🔴30 Euro'luk Gümrük Sınırı Kaldırılması Haberi Yalanlandı🔴

Anladım. Fahiş satıcıların patlaması dışında bize tek yararı ürünün gelebilmesi oluyor gibi.
Tr de olan ürünler için mantıklı olmaz.
Ps5 pro alsan buradaki ithalat ile benzer fiyata gelir.
Örnek bu gamepad;
180 dolara alınabilir. Ha pahalı olur orası ayrı ama en azından alabilirsin :D. Eskiden zaten alamiyordun.
Koleksiyonerler, hobiciler, ses ile uğraşanlar için falan güzel.
Ama öğrenci adam için her şey pahalıya gelir.

50 dolarlık ürün aldım firmaya yazdım firma 10 dolar kesti faturasını eğer 10 doların + ötv + kdv olursa bizim lehimize olur ama yok 50 dolar derlerse bu sistemin hiçbir avantajı olmaz

Sakami lan bunlar 2025 yilinda bunlar olabiliyosa 2060 2070i dusunemiyorum bunlar akillanacakmi acaba

Tr de olan ürünler için mantıklı olmaz.
Ps5 pro alsan buradaki ithalat ile benzer fiyata gelir.
Örnek bu gamepad;
180 dolara alınabilir. Ha pahalı olur orası ayrı ama en azından alabilirsin :D. Eskiden zaten alamiyordun.
Koleksiyonerler, hobiciler, ses ile uğraşanlar için falan güzel.
Ama öğrenci adam için her şey pahalıya gelir.
Orası öyle hocam ama mesela bazı ürünlerde görmüştüm. Tişört aynı markanın yurt dışındakine göre 4 kat daha pahalıya satılıyor burada. En azından almak isteyen 2 katına alabilecek. O kısmı iyi oldu şimdilik.

Ama dediğiniz doğru tabi burada kurumsal alımla sattıkları ve pek de fahiş sayılmayanlar burada daha avantajlı olur.

ben hiç bişey anlamadım. alacağımıza ne ödeyeceğimiz hiç belli değil normalde bişey alırken ne ödeyeceğin belli olur kafam artık almıyor. amazon.de'den işlemci vs alırdım eskiden ticari değilde kendime pc toplarken filan çok ucuzdu heleki logitech aksesuarları direkt yarı fiyatınaydı. bir kulaklık trde 1200 1300 den satılırken yurtdısı direkt 400tl filan oluyordu hemde amazon usa filan

Bir yerden verip iki yerden alıyorlar. Dediğin gibi tek iyi yanı gelebilmesi olacak. Bizdeki fahiş satan satıcılar patlar umarım bu karar sonrası. 3-4 katına satanlar vardı ederinden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu şimdi genel anlamda %70- %80 vergi gibi bir şeye denk geliyor değil mi?
Aslında daha fazla çünkü KDV ürünün toplam kargo+maliyet+vergi fiyatı ile hesaplanıp onun üzerinden KDV alınacak muhtemelen. %60 vergi sadece ürün fiyatı ve kargo hesaplanıp alınıyordu bunda daha fazla mokoko yüksek ihtimal.

ben hiç bişey anlamadım. alacağımıza ne ödeyeceğimiz hiç belli değil normalde bişey alırken ne ödeyeceğin belli olur kafam artık almıyor. amazon.de'den işlemci vs alırdım eskiden ticari değilde kendime pc toplarken filan çok ucuzdu heleki logitech aksesuarları direkt yarı fiyatınaydı. bir kulaklık trde 1200 1300 den satılırken yurtdısı direkt 400tl filan oluyordu hemde amazon usa filan
Oranlar daha belli değil. Zaten o satış yerlerine sorun yaratmamak için bence ürünleri belli kategorilere alıp vergi oranlarını belirlerler. Sen yine Amazon'da ne kadar ödeyeceğini veya Amazon'un senin için gümrüğe ne kadar verebileceğini görebileceksin.

Aslında daha fazla çünkü KDV ürünün toplam kargo+maliyet+vergi fiyatı ile hesaplanıp onun üzerinden KDV alınacak muhtemelen. %60 vergi sadece ürün fiyatı ve kargo hesaplanıp alınıyordu bunda daha fazla mokoko yüksek ihtimal.
+ damga vergisi gibi küçük eklemeler de yapılabilirmiş. Onlarla nasıl hesaplanacak bilmiyorum. Gelince belli olur gibi.

Oranlar daha belli değil. Zaten o satış yerlerine sorun yaratmamak için bence ürünleri belli kategorilere alıp vergi oranlarını belirlerler. Sen yine Amazon'da ne kadar ödeyeceğini veya Amazon'un senin için gümrüğe ne kadar verebileceğini görebileceksin.

+ damga vergisi gibi küçük eklemeler de yapılabilirmiş. Onlarla nasıl hesaplanacak bilmiyorum. Gelince belli olur gibi.
Ticari sayacak işte adamlar aslında eşit vergi diyip normalleştirilmiş. Bildiğin ticari işletme gibi vergi alacaklar herkesten.

şuan yapılıyor aslında çoğu kişi 30 euro üstü ürünü düşük bedel gösterip gümrükten geçirmeye çalışıyor
O hala yapılabilir gibi. Zaten o durum biraz da gümrükteki çalışanın kontrol etmesine bağlı.

Geri