%30 CPU KULLANIMI SORUNU

İşlemcin düşük güç çekiyor gibi. R23 test sırasında hwinfo görsellerini bir at bakayım. İşlemci peek kaç W çekiyor görelim. Ya da direkt testten önce BIOS giri güç limitini çekebildiğin kadar yükseğe çek bakalım ne kadar izin veriyor.
Tam da bu noktada yardıma ihtiyacım var nasıl yapabilirim

Dediğim işlemde bir sorun olmaz ama asıl sistemi sentetik testlere sokup FPS dalgalanmalarını bir takip etmek lazım. Ancak öyle anlaşılır. Ayrıca yalnızca CS2 ile değil başka oyunlarla da test yapmak lazım.
Neler yapmamı önerirsin? Bayadır aklımı kurcalıyor çünkü

Tam da bu noktada yardıma ihtiyacım var nasıl yapabilirim
Internal power management sekmesi var oradan yapılır. Sen önce hwinfo indir r23 sırasında maks kaç w çekiyor işlemci ona bak. Birde sistem özelliklerini tam paylaş, soğutucu vs.

Internal power management sekmesi var oradan yapılır. Sen önce hwinfo indir r23 sırasında maks kaç w çekiyor işlemci ona bak. Birde sistem özelliklerini tam paylaş, soğutucu vs.
20251013_204010 (1).webp

Sensörler bölümünü açıp aşağıda gösterdiğim yerin görselini paylaşın hocam. Arkada R23 multi-thread testi açık dursun.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-13 204920.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-13 204920.webp
    24.9 KB · Hit: 5
İşlemci termal throttle yiyor. Kullandığınız soğutucu yetmediği için işlemci kullanımı kısıtlı yani. Daha iyi bir soğutucu alıp PPT ayarlarsanız sorun çözülür. Şu an işlemciniz anca 14400F gücünde çalışıyor.

İşlemci termal throttle yiyor. Kullandığınız soğutucu yetmediği için işlemci kullanımı kısıtlı yani. Daha iyi bir soğutucu alıp PPT ayarlarsanız sorun çözülür. Şu an işlemciniz anca 14400F gücünde çalışıyor.
soğutucu olarak Thermaltake Astria 200 kullanıyorum

soğutucu olarak Thermaltake Astria 200 kullanıyorum

Yetmez. İşlemcinin stok hali çok rahat 210w gibi güç tüketimine ulaşabiliyor. Fakat senin işlemcin yük altında ısılar yüzünden 100w kalıyor. Ayrıca soğutucu iyi olsa bile anakartın 200w bir işlemci ile baş edebilir mi emin değilim.

Not: Bütün bu söylediklerim "tam yük" altında geçerli. Büyük ihtimalle bu durum CS2'de büyük kayıp yaratmaz. Yani ortalama alman gereken performans değerleri bu olabilir.

Son düzenleme:
Yetmez. İşlemcinin stok hali çok rahat 210w gibi güç tüketimine ulaşabiliyor. Fakat senin işlemcin yük altında ısılar yüzünden 100w kalıyor. Ayrıca soğutucu iyi olsa bile anakartın 200w bir işlemci ile baş edebilir mi emin değilim.
hocam bu işlemciyi alırken forumda konu açarak sordum anakart yeter denildi artı kule tipinin fan hızını sona çeksem acaba %60 falan kullansa yeter benim için bu kullanımda bile ısınacak mı %80 90 olmasına gerek yok şuan için

hocam bu işlemciyi alırken forumda konu açarak sordum anakart yeter denildi artı kule tipinin fan hızını sona çeksem acaba %60 falan kullansa yeter benim için bu kullanımda bile ısınacak mı %80 90 olmasına gerek yok şuan için
Bu forumun cehalet iliklerine işlemiş maalesef söküp atmak çok zor. Hatasını anlamayan insanlara hatalarını gösterdiğin vakit ya azar yiyorsun ya da aşağılanıyorsun, yapacak bir şey yok. Anakart belki yeterlidir bilmiyorum bakmadım ama 200w ile sınırda gezinebilir de droplar yaşanabilir de emin değilim. Anakartı spesifik olarak incelemedim.

Ama işlemciler sandığınız gibi çalışmıyor. Şu oyunda şu kadar yüzde kullansın diyebileceğiniz bir senaryo yok. Başka oyunlarda test ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Tam sistem özelliklerin nedir?

Bu forumun cehalet iliklerine işlemiş maalesef söküp atmak çok zor. Hatasını anlamayan insanlara hatalarını gösterdiğin vakit ya azar yiyorsun ya da aşağılanıyorsun, yapacak bir şey yok. Anakart belki yeterlidir bilmiyorum bakmadım ama 200w ile sınırda gezinebilir de droplar yaşanabilir de emin değilim. Anakartı spesifik olarak incelemedim.

Ama işlemciler sandığınız gibi çalışmıyor. Şu oyunda şu kadar yüzde kullansın diyebileceğiniz bir senaryo yok. Başka oyunlarda test ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Tam sistem özelliklerin nedir?
INTEL Core i5 14600K 3.5GHz 24MB Önbellek 14 Çekirdek 1700 10nm Tray İşlemci
KIOXIA 1TB EXCERIA PLUS G3 NVMe M.2 2280 Kutusuz SSD (5000MB Okuma / 3900MB Yazma)
ASUS PRIME B760M-K 6600MHz OC DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
Kingston 16GB(1x16) Beast EXPO 5600mhz CL36 DDR5 Single Kit Ram
XFX Swift Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
BitFenix MG953 850W 80+ Bronze Tempered Glass FRGB USB 3.0 ATX Mid Tower Siyah Kasa
Thermaltake ASTRIA 200 ARGB 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu

Sistem optimal değil. En az %15 tek kanal ram kullandığın için işlemcinden kayıp var zaten. Ama senin için az önce test ettim. 3080+12400F 5.2ghz sistem ile cs2 değerleri bu şekilde. Oyun motorunda "cap" olduğu için işlemcinin ve ekran kartının alanı olmasına rağmen daha fazla kullanılamıyor maalesef. Bu bütün online oyunlar için geçerli. Cs2 için bu saatten sonra çözüm aramana gerek yok. Konuya attığım ilk mesajda da söyledim. Sorun olmayan yerde çözüm arıyorsunuz.

Ekran görüntüsü 2025-10-13 212159.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,233
Üyeler
183,077
Son üye
MKAEyarus
Geri