Neler Yeni

Yardım 2K Mönitör alacağım karar veremiyorum Öneri lütfen

coolsnow

80+
Birden fazla 2k monitör kullanıyorum. Bunu önerebilirim, tek problemi max parlaklıkta siyahlar gri oluyor, ayrıca güneşli bir odada sorun yaşatıyor, panele güneş vurunca çok kötü oluyor.

11k civarına indirime girdiği oluyor. Ocak ayında da zam gelmez, zaten şuan zamlı fiyatta.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
792
İsim
Mehmetcan İvrendi

buna ne dersin ? kullanan bildiğin tanıdığın birileri var mı ?
Yani hocam bence 260Hz gerek yok yani E-Sporcu olmayan insanlar için ne kadar iyi oynarsa oynasın 180hz Yeter'de artar He Sadece FPS oynuyorsa hiç hikaye falan oynamıyorsa ve FPS oyunlarında profosyonel düzey vs. İse anca belki 260hz yoksa avartmaya gerek yok

Yani 13K ya Onu alacağıma gider üstüne 3K daha ekler bunu alırım sonuçta sisteminiz destekliyor 4K

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Mad
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
1 Haftadır Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör kullanıyorum. İndirimde iken aldım 6.300 küsüre geldi, alırken ölü pixel yüzünden çok tereddütlüydüm. HB ile aldım, en kötü ihtimalle iade ederim dedim. Ekranın kenarında beni rahatsız etmeyecek şekilde 1 tane ölü pixelim var ama monitör ateş ediyor resmen. Renkleri çok canlı, ghosting yok. F/P anlamında gayet güzel. Bütçe kısıtlıysa kesinlikle tavsiye ederim, markadan ziyade donanıma para harcadığımı hissettim resmen.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Enes Bahadır
Birden fazla 2k monitör kullanıyorum. Bunu önerebilirim, tek problemi max parlaklıkta siyahlar gri oluyor, ayrıca güneşli bir odada sorun yaşatıyor, panele güneş vurunca çok kötü oluyor.

11k civarına indirime girdiği oluyor. Ocak ayında da zam gelmez, zaten şuan zamlı fiyatta.

Buna alternatif yukarıda attığım asusta parlama olmuyormuş kağıt üzerinde. 260 hz olan oc ile normali 240.

O var şu rog olan var 180hz 10 bin tl olan birde bu msi var. Kararsızım bayağı hangisini almam gerektiği konusunda.
Yani hocam bence 260Hz gerek yok yani E-Sporcu olmayan insanlar için ne kadar iyi oynarsa oynasın 180hz Yeter'de artar He Sadece FPS oynuyorsa hiç hikaye falan oynamıyorsa ve FPS oyunlarında profosyonel düzey vs. İse anca belki 260hz yoksa avartmaya gerek yok

Yani 13K ya Onu alacağıma gider üstüne 3K daha ekler bunu alırım sonuçta sisteminiz destekliyor 4K
4 k fazla dostum ya tvye bağlarım freesync destekli 120 hz panel Tv var 😁

e398ci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Murat
Ben de bir monitör arayisindayim. Yukarıda bahsi geçen asus ile msi arasında hangisini tercih etmeliyim. Msi şu an Amazon satıcı olarak mevcut. Zira bir çok e ticare sitesi iade ,degisim de sorun çıkarıyor.

e398ci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Murat
Hm. O zaman daha hızlı bir model önereyim. LG 27GR83Q-B, Gigabyte M27Q X ya da Asus VG27AQML1A'dan hangisi ucuza geliyorsa ve satıcısı iyiyse onu alın. Asus için 13, diğerleri için 14K'dan fazla vermeyin.

Ve hayır bütçenizi kullanın. Hem yarı pro oynuyordum ghosting olmaması önemli diyorsunuz hem de 180 de olur diyorsunuz. Hz, tepki süresinden çok daha önemli bilmiyorum farkında mısinız?

