Neler Yeni

3090 için 650w yeterli mi?

Dwayne

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Dwayne Rolly
saçmalama bro 3090 diyorsun 650 diyorsun 850 falan al iyi bir şey

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,465
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Kendi yaptığın hesaba göre zaten patlamışsın 650 w psunun 650 w net vermiceğini söylememe gerek yok herhalde yüzde 90 verimlilikle çalışsa bile 600 w tekabul etmiyor.
Verimlilikle o dediğinin alakası yok.

Be akıllı 650w gold psu 800w psu parasına denkken neden daha uygun 800w psu alip %40 50 load ile silver gold arası verimlilikte kullanmayayım?

Ben sizin gibi kart tüketimine bakıp psu alacak kadar sığ düşünmüyorum.

Bir cihaz ne kadar az yorulur o kadar uzun ömürlü olur .
Bir kere konuşmana dikkat et büyük ihtimalle abin olurum.
Öncelikle adam elimde hali hazırda 650w var diyor yeni psu alacak olsa zaten 800 w önerirdik kendisine
Burada önemli olan elindeki psu kaliteli bir 650w mi öyle ise kurtarır yoksa yenisini alır

Aykut D.

80+ Gold
Öncelikle adam elimde hali hazırda 650w var diyor yeni psu alacak olsa zaten 800 w önerirdik kendisine
Burada önemli olan elindeki psu kaliteli bir 650w mi öyle ise kurtarır yoksa yenisini alır
Sen haklısın yaww.
1704374012671.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen haklısın yaww.
1704374012671.png
1704374102237.png

Şunu yazanların %80 i baba parası yiyen velet oluyor. Umarım velet değilsindir.

TahinPekmez

80+ Silver
3080 ti ile sadece gpu'nun 380-390 watt güç çektiğini gördüm. Normalde çekmemesi lazım ama çekiyor. Ayrıca 650 watt değeri senin sistemine verebildiği güç değeri değil duvardan çekebildiği max değer diye biliyorum. Onu da tam 650 olarak çekemez daha altını çekebiliyor.
(tablo alıntıdır)
%10 yük %20 yük %50 yük %100 yük

bronze: %82 %85 %82
silver: %85 %88 %85
gold: %87 %90 %87
platinium: %90 %92 %89
titanium: %90 %92 %94 %90

Bu değerler ne demek dersen %100 yükte çalışan bir gold sertifikalı 650 watt psu'nun sisteme max verebileceği değer 650x0.87 den 565,5 watt olur. Kaldı ki psu hiç bir zaman tam yükte çalıştırılmamalı genel olarak %30unun boşta kalması istenir.( Arabayla sürekli devir kesicide ve dipgaz gitmek gibi düşünebilirsin.) Minimum %10 u boşta kalmalı ki peek değerlere ulaşan bileşenlerin isteklerini karşılayabilsin, Aksi taktirde sık sık sistemin kapanabilir

hesabını buna göre yap bu rakamlar minimum olması gereken verimlilik değerleridir aldığın psuda daha yüksek olabilir

Kısaca cevap istersen psu almazsan kesinlikle pişman olursun diyorum
dostum.yanlis olmuş senin dediğin verimlilik ile alakalı. 80 plus sertifikalı her pusu 650w ise 650w verir. sadece %20 fazla elektrik harcar, buda faturaya yansır. 80plus olmayan cogu psu bile tam degerini verebiliyor. en fazla 12v uzerinden 650w degilde 600w verir. sertifika sadece elektrik faturası ile alakalı. uzun vadede kar ediyorsun elektrik den.
Peki neden 500w ceken bir sistem için 750w psu öneriliyor?
Bende gecen konu açtım ve yabancı kaynaklara göz attim.
sebebi kartin peak atması yani 300w iken saniyenin cok az da birinde 600w'a anlik sıçraması olağan. buda sistemin resetlemesi oluyor. ve psu ya fazla yuklenilirse ısı çok oluyor. sogutma başarılı olmazsa verim düşüyor. ve uzun vadede titanyum sertifika bile olsa verimlilik %96 lardan asagi hizla düşüyor. buda elektrik faturası demek ve psu ömrü azalmasi demek. ve 650w psu da 8+8 pin vardir, ama 3090 da 8+8+6 pin vardır bilmiyorum kac tir da ordan da olmaz zaten.

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Doğan gelişigüzel
burdan hesapla ne kafa yoruyorsun :)

burda kurtarıyorsa kurtarırsın büyük ihtimal dene ani kapanma mavi ekran showları yemezsen problem olmaz devam :) forumda çoğu kişi 500w ile 6700xt kullanamazsın vs de 1 sene kullandım hemde problemsiz, problem olabilirmiydi evet olabilirdi doğrumu hayır değil ama elinde 650w hazırda psu varsa boşuna para harcamana gerek yok dene kurtarırsa kurtarırsın olmazsa yeni psu hayırlı olsun :)

pin coğaltıcı lazım olursa bunu öneriyorum 1 sene kullandım problemsiz taş gibi mining de de çok kullanan olmuş problemsiz yorumlara bakabilirsin https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07R1K324B/ref=ppx_yo_dt_b_asin_image_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Nospanti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Hasan Emir Suiçmez
650w hiç bir şekilde kurtarmaz.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,556
İsim
Hakanbey
İşlemci 12400f 4k oynayacağım:

lütfen düz yetmez yazmayın
başka forumlarda vs direk yetmez denmiş ama kafamda şu soru var.

