Hocam her yönüyle snowman m200 ile aynı gibiSelam, dostlarım bugün Aliexpress'ten 8 TL + 22 TL vergi ile aldığım soğutucunun incelemesini gerçekleştireceğim.
Şu an kuponun değeri düşmesi olsun, ürünün fiyatındaki değişiklik olsun bu fiyata alamıyorsunuz ama ben yine de link paylaşacağım.
8cm Mini CPU soÄutucu 2 Heatpipes PC CPU soÄutucu soÄutucu bilgisayar soÄutma fanı LGA 775/1150/1151/1155/1156 ve AMD AM2 AMD3 - AliExpress 7
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comtr.aliexpress.com
1-Kutu İçeriği
Kutumuzdan soğutucumuz ve fanı, 4+1 adet İntel ayağı ve vidası, No name bir macun ve fanı sabitlemek için ince demirler çıkıyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
2- Fan sesi
Üstünde gelen 8 CM'lik fan 2200 RPM hızında çalışıyor ve masanın üstünde kullanıyorsanız bir tık rahatsız ediyor evet.
Ama güzel bir kulaklıkla hissedilmez bile.
VID_20210413_192033.mp4 dosyasını indir - download
VID_20210413_192033.mp4 dosyasını indir, download. Dosya.tc .Dosya Upload. Dosya Paylaş. Dosya Yükles5.dosya.tc
3-Özellikler
Burda bir AM4 görmek isterdim açıkcası.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4-Sıcaklık Değerleri
Ben burada karşılaştırmayı 2500 RPM stok fanı ile yapacağım.
Kullandığım test İntel XTU testi.
İntel stok fan 2500 RPM hız.
Alıntıyı görüntüle
Kule tipi soğutucu 2200 RPM hız.
Alıntıyı görüntüle
(Testler kasa kapağı açık iken yapılmıştır.)
Açık ara 30-35 derecelik büyük farkı görebiliyorsunuz. (Sağdaki değer testte görülen maks. sıcaklık - soldaki de boştaki sıcaklık)
Talep gelir ise Prime95 testi de yapabilirim.
5-Boyut ve kasa sığma olayı
Ürün elime geldiğinde ne yalan söyleyeyim gözüme ufak geldi ama performansı büyük.
8 CM boyut için gayet normal küçük gelmesi.
Mini ATX kasa ve anakartım bulunmasına rağmen rahat bir şekilde sığdı ve kapak kapandı.
6-Montaj aşaması
Montaj normal de kolay ama ben ilk defa çentik oturtmalı fan taktığım için biraz zorlandım.
İntel için kullandığımız ayakların aparatlarını soketinize göre ayarlayıp içine geçene kadar bastırıp oturttum.
Siyah plastikleri çıkıntılı kısmı işlemciye bakacak şekilde oturtturup iyice bastırdım ve sıkıca oturttum.
Fan ram'e bakacak şekilde koyup sapsız olan çentiği oturttum ve ardından biraz baskı uygulayıp diğer tarafı oturtturdum.
Gayet kolay aslında.
7-Değerlendirmeler
30 TL'ye sağlam stok fanı bile zor aldığımızı düşünürsek bu soğutucu gerçekten büyük bir nimet.
Paketleme gayet güzel idi büyük havalı bir cisimin içine konmuş kutu ve kargolanmış.
Tam saymadım ama maks. 20 gün olmuştur geleli birde ben teslim alamadım +2 gün ordan gitti.
Aklıma gelen her şeye değindim okuduğunuz için teşekkür ederim alan oldu ise de hayırlı olsun.
Muck
Hocam bu soğutucu bugün senin takamadığın şeymiydi xDSelam, dostlarım bugün Aliexpress'ten 8 TL + 22 TL vergi ile aldığım soğutucunun incelemesini gerçekleştireceğim.
Şu an kuponun değeri düşmesi olsun, ürünün fiyatındaki değişiklik olsun bu fiyata alamıyorsunuz ama ben yine de link paylaşacağım.