Yine diger bir husus, madem rekabetçi önemli neden 27inç 2K alıyorsunuz? 24 inç yüksek Hz 1080P almaniz daha mantıklı.

Bu sRGB gamutuna bakmayı kim öğrettiyse ondan tekrar akıl almayın. Ama yine de söyleyeyim çok bir fark olmamakla beraber Philips 27M2N5500, Lenovo R27QE, AOC Q27G4X hepsi daha yüksek sRGB, DCI-P3 ve REC.2020 gamutuna sahip.
Ayrıca hepsi 10 bit ama 10 bit olmasının hiç önemi yok bu bütçede. Şu rehberimi okursanız hepsini anlarsinız:
Asus kötü demiyorum güzel monitör ama fiyatı berbat. Hem gamutları diğerlerinden daha kötü (yine de fena değil 90+ DCI-P3 her türlü kabul Asus 91, digerleri 93-94) hem de kontrast olarak kötü (Yine iyi ama diğerlerine göre kötü. Asus 1100 iken digerleri 1400-1500 görebiliyor.). Asus'un avantajı oyun performansında ama aradaki farka değmez kesinlikle.
Hocam konuya bi bakabilir misiniz?

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
792
İsim
Mehmetcan İvrendi
Buna alternatif yukarıda attığım asusta parlama olmuyormuş kağıt üzerinde. 260 hz olan oc ile normali 240.

O var şu rog olan var 180hz 10 bin tl olan birde bu msi var. Kararsızım bayağı hangisini almam gerektiği konusunda.

4 k fazla dostum ya tvye bağlarım freesync destekli 120 hz panel Tv var 😁
Hocam zaten onu espirisine atmıştım demek istediğim öyle yüksek bir şey almana gerek yok git
IPS/27" veya 32"/180hz./1ma veya 0.5ms/Kaliteli marka (Asus/MSI/Dell/Lenovo) vs. Bir şey al geç yani 240hz gerek yok abartmaya

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,759
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Enes Bahadır
Hocam zaten onu espirisine atmıştım demek istediğim öyle yüksek bir şey almana gerek yok git
IPS/27" veya 32"/180hz./1ma veya 0.5ms/Kaliteli marka (Asus/MSI/Dell/Lenovo) vs. Bir şey al geç yani 240hz gerek yok abartmaya
İşte marka model önemli ben onun kararsızlığındayım zaten.

fallegan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Doğukan Yazıcı
1 Haftadır Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör kullanıyorum. İndirimde iken aldım 6.300 küsüre geldi, alırken ölü pixel yüzünden çok tereddütlüydüm. HB ile aldım, en kötü ihtimalle iade ederim dedim. Ekranın kenarında beni rahatsız etmeyecek şekilde 1 tane ölü pixelim var ama monitör ateş ediyor resmen. Renkleri çok canlı, ghosting yok. F/P anlamında gayet güzel. Bütçe kısıtlıysa kesinlikle tavsiye ederim, markadan ziyade donanıma para harcadığımı hissettim resmen.
Hocam ben de R25i-30 kullanıyorum 1080p modeli, 2k geçmek istiyorum. Renkler gerçekten iyi mi grafik tasarımla uğraşıyorum renklerin yansıması önemli.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Enes Bahadır
Tamam işte o 9K'lık Asus Rog 10 numara top seviye marka/model
10 k emin miyiz renklerin ghostingin vs iyi olduğundan 3 monitör arasındayım bakalım biraz daha araştırayım

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
792
İsim
Mehmetcan İvrendi
10 k emin miyiz renklerin ghostingin vs iyi olduğundan 3 monitör arasındayım bakalım biraz daha araştırayım
Hocam 10K dediğim 2K olan modeli yani Alanlar memnun hiç şikayetçi olan görmedim ama Önerdikleri MSİ'da Güzelmiş 2'sinin arasında kaldım bilemiyorum sizin tercihiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,082
Üyeler
163,771
Son üye
İbrahim kz
Top Bottom