Neler Yeni

3070 EKRAN KARTI FİYATI DÜŞEBİLİR VEYA ÇIKABİLİR

Visal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Abdullah sevimli
Merhaba dostlar sürekli olarak Nvidia’nın sitesinden (nvidia.de) stok kontrolu yapıyorum ve tüm 3000 serisi fiyatları aynı iken sadece orta ve yüksek segment arasında diyebileceğimiz 3070 ekran kartı 0 € olarak gözüküyor (bakınız https://www.nvidia.com/de-de/shop/geforce/?page=1&limit=9&locale=de-de). Şimdi gelelim konuya neden düşebilir nvidia, amd’nin ekran kartı 6800 ile rekabeti koruyabilmek için nvidia’nın çıkaracağı kesin gözle bakılan 3070ti yı 6800 ile aynı fiyattan satılabilir yani 550 $/€. Dieceksiniz ki 3070 ne alaka e haklısınız... 3070 ekran kartı 500 $/£ çıkmıştı 3070ti 550 den çıkarsa 3070’i satış konusunda gölgede bırakabilir; böyle olursa 3070 de 360ti gölgede bırakır dediğiniz duyar gibiyim evet bu konuda bende kararsızım ama belki onların maliyeti daha düşük veya 3060ti satılcağına 3070 daha çok satılsın 3060ti gölgede kalsa da olabilir biz yeter ki Amd ile bu rekabeti koruyalım demişler de olabilir.

Peki neden pahalanabilir ? Burda ki düşüncelerim ise pandemi yüzünden Dünya da ki sevkiyat işleri ile uğraşan limanların da çok daha az kişi çalışması ve bu yüzden de sevkiyat fiyatlarının 10 katına çıkması üretim de olan yavaşlama da olabilir. Bu yüzden de sadece 3070 değil genel bir fiyat yükselmesi de olabilir ama pek sanmıyorum çünkü AMD’nin pandemi de olsa Dünya da yıkılsa nvidia’yı geçene kadar bu rekabeti sürdürcektir ve nvidia’da koltuğu öyle kaptıracak göz yok.

Sonuç olarak fiyatların düşmesi bana daha mantıklı gibi geliyor.... Umarım da öyle olur ama çıkması da bir ihtimal... Son olarak bu durum nvidıa’nın Almanya sitesinde böyle ABD sitesinde böyle değil ama şunu da ekleyeyim ABD sitesinin satış işleyişi ile Almanya’nın ki farklı, Türkiye’nin ki farklı. Bu sadece site de ki bir hata da olabilir veya yeni bir düzenleme yapılacağının belirtisi de olabilir. Her şey olabilir... Sizin yorumlanızı ve bu konu hakkında fikirlerini görmek beni mutlu eder. (Yukarıda yazılanlar sadece benim tahminimdir bir fikirdir. Böyle olcak düşecek artacak anlamında değil sadece benim tahminimdir. Hiç bir şey olmayabilirde.)
Sağlıcakla kalın. Sevgiler ile Visal......

Ekler

• 4342A9FC-E356-4230-8B32-A7A7C2CF9566.png
    4342A9FC-E356-4230-8B32-A7A7C2CF9566.png
    990.1 KB · Hit: 64

uğurx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Uğur
Ne zaman düştüki şimdi düşsün hocam 😀 geçende imcehesapta 5999 TL ye Rx6800 satılmıştı, tekrar öylr bir fırsat yakalayabilirsem alıp geçicem hiç uğraşmayacağım 3070 ile 3070ti ile ..

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Kesin bilgi edindim AMA aması var dikkatli okuyun: RTX 3000 ailesinin üretiminin hızlanacağı ve stokların bollaşacağını öğrendim ama ben Alt Coinler bu kadar değerliyken ekran kartı bulabileceğinizi veya ucuza bulabileceğinizi düşünmüyorum.

Visal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Abdullah sevimli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne zaman düştüki şimdi düşsün hocam 😀 geçende imcehesapta 5999 TL ye Rx6800 satılmıştı, tekrar öylr bir fırsat yakalayabilirsem alıp geçicem hiç uğraşmayacağım 3070 ile 3070ti ile ..
Dostum bende 2070 vardı sattım satalı da baya oldu 500 TL filan ekleyip yurt dışından arkadaşım getirecek yoksa zaten hiç yanaşmazdım tek korkum ekran kartsız kalmak. Biraz bende nvidia fan boyluğu var ama biraz şöyle az bişe

Peacee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Umut Baydar
Kesin bilgi edindim AMA aması var dikkatli okuyun: RTX 3000 ailesinin üretiminin hızlanacağı ve stokların bollaşacağını öğrendim ama ben Alt Coinler bu kadar değerliyken ekran kartı bulabileceğinizi veya ucuza bulabileceğinizi düşünmüyorum.
Sonuçta burası TÜRKİYE

Visal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Abdullah sevimli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Doğru diyorsun abi ama eninde sonunda bu stok sorunu bitecek ne kadar sürer bilinmez lakin bu kur farkı ile 50 dolarlık bir fark bile baya fazla.

Top Bottom