Slayer5038
80+
- Reaksiyon skoru
- 26
KTC bilindik markalardan olsa direk yapıştırırdım tasarımı aşırı hoşuma gitti
KTC bilindik değil ama iyi bir marka. Bilindik olmamasının sebebi 2021 yılına kadar KTC markalı ürünlerini duyurmamalarıydı. Son 4 yıldır kendi adlarıyla ürün sattıkları için duymamanız normal. Asusta adını kullanmasaydı, reklam yapmasaydı onu da duymazdınız. Mesela BOE, CSOT, Panda, TPV technology gibi markaları duydunuz mu? Yüksek ihtimalle hayır, peki bu markaları kötü yapar mı? Hayır. BOE, CSOT gibi markalar ekranı üretir, Asus ve msi gibi markalara satar. Aradaki fark KTC'nin 30 yıldır ekran piyasasında olduğu halde OEM takılmasıydı. Artık değiller.KTC bilindik markalardan olsa direk yapıştırırdım tasarımı aşırı hoşuma gitti
Hayır iyi bir marka olduğunu biliyorum ama orda Asus MSI veya Aoc logosu olsa daha çekici geliyor nedenseKTC bilindik değil ama iyi bir marka. Bilindik olmamasının sebebi 2021 yılına kadar KTC markalı ürünlerini duyurmamalarıydı. Son 4 yıldır kendi adlarıyla ürün sattıkları için duymamanız normal. Asusta adını kullanmasaydı, reklam yapmasaydı onu da duymazdınız. Mesela BOE, CSOT, Panda, TPV technology gibi markaları duydunuz mu?
CSOT ve BOE duymuştum panel üreticileriKTC bilindik değil ama iyi bir marka. Bilindik olmamasının sebebi 2021 yılına kadar KTC markalı ürünlerini duyurmamalarıydı. Son 4 yıldır kendi adlarıyla ürün sattıkları için duymamanız normal. Asusta adını kullanmasaydı, reklam yapmasaydı onu da duymazdınız. Mesela BOE, CSOT, Panda, TPV technology gibi markaları duydunuz mu?
En büyük panel üreticilerinden. Duymanız güzel, ne yalan söyleyeyim beklemiyordum. Mesela PC Partner'ı duydunuz mu?Hayır iyi bir marka olduğunu biliyorum ama orda Asus MSI veya Aoc logosu olsa daha çekici geliyor nedense
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
CSOT ve BOE duymuştum panel üreticileri
Zotac inno3d?En büyük panel üreticilerinden. Duymanız güzel, ne yalan söyleyeyim beklemiyordum. Mesela PC Partner'ı duydunuz mu?
İsimbulamajimdan öğrenmiştimEn büyük panel üreticilerinden. Duymanız güzel, ne yalan söyleyeyim beklemiyordum. Mesela PC Partner'ı duydunuz mu?
Aynen, zotac ve inno3d bünyesinde olan şirketler. AOC ve Philips de TPV technology bünyesinde.Zotac inno3d?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İsimbulamajimdan öğrenmiştim
tftcentral.co.uk
Bende güveniyorum örneğin sosyal medyadan veya farklı bir yerden ktc monitöru gören insanın kalitesiz olduğunu düşünmesiAynen, zotac ve inno3d bünyesinde olan şirketler. AOC ve Philips de TPV technology bünyesinde.
KTC'yi bende Profesyonel incelemecilerden öğrendim. Malum monitör incelemelerine baktığım için gözüme çarptı. Çünkü bir sürü profesyonel incelemecinin KTC monitörleri önerdiğini gördüm. Örnek bir kaç tane profesyonel incelemeci de paylaşıcam, güven konusunu bu yıkabilir. Baktım karşıma çıktıkça çıkıyor çıktıkça çıkıyor bir bakayım dedim. En son şu makaleye denk geldim. Derinlere indikçe aslında güvenilir bir marka olduğunu ama dünya genelinde yeni açıldıklarını gördüm. Böyle böyle alınabilir olduğuna kanaat getirdim.
![]()
Introducing KTC - Who They Are, Their International Expansion and Gaming Monitor Line-up - TFTCentral
An introduction to a new monitor manufacturer expanding from China in to other key regions soon. Including gaming monitor range round-uptftcentral.co.uk
https://www.youtube.com/watch?v=GtfzQPlPiQA&t=329s
![]()
KTC H27E6 Review 2025: 1440p 320Hz IPS Gaming Monitor
The KTC H27E6 is an affordable 27" 1440p 300Hz (320Hz OC) IPS gaming monitor with a wide color gamut, an ergonomic stand, VRR, MBR and more!www.displayninja.com
Aynı paneli kullanmaları aynı kalitede olduğu anlamına gelmez. Monitör sadece panelden ibaret değil çünkü. Kalibrasyon, piksel overdrive optimizasyonu, arka aydınlatma kalitesi vb farklılıklar olabilir. Birde bunun içine garanti, malzeme kalitesi, marka değeri vs girince fiyat artar. Tabii aynı paneli kullanıyorsa ve arada 2 kat fiyat farkı varsa muhtemelen aradaki kalite farkı 2 kat değildir. Asusun monitörleri genelde overpriced oluyor.Bende güveniyorum örneğin sosyal medyadan veya farklı bir yerden ktc monitöru gören insanın kalitesiz olduğunu düşünmesi
Asus rog görenler veya monitörlerden anlamıyanlar için en üst seviye monitör rog monitördur
Asus xg27acs
Sonic t80
Aynı paneli kullanıyorlar yanyana koyup 10 kişiye sorsak Asus daha kaliteli der
Markaya güveniyorum 2K segmentinde sistemim olsa alırdım benim anlatmak istediğim şey 10 k rog monitör ve yanına 15 k KTC monitör koy (varsa)bilmeyen birisi rog daha kaliteli derAynı paneli kullanmaları aynı kalitede olduğu anlamına gelmez. Monitör sadece panelden ibaret değil çünkü. Kalibrasyon, piksel overdrive optimizasyonu, arka aydınlatma kalitesi vb farklılıklar olabilir. Birde bunun içine garanti, malzeme kalitesi, marka değeri vs girince fiyat artar. Tabii aynı paneli kullanıyorsa ve arada 2 kat fiyat farkı varsa muhtemelen aradaki kalite farkı 2 kat değildir. Asusun monitörleri genelde overpriced oluyor.
Markaya güvenip monitörü tercih etmemeniz garip geldi, almamanızdaki sebep nedir?
KTC.