Neler Yeni

2k Görüntü 2k Gibi Değil

sqxyl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Arda Kılıç
Merhabalar son zamanlarda şunu farkettim eskiden 720pden 1080pye geçince çağ atlamışız gibi oluyordu fakat şuan öyle aman aman bir fark yok. Youtubede video izlerken kalitenin 1080p de olduğunu farkettim 2k ya çektim ama hiçbir şeyin değişmediğini gördüm.Monitörüm 2k destekliyor, bu durum normal midir yoksa özel bir ayarı falan varmıdır teşekkürler.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bu durum herkeste aynı önemli olan çözünürlük değil bitrate. YouTube da bunu düşürdü işte.

sqxyl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Arda Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu durum herkeste aynı önemli olan çözünürlük değil bitrate. YouTube da bunu düşürdü işte.
hocam hangi sitelerin düşük olduğunu biliyormusunuz korsan izlediğim bir dizi prime videoda çok daha kalitesiz geliyor gözüme

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
hocam hangi sitelerin düşük olduğunu biliyormusunuz korsan izlediğim bir dizi prime videoda çok daha kalitesiz geliyor gözüme
Genel olarak tüm video sitelerinin bitrate kalitesi eskiye nazaran düşük bunu düşürme sebepleri de YouTubea eskiye nazaran aşırı fazla video yükleniyor sunucuların sorun çıkarmaması için video içi kaliteyi düşürüp daha akıcı şekilde izletiyorlar çözünürlük yine 1080 piksel ama her pikselin piksel yoğunluğu düşürüldü bu da bitrate demek oluyor işte. Netflix tarzı ücretli platformlar ise bitrateden kısmazlar sonuna kadar yüksek çözünürlük kullanırlar.

Top Bottom