Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 20
Dahası
A-XMP yazan yeri Profile 2 olarak dene bakalım.Pardon karıştırmışım.
A-XMP yazan yeri Profile 2 olarak dene bakalım.Pardon karıştırmışım.
Şu an için 3200 MHz'de açıldı. Ki açılmasının sebebi bunları denemeden öncesinde de 3200 MHz olması. Çünkü bunun aynısını BIOS pilini çıkararak denedim sonuç başarısız olmuştu bir keresinde yine forum sitesinden yardım alarak yaptığımda RAMler 3200 MHz'de iken BIOS pili çıkarıp taktım ve XMP açarak 3200 MHz olarak açılmıştı. Ta ki ertesi güne kadar :/ Ki bu sefer umarım çözülmüştür. Kesin sonuç için PC min 3 - 4 saat kapalı kalması gerekiyor. Aylarca her sabah uğraşa uğraşa kafayı yemiştim.A-XMP yazan yeri Profile 2 olarak dene bakalım.
Eğer böyleyse ramlerde büyük ihtimal sıkıntı yok anakartta bişey var gibi geldi banaŞu an için 3200 MHz'de açıldı. Ki açılmasının sebebi bunları denemeden öncesinde de 3200 MHz olması. Çünkü bunun aynısını BIOS pilini çıkararak denedim sonuç başarısız olmuştu bir keresinde yine forum sitesinden yardım alarak yaptığımda RAMler 3200 MHz'de iken BIOS pili çıkarıp taktım ve XMP açarak 3200 MHz olarak açılmıştı. Ta ki ertesi güne kadar :/ Ki bu sefer umarım çözülmüştür. Kesin sonuç için PC min 3 - 4 saat kapalı kalması gerekiyor. Aylarca her sabah uğraşa uğraşa kafayı yemiştim.
Sonraki gün sadece DRAM ışığın yanıyor dimi hocam? BIOS pilinde bir sıkıntı olabilir belki.Şu an için 3200 MHz'de açıldı. Ki açılmasının sebebi bunları denemeden öncesinde de 3200 MHz olması. Çünkü bunun aynısını BIOS pilini çıkararak denedim sonuç başarısız olmuştu bir keresinde yine forum sitesinden yardım alarak yaptığımda RAMler 3200 MHz'de iken BIOS pili çıkarıp taktım ve XMP açarak 3200 MHz olarak açılmıştı. Ta ki ertesi güne kadar :/ Ki bu sefer umarım çözülmüştür. Kesin sonuç için PC min 3 - 4 saat kapalı kalması gerekiyor. Aylarca her sabah uğraşa uğraşa kafayı yemiştim.
Hocam bunuda denedim sonuç aynı oldu her ikisi için öyle oluyor. Hatta tek tek ve dual olarak Memtestte test ettim yine sorunsuzdu. 1 keresinde XMP açık 3200 MHz açabilmiştim PC'yi ve Memtest86'da teste başladım sayısız hata çıkmıştı. O günden beri RAMlerden şüpheleniyorum ve yeni RAM almak istiyordum ki bütçem yoktu. Servise gönderdim sorunsuz dediler geri gönderdiler.Hocam bende benzer bir sorun yaşamıştım ramleri tek tek takıp öyle 3200 e çekip denedinmi benim ramin birisi bozuk çıkmıştı belki sendede öyledir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Birde bios güncelmidir?
Eğer ramleri kontrol etmek istiyorsan bir arkadaşınla yapabilirsin onun ramleri senin pc ye seninkileri ona takıp bakabilirsinHocam bunuda denedim sonuç aynı oldu her ikisi için öyle oluyor. Hatta tek tek ve dual olarak Memtestte test ettim yine sorunsuzdu. 1 keresinde XMP açık 3200 MHz açabilmiştim PC'yi ve Memtest86'da teste başladım sayısız hata çıkmıştı. O günden beri RAMlerden şüpheleniyorum ve yeni RAM almak istiyordum ki bütçem yoktu. Servise gönderdim sorunsuz dediler geri gönderdiler.
BIOS güncel.
