Neler Yeni

3 aydır fitness yapıp hiçbir gelişme kaydedemedim

S1000RR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Abdüssamed öztemur
Arkadaşlar selam. 3 aydır spor yapıyorum bundan öncesine evde 3 aylık bir süreç ile kendi dumbellarım ile çalıştım. Salonda başladığımca örneğim omuzum 129cm kolum 36cm'idi bundan 75 gün sonra bir ölçüm daha yaptım ve kolum hiç artmazken omuzum 3 santım kısalmış. Bu nasıl mümkün olabilir anlamıyorum. Düzenli spor yapıp bol bol su içen proteinini tam olamasa da almaya çalışan biriyim boyum 179cm kilom 81.bu sonuç cidden beni çok üzdü. He arkadaşlar diyor ki mesela yo gayet hoş oldun değişiklik belli oluyor falan özllikle kolum fazlaca damarlaştı gözükmeyene damarlar arttı ve kaldırdığım ağırlıklar tamamıyla arttı 15kg shoulder press yapan biriydim şu an 25'i zorluyorum gögüs içinde aynı şekilde ama anlamış değilim neden böyle olduğunu. Zamanında 30-35 kilo verdiğim için hafif yağlı bir insandım onu da ekleyeyim onun yanında düzgün bir şekilde yaparım antrenmanımı. Bu platformda spor geçmişi insanlar olduğunu biliyorum bana bir yol gösterirlerse çok mutlu olurum...
Ben 3 ayda makina olmuştum protein tozu al yada bütçen varsa pastırma

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Arkadaşlar selam. 3 aydır spor yapıyorum bundan öncesine evde 3 aylık bir süreç ile kendi dumbellarım ile çalıştım. Salonda başladığımca örneğim omuzum 129cm kolum 36cm'idi bundan 75 gün sonra bir ölçüm daha yaptım ve kolum hiç artmazken omuzum 3 santım kısalmış. Bu nasıl mümkün olabilir anlamıyorum. Düzenli spor yapıp bol bol su içen proteinini tam olamasa da almaya çalışan biriyim boyum 179cm kilom 81.bu sonuç cidden beni çok üzdü. He arkadaşlar diyor ki mesela yo gayet hoş oldun değişiklik belli oluyor falan özllikle kolum fazlaca damarlaştı gözükmeyene damarlar arttı ve kaldırdığım ağırlıklar tamamıyla arttı 15kg shoulder press yapan biriydim şu an 25'i zorluyorum gögüs içinde aynı şekilde ama anlamış değilim neden böyle olduğunu. Zamanında 30-35 kilo verdiğim için hafif yağlı bir insandım onu da ekleyeyim onun yanında düzgün bir şekilde yaparım antrenmanımı. Bu platformda spor geçmişi insanlar olduğunu biliyorum bana bir yol gösterirlerse çok mutlu olurum...
Hocam bütün vücut ölçülerinizi yazar mısınız?
Bel,boyun vesaire.
Bel ölçünüzü düşürtürsek daha iyi görünebilirsiniz belki.
Bu arada antrenman programınızı yazar mısınız?

Frank

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Atakan
Instagram
atakanpoolat
Discord
Massacre#4650
Bro bu sporda bir yere gelebilmek için en az 2 sene yapman gerekiyor zaten şu an antrenman sistemini oturtman felan 6 ay sürücek yani çok takma gelişemiyorum diye youtube den aç Güray Aydın çoğu videosunda adam bilgili içerikler paylaşıyor izlemeni şiddetle tavsiye ederim eğer ki bu spor da bir yerlere gelmek istiyorsan :)

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Dostum bir çok etken olabilir fakat ben şöyle olduğunu düşünüyorum: Kolununun başta 36 Cm olmasının sebebi yağlı olmasından kaynaklıydı fakat sen bu 3 ay boyunca bu yağı eritip yerine kas koydun artık "daha az yağlı" kolun 36 cm oldu. Umarım açıklayıcı olmuştur. Eğer fotoğraf çekmiyorsan, bundan sonra her hafta çekmeni öneririm gelişimi takip etmek açısından önemli.
Bunun yanında diyet yaparken yetersiz beslenme, protein alımı kas kaybına sebep olabilir. Kendini aç bırakma, aklına geldikçe su iç. Ara öğün olarak düşük kalorili şeyler yiyerek metabolizmanı sürekli çalıştır.

Son düzenleme:

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Ya ben de spora gidiyorum ama gitme amacım sağlıklı olmak, kaliteli vakit geçirmek. Kendi bakış açıma göre yazdım.
size bişey demek istememiştim
sadece sağlıklı olmak için gidiyorum cümlesi çoğunluk için çok devamlılık sağlayan bi mentalite değil

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Protein tozu tamamen lüks
Haftada 4 gün spora giden birinin haftada minimum 400 gram tavuk yemesi lazım. 1 ayda 1600 gram. Fiyat olarak hesaplarsan hangisi lüks oluyor? Ayrıca protein tozunun içinde sadece protein yok. Kreatin, BCAA gibi tavuk göğsünde olmayan asitler var. Tavuk ekstra kalori içerirken protein tozundan ekstra kalori almazsın.

Sagittarius

80+ Silver
@Mırnav

Top Bottom