3000TL civarı telefon önerisi

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
6,043
merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz dolar yükseldi fiyatlar tavan yapmadan telefon almak istiyorum.
3000-3300 civarı telefon arayışındayım, benim görebildiğim M31S ve A74 var. ancak her telefonun olumsuz yorumları var bunlar benim kafamı aşırı derecede karıştırıyor.
tavsiyelerinizi bekliyorum. @Evil Belief

merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz dolar yükseldi fiyatlar tavan yapmadan telefon almak istiyorum.
3000-3300 civarı telefon arayışındayım, benim görebildiğim M31S ve A74 var. ancak her telefonun olumsuz yorumları var bunlar benim kafamı aşırı derecede karıştırıyor.
Öncelikleriniz arasında oyun varsa işlemci gücü olarak bu bütçede avantajlı olan model Redmi Note 10S.

M31S 6GB RAM'li olmasıyla ve Sony IMX682 sensör kullanmasıyla A74'ün önüne geçiyor. Onunla alakalı olumsuz yorumlar Exynos işlemci nedeniyle olabilir. A74'ün işlemcisi olan SD662 ise verimlilik olarak belki daha iyi olsa da güç olarak Exynos 9611'den daha iyi değil, benzer seviyedeler yani güç açısından.

Bir de Samsung A32'ye bakabilirsiniz, 6GB/128GB'lı versiyonu bütçeniz dahilinde. 90 hz ekranı dikkat çekici. Helio G80 kullanılıyor, yine diğer 2'siyle benzer seviyede bir işlemci.

m31s alabilirsin kendimde kullanıyorum memnunum

Öncelikleriniz arasında oyun varsa işlemci gücü olarak bu bütçede avantajlı olan model Redmi Note 10S.

M31S 6GB RAM'li olmasıyla ve Sony IMX682 sensör kullanmasıyla A74'ün önüne geçiyor. Onunla alakalı olumsuz yorumlar Exynos işlemci nedeniyle olabilir. A74'ün işlemcisi olan SD662 ise verimlilik olarak belki daha iyi olsa da güç olarak Exynos 9611'den daha iyi değil, benzer seviyedeler yani güç açısından.

Bir de Samsung A32'ye bakabilirsiniz, 6GB/128GB'lı versiyonu bütçeniz dahilinde. 90 hz ekranı dikkat çekici. Helio G80 kullanılıyor, yine diğer 2'siyle benzer seviyede bir işlemci.
oyun için bilgisayarım yetiyor, pek oyun oynamam belki çerezlik basit oyunlar oynayabilirim. genel olarak sosyal medya kullanacağım. benim için arayüzü akıcı olsun, ısınmasın (exynostan çekindiğim kısım), kamerası iyi olsun, şarjı 1 günü rahat rahat çıkarsın ve en önemlisi uzun yıllar beni idare etsin (bir kere vestel ile pek olumlu olmayan bir tecrübem oldu o yüzden ömür cidden önemli benim için, 1 yıl sonra saçma sapan arızalar çıkmasın)
bu dediğim kriterleri karşılayan en iyi telefon hangisidir?

oyun için bilgisayarım yetiyor, pek oyun oynamam belki çerezlik basit oyunlar oynayabilirim. genel olarak sosyal medya kullanacağım. benim için arayüzü akıcı olsun, ısınmasın (exynostan çekindiğim kısım), kamerası iyi olsun ve en önemlisi uzun yıllar beni idare etsin (bir kere vestel ile pek olumlu olmayan bir tecrübem oldu o yüzden ömür cidden önemli benim için, 1 yıl sonra saçma sapan arızalar çıkmasın)
bu dediğim kriterleri karşılayan en iyi telefon hangisidir?
Exynos'lar da diğer birçok işlemci gibi yük altında ısınır. Günlük kullanımda bile bazen Google Play Store güncellemesi sırasında ısındığına şahit oluyorum ancak rahatsız edecek seviyede değil, zaten kılıfla kullanıyoruz. Exynos 9611'in biraz gereksiz eleştirildiğini düşünüyorum. Tamam Exynos 990'ı yerden yere vurmakta haklılar ama 9611'in hangi bütçedeki cihazlarda olduğu belli, vaat ettikleri belli.

