Neler Yeni

Çözüldü✓ 3 RAM 4 slotlu anakartta nasıl takılmalı

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
Alican ekinci
https://www.msi.com/Motherboard/PRO-X870-P-WIFI/support#mem sitesinden araştırdığımda raminin 2 slotlu halde destekli olduğu yazıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 veya 4 ram takınca expoyu açınca desteği olmadığı için açılmayacak.
ileride bios güncellemeleriyle destek gelebilir ama. bu yüzden anakart alınırken sitesinden destekli ram almakta fayda var.

Yani biosa girip expoyu kapatayım öyle mi takayım hocam yeni almış olduğum ramı yani 2-3-4 diye takacam dimi umarım açılır o şekilde
aynen hocam öyle açılabilir. 6000 mhz kullanamazsınız sadece

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Mert Camran
ileride bios güncellemeleriyle destek gelebilir ama. bu yüzden anakart alınırken sitesinden destekli ram almakta fayda var.

aynen hocam öyle açılabilir. 6000 mhz kullanamazsınız sadece
Xmp açsam hocam öyle de olmaz mı
Umarım ilerleyen zamanlarda BIOS Desteğiyle açılır expo ile çünkü yeni anakart soketli olduğu için X870 direk aldım yeni diye hoşuma gitmişti😂

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Mert Camran
orasını çok bilmiyorum hocam deneyin yine denemekten zarar gelmez.
Tamamdır hocam expoyu kapatıyorum biosa girip 2-3-4 şeklinde takıp çalıştırıyorum eğer o şekilde de olmazsa kötü olur benim için🥺

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Mert Camran
Disabled haline getirdim şimdi kapatıcam hocam takıcam ramı @Alican.

hocam şimdi açıldı ekran geldi 48GB ram olduğu görünüyor görev yöneticisinde sorun yok lakin ram hızı 3600MT’ye düştü acaba XMP açsam bir sorun olur mu ?

@Alican.

Ekler

• E823DE25-F168-42FE-A2CB-439DF6B7CD98.jpeg
    E823DE25-F168-42FE-A2CB-439DF6B7CD98.jpeg
    3.4 MB · Hit: 7
Son düzenleme:

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
Alican ekinci

hocam şimdi açıldı ekran geldi 48GB ram olduğu görünüyor görev yöneticisinde sorun yok lakin ram hızı 3600MT’ye düştü acaba XMP açsam bir sorun olur mu ?

@Alican.
hocam xmp de ne olur bilmiyorum deneyin açılmazsa kaparsınız.

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Mert Camran
hocam xmp de ne olur bilmiyorum deneyin açılmazsa kaparsınız.
Tamam hocam valla çok teşekkür ederim senin sayende 3 tane ramlerimi gördü sistem xmp açıyorum şimdi 😍

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Mert Camran
geçmiş olsun hocam.ben QVL i bilmediğim için bilgisayarcıya götürmüştüm :D 6000 mhz demi çalışıyor xmp de?
Şimdi xmp yaptım hocam açılırsa inşAllah söylücem mutlulukla 😂
@Alican.
Hocam XMP yaptım fakat görüntü gelmedi şimdi ne yapmam gerekiyor 2/4 mü yapmam lazım yeniden diğerini okuması için
Güncel; Hocam ben şimdi pc yi kapattım hiç ramı çıkarmadım yeniden başlattım açıldı ama 3600Mt hızında açıldı yani XMP okumadı

@Alican.

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
Alican ekinci
Şimdi xmp yaptım hocam açılırsa inşAllah söylücem mutlulukla 😂
@Alican.
Hocam XMP yaptım fakat görüntü gelmedi şimdi ne yapmam gerekiyor 2/4 mü yapmam lazım yeniden diğerini okuması için
Güncel; Hocam ben şimdi pc yi kapattım hiç ramı çıkarmadım yeniden başlattım açıldı ama 3600Mt hızında açıldı yani XMP okumadı

@Alican.
hocam senin ram o zaman ne expo nede xmp destekliyor.expo senin için önemli değilse kapatıp 48 gb kullanmaya devam et.

bir dahaki sefere ram alırken anakart desteğine bakın hocam. yoksa böyle uğraştırıyor. he biosu güncel tutun.belki ilerde destek gelebilir.

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Mert Camran
hocam senin ram o zaman ne expo nede xmp destekliyor.expo senin için önemli değilse kapatıp 48 gb kullanmaya devam et.
Yok hocam pek önemli değil ama 3600MT hızına neden düştü acaba normalde 4800MT hızında olması gerekirken 1-2-4 mü yapsam acaba veya böyle kalsın mı hiç ellemesem mi sonra bi şey olacak uğraş dur :D

bir dahaki sefere ram alırken anakart desteğine bakın hocam. yoksa böyle uğraştırıyor. he biosu güncel tutun.belki ilerde destek gelebilir.
Umarım BIOS desteği gelir yoksa böyle çok saçma yani.

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
Alican ekinci
Yok hocam pek önemli değil ama 3600MT hızına neden düştü acaba normalde 4800MT hızında olması gerekirken 1-2-4 mü yapsam acaba veya böyle kalsın mı hiç ellemesem mi sonra bi şey olacak uğraş dur :D
hocam siz bilirsiniz.ben olsam 48 gb 4800 mhz de kullanmaya devam ederim. yada ramleri iade edin attığım linkten hangi ramler uyumlu ona bakın o ramlerden sipariş edin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,634
Üyeler
161,104
Son üye
yusuf_bbey1
Top Bottom