Anakartı da servise yolladım sorunsuz dediler ve geri yolladılar. Uyuşmazlık olabilir mi ki acaba?anakartta bişey var gibi geldi bana
Belki olabilir hocam bilemiyorum ama donanımsal olarak bir yerde sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü AC Odyssey oynamaya çalışıyorum bi kaç gündür oyun çöküyor ve LiveKernelEvent 141 hatası alıyorum bütün yazılımsal çözümleri denedim sonuç başarısız. Ki bu durumda donanımsal bir sorun olabilir denilmişti.BIOS pilinde bir sıkıntı olabilir belki.
Yaşamış olduğum ilçede arkadaşlarımın hiç birinde masaüstü PC yok. Bırak PC'yi adam akıllı internet kafe yok, bütün her yeri gezdim hepsi düşük MHz vs. idi.Eğer ramleri kontrol etmek istiyorsan bir arkadaşınla yapabilirsin onun ramleri senin pc ye seninkileri ona takıp bakabilirsin
Hiç mavi ekran verdi mi? Bir dene gene sorun olursa DRAM Frequency yazan yeri XMP açıkken 3133 yapıp tekrardan dene.Anakartı da servise yolladım sorunsuz dediler ve geri yolladılar. Uyuşmazlık olabilir mi ki acaba?
Belki olabilir hocam bilemiyorum ama donanımsal olarak bir yerde sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü AC Odyssey oynamaya çalışıyorum bi kaç gündür oyun çöküyor ve LiveKernelEvent 141 hatası alıyorum bütün yazılımsal çözümleri denedim sonuç başarısız. Ki bu durumda donanımsal bir sorun olabilir denilmişti.
AC Valhalla oynamak istediğimde de aynı şekilde çöküyordu 2 yıl önceki ekran kartı sürücüsünü kurunca çözdüm. Odyssey'de de aynı şeyi denedim o sıralarda oyuna girerken mavi ekran verdi. Minidump dosyasını paylaşmak isterdim ki format attım. İnternette hata kodunu araştırdığımda driver güncelsizliğinden kaynaklanabilen bi mavi ekran hatası deniliyordu.Hiç mavi ekran verdi mi?
Buna gelince konu başlığında uzatmamak için söylemedim. 3200 MHz'den geriye doğru 2800 MHz'e kadar düştüm hocam en sorunsuzu 2800 MHz idi. Her gün 1 kademe düştüm günlerimi aldı. 2800 MHz ile de 1 yıldır kullanıyorum.Bir dene gene olursa DRAM Frequency yazan yeri XMP açıkken 3133 yapıp tekrardan dene.
Peki bunu 2 XMP profilinde de denedin mi?AC Valhalla oynamak istediğimde de aynı şekilde çöküyordu 2 yıl önceki ekran kartı sürücüsünü kurunca çözdüm. Odyssey'de de aynı şeyi denedim o sıralarda oyuna girerken mavi ekran verdi. Minidump dosyasını paylaşmak isterdim ki format attım. İnternette hata kodunu araştırdığımda driver güncelsizliğinden kaynaklanabilen bi mavi ekran hatası deniliyordu.
Buna gelince konu başlığında uzatmamak için söylemedim. 3200 MHz'den geriye doğru 2800 MHz'e kadar düştüm hocam en sorunsuzu 2800 MHz idi. Her gün 1 kademe düştüm günlerimi aldı. 2800 MHz ile de 1 yıldır kullanıyorum.
Zaten manuel için XMP profillerini kapatmak zorunda oluyorum. XMP 1 ve 2 için her gün birini kullanıp 3200 MHz olmasını denemiştim.Peki bunu 2 XMP profilinde de denedin mi?
Sen XMP'yi kapatıp öylemi 3200'den geri frekansları denedin?Zaten manuel için XMP profillerini kapatmak zorunda oluyorum. XMP 1 ve 2 için her gün birini kullanıp 3200 MHz olmasını denemiştim.
Yeni bir RAM alıp onda da denemek istiyorum olmadı iade edip anakarta yönelmek istiyorum.
RAM olarak:Zaten manuel için XMP profillerini kapatmak zorunda oluyorum. XMP 1 ve 2 için her gün birini kullanıp 3200 MHz olmasını denemiştim.
Yeni bir RAM alıp onda da denemek istiyorum olmadı iade edip anakarta yönelmek istiyorum.