Neler Yeni

2x4 ram var ama 2 slot var performans düşürür mü?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Uğurcan
Bugün 4gb ram olan sistemime bir 4 daha eklemek için ram almaya niyetlendim ama bir yerde dual channel olarak kullanmayınca ciddi fps düşüşleri olacağını duydum.

Bu konuda pek bilgim yok yazıda adam elinizde 2 adet ram varsa 1. ve 3. Ram slotlarını kullanmalısınız yoksa fps düşer diyordu. Şöyle bir sıkıntı var benim anakartımda 2 slot var 4 değil.

Yani fps düşüşü yaşayacaksam hiç kalkışmayayım bile bu işe.

Sistemi buraya bırakıyorum:
işlemci: i3-4130
Anakart: gigabyte h81m-s1
Ekran kartı: amd radeon r7 240
Ram: 4gb 1333 mhz cl9
Hdd: 1tb 7200rpm

melih abuaf

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Bugün 4gb ram olan sistemime bir 4 daha eklemek için ram almaya niyetlendim ama bir yerde dual channel olarak kullanmayınca ciddi fps düşüşleri olacağını duydum.

Bu konuda pek bilgim yok yazıda adam elinizde 2 adet ram varsa 1. ve 3. Ram slotlarını kullanmalısınız yoksa fps düşer diyordu. Şöyle bir sıkıntı var benim anakartımda 2 slot var 4 değil.

HDD: 1tb 7200rpm
Bildiğim kadarıyla o ciddi fps düşüş ve yükselişleri genelde amd işlemcilerde oluyor
intelde de etkilidir ama amd kadar değil diye biliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Uğurcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunu kim dedi?
Yanlış biliyor arkadaş. Dual Channel yapılır ise performans artışı olur.
Bir forumda gördüm. Benim gibi ek ram almak isteyen birine denmişti. Ben yanlış aktarmış olabilirim orada 70 alacaksan 30 alırsın tarzı bir fark olacağı söylenmişti.
Şuan aldığım fps ler sabit kalacaksa hiç düşünmeden alayım

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bir forumda gördüm. Benim gibi ek ram almak isteyen birine denmişti. Ben yanlış aktarmış olabilirim orada 70 alacaksan 30 alırsın tarzı bir fark olacağı söylenmişti.
FPS'ler sabit kalmaz aksine artış olur.
Alabilirsiniz.
2.el mi alıcaksınız?

Qwnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ahmet EHLİZ

HDD: 1tb 7200rpm
Bazı anakartlarda 2 slot yer oluyor anakartınız çift kanal bellek mimarisini destekliyor aynı özelliklerde 1 tane daha ram alırsan az da olsa fps artışı alabilirsin

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
O arkadaş belki "ramleri slota yanlış takarsan FPS düşüşü yaşarsın" gibisinden söylemiş olabilir.Ramleri yanlış takarsanız muhtemelen görüntü gelmeyecektir zaten.
Normal şartlarda dual channel her zaman single channel'a göre fazla performans vermesi gerekiyor.
Bir de 2 slot varsa 2'sini de ram ile doldurmak zorundasınız.her halukarda doldurmak zorundasınız yani.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,093
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Dual channel olarak kullanamazsan FPS düşüşü olmaz, sadece artış olmaz.
Çift slotlu bir anakartın varsa uyumlu olan ramler hangi slota takatsan tak çift kanal olarak çalışır merak etme.

Top Bottom