2k Görüntü 2k Gibi Değil

sqxyl

80+
Reaksiyon skoru
19
Merhabalar son zamanlarda şunu farkettim eskiden 720pden 1080pye geçince çağ atlamışız gibi oluyordu fakat şuan öyle aman aman bir fark yok. Youtubede video izlerken kalitenin 1080p de olduğunu farkettim 2k ya çektim ama hiçbir şeyin değişmediğini gördüm.Monitörüm 2k destekliyor, bu durum normal midir yoksa özel bir ayarı falan varmıdır teşekkürler.

Bu durum herkeste aynı önemli olan çözünürlük değil bitrate. YouTube da bunu düşürdü işte.

Bu durum herkeste aynı önemli olan çözünürlük değil bitrate. YouTube da bunu düşürdü işte.
hocam hangi sitelerin düşük olduğunu biliyormusunuz korsan izlediğim bir dizi prime videoda çok daha kalitesiz geliyor gözüme

hocam hangi sitelerin düşük olduğunu biliyormusunuz korsan izlediğim bir dizi prime videoda çok daha kalitesiz geliyor gözüme
Genel olarak tüm video sitelerinin bitrate kalitesi eskiye nazaran düşük bunu düşürme sebepleri de YouTubea eskiye nazaran aşırı fazla video yükleniyor sunucuların sorun çıkarmaması için video içi kaliteyi düşürüp daha akıcı şekilde izletiyorlar çözünürlük yine 1080 piksel ama her pikselin piksel yoğunluğu düşürüldü bu da bitrate demek oluyor işte. Netflix tarzı ücretli platformlar ise bitrateden kısmazlar sonuna kadar yüksek çözünürlük kullanırlar.

Merhabalar son zamanlarda şunu farkettim eskiden 720pden 1080pye geçince çağ atlamışız gibi oluyordu fakat şuan öyle aman aman bir fark yok. Youtubede video izlerken kalitenin 1080p de olduğunu farkettim 2k ya çektim ama hiçbir şeyin değişmediğini gördüm.Monitörüm 2k destekliyor, bu durum normal midir yoksa özel bir ayarı falan varmıdır teşekkürler.
evet youtube sagolsun hafizadan tasarruf etmek icin bitrate dusuruyor soyle ki dusuk bitrate 4k<yuksek bitrate 1080p gibi dusun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,657
Üyeler
187,367
Son üye
kn3zzy
Geri