~~Kamuran
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,205
- İsim
- ~~Kamuran
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam pardon hatırlayamadım taa maillere incelemeye gittimSen XMP'yi kapatıp öylemi 3200'den geri frekansları denedin?
Evet XMP açık ve kapalı denemişim. Ama nedenini kesin hatırlayamıyorum ki bir yerde XMP kapalı bir şekilde denemiştik günlerce bi türlü bulamadım onu. Geçmişlere kadar gittim gene şöyle bir şey buldum
https://forum.donanimarsivi.com/kon...vi-ekran-hatasi-hakkinda.224264/#post-2208658Hocam 12. sınıfı şehir dışında okudum ve üniversitede aynı şekil o yüzden ilgilenemedim PC ile garantileri de bitti.Su açıdan RAMler diyorum;
XMP açık kapalı 15 kere tek tek, çift şekilde fark etmez hep farklı bir şekilde Memtest yaptım ve bir keresinde XMP kapalı, dual bir şekildeyken 70 hata buldu.
RTX2070S'li sistemim var, RTX destekli oyunlarda crash yiyordum. DLSS çok kötü yumuşatma yapıyordu. Ekran kartımı servise gönderdim ve bir kaç Gün önce geri dönüş sağladılar ve benim sorun yaşadığım bir oyunu 3 saat test edildi ve sorunsuz çıktı. OCCT testi ile 5 saat test edildi sorunsuz çıktı dedi. Bu yüzden bu sorunu bir başka sistem parçanızdan kaynaklanıyor olabilir dedi. Aklıma ilk RAM geldi.
B550 - A Pro anakartım var ve RAMler XMP açık 3200MHz olmuyor. Xmp kapalı max 2800 MHz kadar sorunsuz bir şekilde elle ayarlayabiliyordum. MSI ile mail üzerinden birden fazla yöntem denedik yine sorun devam etti. Anakartı da XMP hatası olarak servise gönderdim ve önümüzdeki hafta büyük ihtimalle geri dönüş yapılacaktır. Ama bana RAMler arızalı gibi geliyor.
Sistemim sanki ful sorunlu gibi değil mi
Boyle bir sorun yaşıyor musun? Hatta en önemlisi internetten çok araştırdım bulamadım ama RTX destekli oyunlarda çökmeden ve DLSS kötü yumuşatma yapmadan oynayabiliyor musun?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam Corsair'den korkmuyor değilim ne biliyim çok kaliteli diyor bir çok kişi ama ben şüpheci bakıyorum artık. Sorunun kaynağını da bilemiyorum şimdiBenim tercihim Corsairı almandan yanadır.