Türkçen o kadar kötü ki neyi doğru neyi yanlış anladım çözemiyorum.

Dil bilgisi kötü olan arkadaşlara tavsiyem gpt ye girsinler metni verip imla ve yazım kurallarına göre düzenlenmesini istemeleri. Normalde bir insanın buna ihtiyacı olmamalı bu kadar kötü bir dil kullanmak utanç olmalı ama böyle arkadaşlar da var.

Dil bilgisi kötü olan arkadaşlara tavsiyem gpt ye girsinler metni verip imla ve yazım kurallarına göre düzenlenmesini istemeleri. Normalde bir insanın buna ihtiyacı olmamalı bu kadar kötü bir dil kullanmak utanç olmalı ama böyle arkadaşlar da var.
Degilmi hiç bir şey anlamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En az 16GB 6000mhz CL30 ram
256 ya da 512gb istiyor Windows kurmak için
Oyunları da 2TB HDD'e kuracakmış onun tavsiyesini de istiyor. HDD fiyatlarından haberi yok herhalde, SSD ile yarışıyor.
Şık ve hava akışı iyi olan kasa ve sağlam bir power supply istiyormuş.
Soğutma konusunda kafası karışıkmış, yani 7800X3D için de soğutucu lazım büyük ihtimalle.

35K bütçe ile zor ama kolaylıklar diliyorum, tavsiye vermek isteyen üyeler için güzel bir "challenge" :kekw:
Hocam helal olsun arkadaşın Türkçesini anlamışsın kimse anlayamadı

Geri