Neler Yeni

3000Mhz ile 3600Mhz bellek arasında çok fark olur mu

Zelaroth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Gereksiz Hesap
merhaba sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci kullanmaktayım, mevcut belleklerim Corsair vengeance LPX 2x8 GB kit, 3600Mhz'lar hazır indirime girmişken kendi belleklerimi satıp yükseltme yapmalı mıyım sizce? Yoksa boşa harcanmış bir para mı olur? Youtube'da bazı videolar buldum FPS testleriyle ilgili ama 5. Nesil Ryzen işlemciyi içeren herhangi bir test videosuna denk gelemedim, şimdiden teşekkürler yorumlar için.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
merhaba sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci kullanmaktayım, mevcut belleklerim Corsair vengeance LPX 2x8 GB kit, 3600Mhz'lar hazır indirime girmişken kendi belleklerimi satıp yükseltme yapmalı mıyım sizce? Yoksa boşa harcanmış bir para mı olur? Youtube'da bazı videolar buldum FPS testleriyle ilgili ama 5. Nesil Ryzen işlemciyi içeren herhangi bir test videosuna denk gelemedim, şimdiden teşekkürler yorumlar için.
AMD kanadında performansa etkisi intele oranla daha iyi, tamamen size kalmış burada

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,738
İsim
Gtx 1090Tİ
Bence çok gerekli değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama ben olsam kendi ramlarimi satışa koyardım. İyi teklif gelirse 3600 e geçerdim

Zelaroth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Gereksiz Hesap
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence çok gerekli değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama ben olsam kendi ramlarimi satışa koyardım. İyi teklif gelirse 3600 e geçerdim
Şimdi Gskill RAM'ler daha çok indirime girince dedim acaba geçeyim mi bi

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
Şimdi Gskill RAM'ler daha çok indirime girince dedim acaba geçeyim mi bi
Geçilebilir. Aslında üste biraz daha para koyulup çipi güzel bi ram alıp o ramleri 3733mhz cl15 e düşürebiliriz

Zelaroth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Gereksiz Hesap
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçilebilir. Aslında üste biraz daha para koyulup çipi güzel bi ram alıp o ramleri 3733mhz cl15 e düşürebiliriz
Aklında güzel çip kalitesi anlamında memnun edecek bir marka var mı çok fiyatı yüksek olmayan?

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Berk
Fark mutlaka olur fakat bunlar verisel olarak kalır, pek bir gecikme hissedilmez. Ramlerin çift kanal olması da etki gösterir.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar, İşlemci, Ekran Kartı
Şimdi 3000e göre 3600mhz tabii ki kazanım getirir ama cl18 değil tabii ki. O indirime giren ramler de zaten satılmayan CL18 ramler. Uzak durun. 3200mhz cl16 kullanın daha iyi. Ha ram hızının önemli olduğu uygulamalar var onları kullanıyorsanız ayrı ama oyunlarda gecikme değerleri çok önemli. O yüzden 3200cl16 ya da 3200 cl14 ram daha mantıklı fotodan da görüleceği üzere:
ram.JPG

Kaynak:

Top Bottom