8cm Mini CPU soÄutucu 2 Heatpipes PC CPU soÄutucu soÄutucu bilgisayar soÄutma fanı LGA 775/1150/1151/1155/1156 ve AMD AM2 AMD3 - AliExpress 7
1-Kutu İçeriği
Kutumuzdan soğutucumuz ve fanı, 4+1 adet İntel ayağı ve vidası, No name bir macun ve fanı sabitlemek için ince demirler çıkıyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
2- Fan sesi
Üstünde gelen 8 CM'lik fan 2200 RPM hızında çalışıyor ve masanın üstünde kullanıyorsanız bir tık rahatsız ediyor evet.
VID_20210413_192033.mp4 dosyasını indir, download. Dosya.tc .Dosya Upload. Dosya Paylaş. Dosya Yükles5.dosya.tc
3-Özellikler
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4-Sıcaklık Değerleri
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Açık ara 30-35 derecelik büyük farkı görebiliyorsunuz. (Sağdaki değer testte görülen maks. sıcaklık - soldaki de boştaki sıcaklık)
Ürün elime geldiğinde ne yalan söyleyeyim gözüme ufak geldi ama performansı büyük.
Mini ATX kasa ve anakartım bulunmasına rağmen rahat bir şekilde sığdı ve kapak kapandı.
6-Montaj aşaması
Montaj normal de kolay ama ben ilk defa çentik oturtmalı fan taktığım için biraz zorlandım.
İntel için kullandığımız ayakların aparatlarını soketinize göre ayarlayıp içine geçene kadar bastırıp oturttum.
Siyah plastikleri çıkıntılı kısmı işlemciye bakacak şekilde oturtturup iyice bastırdım ve sıkıca oturttum.
Fan ram'e bakacak şekilde koyup sapsız olan çentiği oturttum ve ardından biraz baskı uygulayıp diğer tarafı oturtturdum.
Gayet kolay aslında.
7-Değerlendirmeler
30 TL'ye sağlam stok fanı bile zor aldığımızı düşünürsek bu soğutucu gerçekten büyük bir nimet.
Paketleme gayet güzel idi büyük havalı bir cisimin içine konmuş kutu ve kargolanmış.
Tam saymadım ama maks. 20 gün olmuştur geleli birde ben teslim alamadım +2 gün ordan gitti.
Aklıma gelen her şeye değindim okuduğunuz için teşekkür ederim alan oldu ise de hayırlı olsun.
Muck
Sadece Stress CPU yapmanız yeterli.Hangisini seçmem gerekiyor ?
Alıntıyı görüntüle
Stress FPU daha çok yüke sokmuyor mu?Sadece Stress CPU yapmanız yeterli.
Evet. Arkadaş istediği gibi yapabilir. Şimdi 2 test yapabilirsiniz dediğim için arkadaşın işini daha da uzatmak istemedim. Belki rastlantıdır fakat Prime95 Small Test ile AIDA64 FPU Kapalı sıcaklıklarını toplayınca AIDA64 FPU Açık iken olan sıcaklığı gösteriyor.Stress FPU daha çok yüke sokmuyor mu?
Reis yine yapmış yapacağınıSelam, dostlarım bugün Aliexpress'ten 8 TL + 22 TL vergi ile aldığım soğutucunun incelemesini gerçekleştireceğim.
1-Kutu İçeriği
2- Fan sesi
3-Özellikler
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4-Sıcaklık Değerleri
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
6-Montaj aşaması
Gayet kolay aslında.
7-Değerlendirmeler
Muck
Bu arada bu olmasa da olur dedirtiyor ya İntel stok fanı yerle bir eder fakat Wraith Stealth'ı yeneceğini sanmıyorum. Ha belki ısı değerlerine yetişebilir.Burda bir AM4 görmek isterdim açıkcası.
Teşekkür ederim.Reis yine yapmış yapacağını
Bu arada bu olmasa da olur dedirtiyor ya İntel stok fanı yerle bir eder fakat Wraith Stealth'ı yeneceğini sanmıyorum. Ha belki ısı değerlerine yetişebilir.
Bu arada eline sağlık reis <3 Senin incelemeleri okurken ayrı bir heyecan geliyor bana ha bi de hayırlı olsun