Neler Yeni

30000 ₺ Bütçe Sistem Tavsiyesi

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
Beyaz anakart istiyorsan zaten tek seçeneğin B550-A diye biliyorum X570 zaten alamazsın

Onun dışında X570 in B550’ye tek avantajı işlemci hatlarının PCIE 4.0 olması ama o bayağı gereksiz bir şey
B550-A'nın VRAM'leri o kadar kaliteli değil ki. Sırf beyaz diye bence gereksiz harcama yapmasına gerek yok. Anakart farketmez. B550-E güzel bir tercih bence.

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,752
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Kasamız:
İşlemcimiz:

Ekran kartı olarak 3 tane ekran kartı önerisi sunacağım:

Anakart:

Ram:

Psu:

23k tutuyor 6900xt ekran kartı ile rami 2x8 değil 4x8 saydım

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,961
İsim
Enver Eryalçın
Merhaba Arkadaşlar,

Çok fazla kez konu açtım ama pek cevap olmadı, belki buna olur.
İnsanlar bazen inanmıyor ve konuyu troll amaçlı açtığımı filan sanıyor ama alakası yok.
Benim toplayacağım sistemin asıl amacı 3D çizim, yazılım ve kimi zaman render. Fen Lisesi öğrencisiyim ve sık sık proje yapıp yarışmalara vb katılıyorum.
Sizlerden ricam ise alttaki kriterlere uygun ve bu isteklerimi karşılayacak bir sistem önermeniz.
- Fazla oyun oynamıyorum bu yüzden çok fazla oyun odaklı olmasına gerek yok
- Sistemin rengi beyaz veya açık tonlarda olmalı
- Duvara monte edilebilir kasa olması tercihimdir
- Bütçe ise en fazla 37.000 TL
- Sistemin asıl bütçesi 42.000 TL ancak çevre birimlerine para kalması için bütçemi max bu kadar yapabilirim hatta bu kadar olmasa daha iyi olur
- Yaz sonrasına filan yeni teknolojiler veya soket yapıları çıkacaksa onları kullanarak da toplayabilirim
- Uzun süre kullanacağım bir sistem olmalı
- CPU tercihim AMD ama İntel kullanırsan daha iyi olur vb derseniz o da olur. İntel istememe sebeplerimden en önemlisi sürekli soket değişimi

Tavsiyelerinizi Bekliyorum :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cevap Yok Hiç :)
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/9Q3L19PJ Buyur benim bildiğim AMD GPU daha iyi diye biliyorum Render, çizim vs. ama araştırmak lazım hangi program kullandığına göre değişiklik gösterebiliyor eğer NVİDİA ise oradan MSI RTX 3090 Suprim X konulabilir. 980 PRO ları raid yapıp 15000 mb/s görmen mümkün. QVO SSD koymamın sebebi raid yaptığında tek 1T M2 SSD olarak gözükecek eğer çalışma üzerinde işlemini bitirip çıktıyı almak istediğinde SATA SSD üzerine atmak da beklememek istemiyorsan diye 2T disk ekledim eğer düzgün olduğunu bakıp daha sonrasında bu projeyi saklamak istersin diye de 6TB IRONWOLF SATA disk koydum.

Son düzenleme:

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
O zaman Asus ROG Strix B550-A en mantıklısı gibi.
Ve çok da güzel :love:
Mantıklı değil. Bütçe fazla. B550-A sadece görüntü için alınacak. Bence gereksiz bir hareket.

Phenoma

80+ Silver
Aslında mantıklı hocam, anakart zaten diğer parçaların altında kalacağı için pek görünmez.
Asrock var beyaz anakrt olarak. Onlara ne dersinşz peki, alınır mı ?
Ya 4 tane https://www.akakce.com/siparis/?p=688838125&ref=akakce&v=1.57&z=134
Ya da bu https://www.n11.com/urun/corsair-do...medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&v=1.31.8
Diğerinden 200-300 TL daha pahalı ramler.
Ya da iki tane https://www.gamegaraj.com/urun/crucial-ballistix-RGB-16gb-2x8-3200mhz-cl16-2/ Ben olsam Crucial Ballistix alırdım.
Beyaz anakart alacaksan çok fark vermen lazım ki bence gerek yok. Uygun fiyata B550-A var beyaz ama B550-E ile arasında çok fark var. O yüzden anakart aynı kalsın. Gigabyte Vision bak ekran kartı olarak. Ram seçeneklerini attım.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,602
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
B550-A'nın VRAM'leri o kadar kaliteli değil ki. Sırf beyaz diye bence gereksiz harcama yapmasına gerek yok. Anakart farketmez. B550-E güzel bir tercih bence.
Yani aşırı iyi olmasa bile VRM’ler 5950X falan takarsın o yüzden çok da fark etmez
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında mantıklı hocam, anakart zaten diğer parçaların altında kalacağı için pek görünmez.
Asrock Steel Legend mi?
Alınır.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Bu mu hocam? Bundan bahsediyorsanız alınır.

Phenoma

80+ Silver
Bu bütçede B550-A ne kadar mantıklı emin değilim.
VRM desen üst düzey ama aynı fiyattaki rakiplerine göre daha kötü.
ARGB girişi desen rakiplerinde 2 tane varken onda 1 tane var. Çok ARGB bir sistem toplayacaksanız 1 ARGB girişi sıkıntı olabilir.
Bende beyaz konseptini bırakın. Parayı verimsiz kullanıyorsunuz ister istemez
Mümkün olduğunca beyaz olmalı tabii ama mümkün olan yani pek fazla görünmeyen yerlerden tabii ki beyazı esirgeyebilirim.
Kasa mesela mutlaka beyaz olmalı, sıvı soğutma aynı şekilde ve ayrıca RAM ve GPU da mümkün olduğunca açık renk olmalı ama anakart siyahlı olabilir

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,752
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Kasamız:
İşlemcimiz:

Anakart:

Ram:

Psu:

Hocam ?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,602
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Mümkün olduğunca beyaz olmalı tabii ama mümkün olan yani pek fazla görünmeyen yerlerden tabii ki beyazı esirgeyebilirim.
Kasa mesela mutlaka beyaz olmalı, sıvı soğutma aynı şekilde ve ayrıca RAM ve GPU da mümkün olduğunca açık renk olmalı ama anakart siyahlı olabilir
Asrock B550 Steel Legend olsun o zaman
Sıvı soğutma olarak aslında Silverstone PermaFrost serisinin beyazı çıktı ama türkiyede yok sanırım o yüzden mecburen ID Cooling alacaksınız.

Kasa olarak Thermaltake View51 Snow bence

Phenoma

80+ Silver
Kasamız:
İşlemcimiz:

Anakart:

Ram:

Psu:

Hocam ssistem güzel aama kasa olarak bunu almayı düşünüyorum ve ekran kartı olarak da sanki bu güzel gibi.

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
AsRock Steel Legend var. O da güzel anakart. B550-E kadar kaliteli olmasa da beyaz olarak tercih edilebilecek bir anakart. Tabii karar sizi ama B550-E'den asla vazgeçmem. Taş gibi anakart.

Phenoma

80+ Silver
Bu sıvı soğutma desteklemiyormuş ama :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,233
Üyeler
167,629
Son üye
Ernesto35