3090ın en fazla tükettiği güç 350W
12400f in en fazla tükettiği güç 117W
2 adet ram bir tane m2 anakart vs. hepsine en en fazla 150 desek

bunların toplamı 617w oluyor kağıt üzerinde düzgün bir 650W psunun yetmesi lazım değil mi?
PSU Desteği o şekilde hesaplanmaz toplam çekilecek gücün tam 2 katı psu almak sağlıklı olanıdır hiç bir zaman bir psu %80 + yükte kullanılmamalı Hem hızlı ömrü dolacaktır hemde 12 voltta verdiği voltaj snr si hızlı düşecektir. Buda Oyunlarda en yakın 1-2 yıl içinde fps drop anlık reset atma gibi sorunlar çıkartabilir.

Tamam kardeş haklısın
Sistemim imzada yazıyor bir bak derim ben zaten imkansızı başarıyorum
İmkansız değil Güç kaynağınız kaliteli olduğu için çalıştırıyor ancak Normalde o PSU 7-8 yıl götürebilecekken siz 2 yılda ömrünü bitireceksiniz Ve sağlıklı olan senaryo bu olmadığı için Genel olarak önerilen Miktar en az o sisteme 850-1000w civarıdır. Çünkü PSU teknolojileri diğer parçalar kadar hızlı gelişmiyor 10-15 yılda bir atlama yapan bir teknoloji olduğundan PC de En az değişen parçadır kendisi Bu yüzden Sağlıklı çalışması için Sistemin Toplam yükünün en az 2 katı fazla 12 voltta W verebilen bir psu tercih etmek gerekiyor. Modartın PSU testi diye bir videosu var orayı izlersen yük altında 12 voltta 11.850 voltajın altında kalan PSU ların sorunlu olduğunu göreceksin Bu SNR düşüşü Şuanda senin kullandığın sistemde malesef en geç 2 yıl içinde gerçekleşecek PSU bozulmayacak ama Oyunlarda FPS drop yiyip duracaksın Yada anlık Reset atma v.s gibi sorunlar baş gösterecek.

Son düzenleme:

urn4ga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ali Çağan Sağlam
Instagram
r3kt_cakar
Steam
xelinxgov
Discord
urn4ga#8787
Reddit
urn4ga
Teşekkür ederim hocam 750 / 850 ile değiştirmek mantıklı olacak o zaman.

sizce sağlam 750 mi? Bronze 850 mi?
Eğer sessizliğe önem veren biriyseniz 850 alın. Sistemin istediğinden yüksek psu alırsanız psu zorlanmayacağı için genel olarak fan çalıştırma ihtiyacı duymaz.

PSU Desteği o şekilde hesaplanmaz toplam çekilecek gücün tam 2 katı psu almak sağlıklı olanıdır hiç bir zaman bir psu %80 + yükte kullanılmamalı Hem hızlı ömrü dolacaktır hemde 12 voltta verdiği voltaj snr si hızlı düşecektir. Buda Oyunlarda en yakın 1-2 yıl içinde fps drop anlık reset atma gibi sorunlar çıkartabilir.

İmkansız değil Güç kaynağınız kaliteli olduğu için çalıştırıyor ancak Normalde o PSU 7-8 yıl götürebilecekken siz 2 yılda ömrünü bitireceksiniz Ve sağlıklı olan senaryo bu olmadığı için Genel olarak önerilen Miktar en az o sisteme 850-1000w civarıdır. Çünkü PSU teknolojileri diğer parçalar kadar hızlı gelişmiyor 10-15 yılda bir atlama yapan bir teknoloji olduğundan PC de En az değişen parçadır kendisi Bu yüzden Sağlıklı çalışması için Sistemin Toplam yükünün en az 2 katı fazla 12 voltta W verebilen bir psu tercih etmek gerekiyor. Modartın PSU testi diye bir videosu var orayı izlersen yük altında 12 voltta 11.850 voltajın altında kalan PSU ların sorunlu olduğunu göreceksin Bu SNR düşüşü Şuanda senin kullandığın sistemde malesef en geç 2 yıl içinde gerçekleşecek PSU bozulmayacak ama Oyunlarda FPS drop yiyip duracaksın Yada anlık Reset atma v.s gibi sorunlar baş gösterecek.
Teknoloji şans işi derler ya bence şuan bende o var
Bu psu yu çok farklı sistemlerde kullandım ta ki mining de dahi kullandım ve alalı 2-3 yıl da oluyor yıllardır böyle çalışan bir psu bilmiyorum bana şuana kadar sıkıntı çıkarmadı kağıt üzerinde değerlerde durumu nedir bilmiyorum psu nun ama şuanlık iyi gidiyor
Bir de ben asus tuf 750w bronze psu m vardı onu mining de kullandım 2 yıl iki adet 3090 çalıştırdığım dahi oldu o psu ile onda da bir sıkıntı sorun yaşamadım

Aykut D.

80+ Gold

AMD kart olsa wattman yemeyen 1 günü olmazdı . :D

Top Bottom