Neler Yeni

Mavi Ekran 3 YILLIK SİSTEMDE SÜREKLİ MAVİ EKRAN HATASI ALMAYA BAŞLADIM

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
emre aksu
Tüm bellekler takılıyken CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesindeki Slotların resmini sırasıyla atar mısın? Bir de sistemde WireGuard diye bir şey yüklü sanırım. Onu da kaldır.
Öyle bir program yüklü değil şimdi baktımda. Riot Vanguard yüklü o isime benzer. Şimdi ramleri takıp görsel atıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm bellekler takılıyken CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesindeki Slotların resmini sırasıyla atar mısın? Bir de sistemde WireGuard diye bir şey yüklü sanırım. Onu da kaldır.
1728855549506.png
1728855560890.png

@Emre Zengin
1728855618927.png
1728855629156.png

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,876
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
emre aksu

Ozan Ada

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ozan Ada
Merhaba tesadüfen gördüm. Emre bey minidump dosyalarına bakmıştır. Windows 22h2 üzeri kullanıyorsan önce cmd üzerinden (yönetici olarak çalıştır)
sfc /SCANNOW

sonra

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

çalıştır. Dosya sisteminde bir sıkıntı varsa ortaya çıkabilir. (Bluetooth ile ilgili repair ları atla, yeni düzeltiliyor o bug windowsta). Yeni Windows güncellemeleri ve oyunlarda kullanılan anticheat yazılımları ile anakart yazılımlarının çakışmasından (Asus Armory Crate ile EA anticheat örneğin) ile BSOD ve boot loop olayları bayağı sık olmaya başladı yakın zamanlarda güncelleme yaptıysan. En olmadı temiz bir windows kurulumu yaparsın, yakın zamanda başıma geldi 23h2 sonrası, bir iki onarım denedim alakasız hatalar veriyordu sistem, artarak devam etti, temiz kurulum sonrası bir şey kalmadı. Belki bir yardımı olur. Kolay gelsin

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
564
İsim
Batuhan
Mavi ekranı çözmekle uğraşmak yerine neden temiz kurulum denemiyorsun. Driver kaynaklı olabilir yüklediğin bir uygulama kaynaklı olabilir windows update bile sebep olmuş olabilir. Temiz win11 kurulumu öneriyorum. Sonrasında yine mavi ekran alman durumunda donanımda sorun var diyebiliriz. Büyük olasılıkla o durumda ramler veya ram slotlarından bazıları arızalı olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
emre aksu
Merhaba tesadüfen gördüm. Emre bey minidump dosyalarına bakmıştır. Windows 22h2 üzeri kullanıyorsan önce cmd üzerinden (yönetici olarak çalıştır)
sfc /SCANNOW

sonra

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

çalıştır. Dosya sisteminde bir sıkıntı varsa ortaya çıkabilir. (Bluetooth ile ilgili repair ları atla, yeni düzeltiliyor o bug windowsta). Yeni Windows güncellemeleri ve oyunlarda kullanılan anticheat yazılımları ile anakart yazılımlarının çakışmasından (Asus Armory Crate ile EA anticheat örneğin) ile BSOD ve boot loop olayları bayağı sık olmaya başladı yakın zamanlarda güncelleme yaptıysan. En olmadı temiz bir windows kurulumu yaparsın, yakın zamanda başıma geldi 23h2 sonrası, bir iki onarım denedim alakasız hatalar veriyordu sistem, artarak devam etti, temiz kurulum sonrası bir şey kalmadı. Belki bir yardımı olur. Kolay gelsin
Çok teşekkür ederim hocam. Emre hocanın söylemesi üzerine son çare artık tertemiz bir kurulum yapmak şart olur.

Mavi ekranı çözmekle uğraşmak yerine neden temiz kurulum denemiyorsun. Driver kaynaklı olabilir yüklediğin bir uygulama kaynaklı olabilir windows update bile sebep olmuş olabilir. Temiz win11 kurulumu öneriyorum.
Bilgisayarımda çok fazla iş dosyası var. 3 TB'a yakın. 4 TBlik bir taşınabilir disk alıp yedeklemeyi yapıp öyle kurulum sağlayacağım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,876
İsim
Emre Zengin
RAM'lerde çip farkı yok. Bir de BIOS'tan DOCP'yi aç bakalım hocam.
Emre hocam az önce VLC Playerdan bir MOV dosyasını açayım dedim açarken çat diye mavi ekran verdi. Bu sefer hata kodu farklı idi.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a)

Dump Dosyası: https://drive.google.com/file/d/1KA77R7ZAvFnADivDYqomO0WZO_Dpc6XW/view?usp=sharing
Bu sefer işlemci kaynaklı mavi ekran vermiş. Sen bu işlemciye Overclock yapmadın di mi? Max Speed normalde 4.9 GHz olması lazım. Sende 5.05 GHz olarak görünüyor. BIOS'tan PBO ayarı aktif mi bir bakar mısın? Bir de buradan AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur. https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am4/b450.html

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
emre aksu

Bu sefer işlemci kaynaklı mavi ekran vermiş. Sen bu işlemciye Overclock yapmadın di mi? Max Speed normalde 4.9 GHz olması lazım. Sende 5.05 GHz olarak görünüyor. BIOS'tan PBO ayarı aktif mi bir bakar mısın? Bir de buradan AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur. https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am4/b450.html
hayır overclock yapmadım hocam. Biosa girip bir bakıyorm

DOCP açtım. Biosta Overclock ayarı kapalıydı. İşlemci nasıl öyle çıkmış acaba :( Biosa son sürüm güncellemesi glemiş onu yüklesem faydası olur mu acaba

Emre hocam. PBO bölümü AUTO'da yazıyor. Kapatma ve aktif etme seçeneği var. Nasıl yapalım orayı?

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,876
İsim
Emre Zengin
hayır overclock yapmadım hocam. Biosa girip bir bakıyorm

DOCP açtım. Biosta Overclock ayarı kapalıydı. İşlemci nasıl öyle çıkmış acaba :( Biosa son sürüm güncellemesi glemiş onu yüklesem faydası olur mu acaba

Emre hocam. PBO bölümü AUTO'da yazıyor. Kapatma ve aktif etme seçeneği var. Nasıl yapalım orayı?
Kapat orayı bakalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
emre aksu
Kapat orayı bakalım.
Merhaba Emre hocam. Dediğiniz işlemleri yaptıktan sonra şu an çift slot 64 GB ram olarak hiç mavi ekran almadım uzun süredir. Galiba sorun diğer 2 tane ramde. Rami 128 yapınca 4 slot takınca mavi ekran veriyor. Daha denemedim ama tekrar bi takıp deneyeceğim. Şu an 64 gb olrak sorunsuz kullanıyorum. Tekrar mavi ekran verirse izniniz olursa burada paylaşmak isterim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,876
İsim
Emre Zengin
Merhaba Emre hocam. Dediğiniz işlemleri yaptıktan sonra şu an çift slot 64 GB ram olarak hiç mavi ekran almadım uzun süredir. Galiba sorun diğer 2 tane ramde. Rami 128 yapınca 4 slot takınca mavi ekran veriyor. Daha denemedim ama tekrar bi takıp deneyeceğim. Şu an 64 gb olrak sorunsuz kullanıyorum. Tekrar mavi ekran verirse izniniz olursa burada paylaşmak isterim.
Onları da takıp dene bakalım. Tekrar mavi ekran verirse gönderirsin.

Top Bottom