Güncelleme desteği olarak bu bütçedeki Android'ler ortalama 2 yıldır, fazlasını beklememek lazım.

Bu seçenekler arasında en iyi arayüz Samsung'un OneUI'ında. Sonra Oppo ColorOS gelir. En son MIUI gelir.

En iyi telefonu söyleyip tek bir modele yönlendirmek istemem, objektif olarak yukarıdaki bilgileri yazdım, bir mağazada inceleyip kriterlerinize göre değerlendirip son kararı siz vermelisiniz.

M31S tercih edebilirsiniz. M32/A32'ye de bakmanızda fayda var.

Exynos'lar da diğer birçok işlemci gibi yük altında ısınır. Günlük kullanımda bile bazen Google Play Store güncellemesi sırasında ısındığına şahit oluyorum ancak rahatsız edecek seviyede değil, zaten kılıfla kullanıyoruz. Exynos 9611'in biraz gereksiz eleştirildiğini düşünüyorum. Tamam Exynos 990'ı yerden yere vurmakta haklılar ama 9611'in hangi bütçedeki cihazlarda olduğu belli, vaat ettikleri belli.

Güncelleme desteği olarak bu bütçedeki Android'ler ortalama 2 yıldır, fazlasını beklememek lazım.

Bu seçenekler arasında en iyi arayüz Samsung'un OneUI'ında. Sonra Oppo ColorOS gelir. En son MIUI gelir.

En iyi telefonu söyleyip tek bir modele yönlendirmek istemem, objektif olarak yukarıdaki bilgileri yazdım, bir mağazada inceleyip kriterlerinize göre değerlendirip son kararı siz vermelisiniz.
sanırım en çok A32'ye yakınım gibi bilmiyorum. exynos pek güven vermiyor.

Yanlış olmasın A32'de Helio G80 var, Exynos yok.
G80 de pek iyi değil de işte bu seviyede ok diyip geçiyoruz.
biliyorum g80 olduğunu.
şimdi sen ne önerirsin bana? ben garanti olsun istiyorum saçma sapan sıkıntılar çıkmasın, ısınmasın istiyorum.
A74'teki işlemci nasıl?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

m31s'te takılma sorunu yaşayan çok kişi varmış.

biliyorum g80 olduğunu.
şimdi sen ne önerirsin bana? ben garanti olsun istiyorum saçma sapan sıkıntılar çıkmasın, ısınmasın istiyorum.
A74'teki işlemci nasıl?
Ben satış temsilcisi değilim hocam, bu aralar öneri yaparken 2 kere değil 20 kere düşünüyorum, alım gücümüz iyice düştü. Bozuk çıkacak, memnun kalmayacaksınız falan Allah korusun vebal almak istemem. Etiket atmasanız bakmazdım zaten.

Ben olsam A74 yerine M21 alırdım, aralarında özellik olarak uçurum olmasa da fiyat olarak ciddi fark var. A74'teki işlemci verimlilik olarak daha iyi, güç olarak 9611'le yakın.
3300 seviyelerine çıktıysam artık A32'ye bakardım.
Ben Android nerd'üyüm, ROM atarım, yazılımın altını üstüne getiririm diyen biri olsaydım Redmi Note 10S alırdım.

Ben Android nerd'üyüm, ROM atarım, yazılımın altını üstüne getiririm diyen biri olsaydım Redmi Note 10S alırdım.
aslında birden 180 derece dönüp redmi note 10s alasım var ama cesaret edemiyorum.
arkadaşım 1 haftadır kullanıyor çok memnun ama ben şanssız adamım ya bende sorun çıkarsa diye düşünmeden edemiyorum.

Geri